Το αγωνιώδες μήνυμα της Μόριας προς κάθε υπεύθυνο και με αποδέκτη και την Ευρώπη, στον απόηχο και της… καραμπίνας

«Επιτέλους σεβαστείτε και εμάς και τους μετανάστες»

23/02/2018 - 19:16 Ενημερώθηκε 24/02/2018 - 10:46

Στον απόηχο και της… καραμπίνας, του πιο σοβαρού δηλαδή «επεισοδίου» της προβληματικής γειτνίασης του οικισμού της Μόριας με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης των μεταναστών, η γνωστή Επιτροπή των κατοίκων του χωριού, απέστειλε χθες νέα ανοιχτή επιστολή, με αποδέκτες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές, ως και το Ευρωκοινοβούλιο. «Αναρωτιόμαστε πού βρίσκεστε…» είναι το χαρακτηριστικό αγωνιώδες «μότο» της επιστολής των κατοίκων του ταλαιπωρημένου οικισμού, καλώντας τον κάθε αρμόδιο, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην Ευρώπη, να πάψει να απουσιάζει από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μόριας, ειδικά τους τελευταίους μήνες. «Δεν σέβεστε ούτε τα δικαιώματά μας, ούτε και εκείνα των μεταναστών», είναι το τελευταίο μήνυμα της επιστολής των κατοίκων της Μόριας, που καταλήγει με την απαίτηση πια, όλοι μαζί οι αρμόδιοι να καταπιαστούν με το πρόβλημα και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της αυξημένης παραβατικότητας.
Ας σημειωθεί εδώ, ότι η Επιτροπή των κατοίκων της Μόριας, επισκέφτηκε χθες το πρωί και τον εισαγγελέα, δείχνοντας με στοιχεία (φωτογραφίες και μαρτυρίες) την καταστροφή που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους, αλλά και τις μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Και άπαντες στο χωριό, με αφορμή το ακραίο περιστατικό όπου κτηνοτρόφος σήκωσε όπλο, έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν, εδώ και τώρα, τις πιθανότητες και δυνατότητες, προκειμένου να αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα μέσα και γύρω από τον οικισμό, αλλά και στο ίδιο το Κέντρο.

«Πού είστε»;
«Αναρωτιόμαστε, πού βρίσκεστε; Αναρωτιόμαστε αν στηρίζετε το 1ο άρθρο του Συντάγματος παρ. 3: “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, ασκούνται υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”. Αναρωτιόμαστε για το αν …σκεφτήκατε από πού πηγάζει η εξουσία σας. Και, το κυριότερο, αναρωτιόμαστε αν αυτή η εξουσία, που πηγάζει από εμάς, ασκείται υπέρ υμών και του Έθνους», γράφει η επιστολή που στέλνει ουσιαστικά το «μήνυμα της Μόριας» σε όλη την Ευρώπη.
«Αναρωτιόμαστε πού ήσασταν χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ και σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, όταν δυο συμπολίτες μας πήραν το νόμο στα χέρια τους (μια και εσείς …αδυνατείτε, αδιαφορείτε ή δεν βούλεσθε να το κάνετε!!!). Μήπως θέλετε να χυθεί “αίμα”; ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ… Απουσιάζετε!
Απουσιάζετε από τα καθημερινά προβλήματα ενός ολόκληρου χωριού, μιας ευρύτερης περιοχής. Απουσιάζετε από την αντιμετώπιση των πολλαπλών παραβατικών συμπεριφορών. Απουσιάζετε από την θεσμοθετημένη προστασία των Ελλήνων πολιτών».

«Πώς είναι δυνατόν…»
»Πώς είναι δυνατόν να μας εγκαταλείπετε σε μια συνεχή ανασφάλεια;
Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπετε την καταπάτηση περιουσιών;
Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπετε την υπονόμευση της υγείας λόγω λυμάτων;
Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπετε το μπάζωμα του παρακείμενου χειμάρρου;
Πώς είναι δυνατόν να στοιβάζετε χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές κάτω από απάνθρωπες συνθήκες; Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπετε τη “διαπόμπευση” του ονόματος του χωριού μας απ’ όλους εσάς και από τα ΜΜΕ;
Τελικά σέβεστε ή όχι τα δικαιώματα τόσο των μεταναστών όσο και των μόνιμων κατοίκων;», λέει το αγωνιώδες μήνυμα των Μοριανών που καλεί τέλος τον καθένα εκ των αποδεκτών, να δείξει επιτέλους την παρουσία του και να προτείνει συγκεκριμένους τρόπος αντιμετώπισης.
«Περιμένουμε την απάντηση και τοποθέτησή σας. Το οφείλετε στους Έλληνες πολίτες», καταλήγει η επιστολή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey