Ευχαριστίες Πυροσβεστών

22/08/2017 - 14:25

Στον απόηχο της πυρκαγιάς της (προ)προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, η οποία κατέκαψε -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- 1.500 περίπου στρέμματα δασικής και αγροτικής γης και πρόσθεσε μία ακόμη πληγή στη Λέσβο, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση και απέτρεψαν ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

«Εκτός από τη θλίψη και την οργή που μας διακατέχουν, οφείλουμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και, σε συνεργασία μεταξύ τους, βοήθησαν στη κατάσβεση και απέτρεψαν ακόμη χειρότερες εξελίξεις. Ευχαριστούμε τους αξιωματικούς και τους πυροσβέστες -μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς- του νησιού, τους εθελοντές πυροσβέστες, την ΕΟΔ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης), τα δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 15 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα από Αθήνα και Πειραιά, τους πιλότους των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, τη Δασική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, το στρατό και φυσικά όλους τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν με όποιο μέσο διέθεταν στην εξαιρετικά δύσκολη και αγωνιώδη προσπάθεια όλων μας.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά είναι άξιοι επαίνων. Ευχή όλων μας, ωστόσο, είναι να μη χρειαστεί ξανά παρόμοια μνεία και αυτή η καταστροφή να είναι η τελευταία».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης, Γεώργιος Ντίνος και ο γεν. γραμματέας Αντώνης Τηλεμάχου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey