Απεργία στις 14 του Δεκέμβρη

12/12/2017 - 17:56 Ενημερώθηκε 12/12/2017 - 14:00

Με το ΦΠΑ να εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να αποτελεί το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τις κοινωνίες των νησιών, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ  Ν. Λέσβου ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν. 

Η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι Πανελλαδική - Πανεργατική (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ) και συμμετέχουν σε αυτήν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. 

 

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση  στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων. Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους». 

 

Η Εργατική Λέσχη 

Στην απεργία της Πέμπτης, συμμετέχει και η Εργατική Λέσχη και  σε το δικό της κάλεσμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια ακόμα κίνηση πολιτικού θράσους και κανιβαλισμού, η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία περιστέλλει και ακυρώνει ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να κηρύσσουν απεργία! Η τροπολογία αποσύρθηκε στο παρά πέντε, ώστε να ξανάρθει σε λίγες μέρες ως νόμος για ψήφιση»!

 

Η κινητοποίηση 

Ø Ενάντια στη 3η αξιολόγηση που φέρνει  η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική πάνω στις πλάτες του λαού μας.

Ø Για την αποτροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ø Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Ø Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.

Ø Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τις απεργίες και τους αγώνες, από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς.

Ø Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Ø Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.

Ø Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση

 

Και η ΠΝΟ στην Απεργία της 14ης Δεκέμβρη

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

 

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια της Απεργίας της 14ης Δεκέμβρη, θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα πλοία καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της και διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των Κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey