Το υπαίθριο πάρκο του απολιθωμένου στη θέση «Μπαλή Αλώνια», που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Δασών, έκλεισε για φέτος το καλοκαίρι   Διεύθυνση Δασών: Αιτία η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης για την ανακαίνισή του

Δεν χρειαζόμαστε αρνητική δημοσιότητα...

04/08/2017 - 17:35

 

 

Έφτασαν ως το «τέρμα», το Σίγρι ή αλλιώς την πηγή, και δεν βρήκαν νερό αρκετοί τουρίστες που θέλησαν να επισκεφτούν το υπαίθριο πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στη θέση «Μπαλή Αλώνια», απονέμοντας «παράσημο ανοιχτής παλάμης» μέσω του facebook, μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε παντού και δυσφήμισε σε μεγάλο βαθμό τη Λέσβο αλλά και τη «φιλοξενία» που παρέχουμε στους επισκέπτες μας. «Ντροπή ένιωσα εγώ απέναντι στους ανθρώπους που ήρθαν από τόσο μακριά να επισκεφθούν ένα μνημείο φυσικής ιστορίας μοναδικό στον κόσμο και αυτοί δεν έχουν ούτε τσίπα, όπως έλεγε και η γιαγιά μου. Θέλουμε τουρισμό, θέλουμε διαφήμιση του τόπου μας και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τον δυσφημίζουμε. Εύγε, κύριοι της Διεύθυνσης Δασών. Παίρνετε το παράσημο της ανοιχτής παλάμης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα υπαίθρια πάρκα, η διαχείριση του οποίου ανήκει στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα, που φροντίζει το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, το εν λόγω πάρκο δεν έχει καθαριστεί και μένει κλειστό εξαιτίας έλλειψης προσωπικού που δεν τοποθετήθηκε ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περιηγηθούν σε αυτό. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου ανακοινώνει ότι το πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη θέση «Μπαλή Αλώνια» θα παραμείνει κλειστό «καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου του έτους 2017, λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού και χρηματοδότησης ικανής για την ανακαίνισή του. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να απευθύνονται και να επισκέπτονται τους χώρους και τα πάρκα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

 

Η ανακοίνωση του Μουσείου Σιγρίου

Για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους διευκρινίζονται ότι στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μπορούν να επισκεφθούν καθημερινά τρία από τα τέσσερα υπάρχοντα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι (Πάρκα Νησιώπης, Σιγρίου και Πλάκας) καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στα τρία υπαίθρια πάρκα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πλήθος απολιθωμένων κορμών στη φυσική τους θέση. Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στη θέση «Μπαλή Αλώνια», το οποίο αποτελεί δημόσια δασική έκταση, παραμένει κλειστό προσωρινά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και ερμηνείας του μνημείου και του τρόπου δημιουργίας του.

 

Ωράριο λειτουργίας

Α. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου: Καθημερινά: Δευτέρα - Κυριακή: 9:30 έως 17:30.

Β. Πάρκο Σιγρίου: Καθημερινά: Δευτέρα - Κυριακή: 9:30 έως 17:30.

Γ. Πάρκο Πλάκας: Καθημερινά: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:30 έως 17:30.

Δ. Θαλάσσιο πάρκο Νησιώπης: Στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης υλοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας επισκέψεις με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Απαραίτητη είναι η κράτηση στο τηλέφωνο 22530 54434.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Σίγρι Λέσβου 81103, Τηλ.- FAX: 2253054434.

- Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης, 8ης Νοεμβρίου 17, Μυτιλήνη 811 00, Τηλ.- FAX: 2251047033 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey