Ετοιμάζονται για την απεργία

17/05/2017 - 11:27

Την Πέμπτη 18 ή την Παρασκευή 19 του Μάη αναμένεται η ψήφιση στη Βουλή των νέων μέτρων λιτότητας που συναποφάσισαν να επιβάλουν κυβέρνηση και δανειστές. Στις 17 του Μάη έχει προγραμματισθεί να γίνει η γενική απεργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας, ενώ οι ναυτικοί με απόφαση της ΠΝΟ θα προχωρήσουν σε 48ώρη απεργία στις 16 και 17 του μήνα. Σε τοπικό επίπεδο ήδη ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την απεργία.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Σαπφούς. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο ανακοίνωσε την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Μύρινας, ενώ σε σύσκεψη της Εργατικής Λέσχης Λέσβου με σωματεία και συνδικαλιστές συζητήθηκε η οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της ερχόμενης Τετάρτης.

Το ΠΕΚ στην ανακοίνωσή του για την απεργία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας, οι νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους μισθούς, η νέα μείωση στο αφορολόγητο και η νέα φοροληστεία που εξαπολύουν θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο την εργατική λαϊκή οικογένεια, που ήδη δεινοπαθεί όλα τα χρόνια της κρίσης». Γι’ αυτό καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και εδώ στο νησί μας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey