Αναστάτωση σε Νοσοκομείο και Λιμενικό από ψευδή καταγγελία

Τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ έκανε η ψευδής καταγγελία Τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ έκανε η ψευδής καταγγελία

«Γέννησαν» έγκυο στο δρόμο!

02/09/2017 - 15:52

 

Δεν πέρασαν 24 ώρες από το ρεπορτάζ του «Ε» που αναφερόταν στις ψευδείς ειδήσεις με αφορμή την απάτη που στήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δήθεν ασθένεια του «Μικρού Νικολάκη» και νέο κείμενο-καταγγελία, απίστευτη και όμως μη αληθινή, έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ δημοσιεύτηκε και από εφημερίδες της Αθήνας! Ότι δήθεν, δηλαδή, έγκυος πρόσφυγας γέννησε στο δρόμο! Όπως επιβεβαίωσαν στο «Ε» τόσο ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Παναγιώτης Προβέτζας όσο και ο λιμενάρχης Νικόλας Πασσάδης, «καμία πρόσφυγας δεν γέννησε στον δρόμο».

 

Η ανάρτηση

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», «η Φιλίππα Κέμπσον από τον Μόλυβο σε ανάρτησή της στο Facebook τονίζει ότι γιατρός της εθελοντικής οργάνωσης “IsraAID” έφτασε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι τα νερά της εγκύου έσπασαν και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Ωστόσο, «μας είπαν αργότερα ότι η αστυνομία είχε ακυρώσει την αποστολή ασθενοφόρου, επειδή η γυναίκα αισθάνθηκε καλύτερα», αψηφώντας την ιατρική εκτίμηση ότι η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει.

Μάλιστα, «παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα αλληλέγγυων και γιατρών, η αστυνομία και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επέμειναν ότι η γυναίκα θα πρέπει να πάει με λεωφορείο στο καμπ της Μόριας. Όταν οι γιατροί επέμειναν ότι χρειάζεται ασθενοφόρο, η λιμενική αστυνομία είπε στη νοσοκόμα που ήταν στο σημείο ότι θα είναι υπεύθυνη εάν η γυναίκα δεν γεννήσει!», όπως γράφει η κ. Κέμπσον.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα πήγε στην άκρη του δρόμου, με την λιμενική αστυνομία να μην επιτρέπει στους γιατρούς να την οδηγήσουν στο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν στο ασθενοφόρο. Ρώτησαν δε τον γιατρό: «Είστε γιατρός; Τότε βγάλτε το μωρό έξω!» Ύστερα ενώ ο γιατρός εργαζόταν, η αστυνομία τού ζήτησε χαρτιά που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

 

Και η πραγματικότητα

Εν τέλει η εγκυμονούσα, που είναι 19 χρόνων από το Κουρδιστάν, έφτασε την περασμένη Πέμπτη στη Λέσβο σε ένα ταξίδι όπου προφανώς ταλαιπωρήθηκε ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον εφόσον είναι έγκυος. Εξετάστηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου και βρίσκεται στην 33η εβδομάδα κύησης (7,5 μηνών έγκυος δηλαδή). Δεν γέννησε ούτε στο δρόμο, ούτε… γενικώς έσπασαν τα νερά της. «Ήταν καταβεβλημένη, αλλά επανήλθε και το μωρό της είναι σε καλή κατάσταση. Σήμερα (σ.σ. χτες) τόνιζε πως επανήλθε και ότι θέλει να επιστρέψει στη Μόρια ώστε να καταγραφεί. Δημιουργήθηκε ντόρος για το τίποτα», επεσήμανε ο κ. Προβέτζας. Για «αποκύημα της φαντασίας» κάνει λόγο στο «Ε» ο λιμενάρχης και «εντελώς ψευδή καταγγελία», ενώ ανέφερε ότι χτες επρόκειτο να βγει και σχετική ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey