Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατά της Αντωνέλλη και η Υπουργός "υπέρ" της!

28/04/2017 - 15:47 Ενημερώθηκε 30/04/2017 - 17:13

Μπορεί να διαφωνεί η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη με την ένταξη των ωφελουμένων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» αλλά αυτό είναι δικό της πρόβλημα! Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση Αντωνέλη περί εμπαιγμού περίπου 5.000 ωφελουμένων του Δήμου Λέσβου. Κι εκείνη όμως ανταπαντά κάνοντας λόγο για ερωτήματα από πλευράς τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, σε στυλ «Ιεράς Εξέτασης». Πάντως η αρμόδια αν. υπουργός εργασίας, Θεανώ Φωτίου στην οποία αρχικώς εστάλη η έκκληση και η επιστολή από την κ. Αντωνέλλη απάντησε στην κ. Αντωνέλλη ότι θα διευθετηθεί το θέμα των δικαιούχων της Λέσβου!

Απάντηση Αναστασίας Αντωνέλλη στα ερωτήματα της «Ιεράς Εξέτασης» του Γραφείου Τύπου του Σύριζα Λέσβου:

Κατ’ αρχήν οφείλω να ευχαριστήσω την Τοπική Οργάνωση Σύριζα που μου αναγνωρίζει ότι είναι καλό που ενδιαφέρομαι….για τις -με απόφαση Δημάρχου- αρμοδιότητες που μου έχουν ανατεθεί, δηλαδή της άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου.

            Προφανώς όμως λόγω άγνοιας παραπιούν την πραγματικότητα υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Και ποια είναι αυτή η πραγματικότητα σε ότι αφορά τουλάχιστον το ΤΕΒΑ; Λοιπόν το ΤΕΒΑ, δηλαδή  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους», όπως και κάθε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το διεκδίκησε κατ’ αρχήν ο Εθνικός φορέας, δηλαδή το Υπουργείο Πρόνοιας εν προκειμένω, το οποίο Υπουργείο και έβγαλε πρόσκληση να υποβάλλουν προτάσεις όσοι φορείς και συμπράξεις ενδιαφέρονται. Άρα το πρόγραμμα ήταν ανταγωνιστικό. Κατόπιν και αφού έγινε η αξιολόγηση των προτάσεων αυτών, επιλέχθηκαν οι φορείς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και κατέθεσαν πλήρη φάκελο. Μεταξύ αυτών που υπέβαλαν Πρόταση για το Πρόγραμμα ήταν και η Σύμπραξη που κάναμε ως Δήμος Λέσβου και η οποία ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος αυτού. Κανείς λοιπόν δεν μας χάρισε τίποτα. Αξιολογήθηκε ο φάκελος- η δουλειά μας δηλαδή- και έτσι γίναμε δικαιούχοι του ΤΕΒΑ. Σε ότι αφορά το Κ.Ε.Α, έχω πει αλλά είμαι αναγκασμένη να ξαναπώ, ότι όταν διάβασα στον Αθηναϊκό  Τύπο πως πρόθεση του Υπουργείου Πρόνοιας ήταν η επέκταση του Προγράμματος αυτού σε επιπλέον 17 Δήμους της χώρας- πέραν των 13 δικαιούχων έως τότε Δήμων,  καταθέσαμε έγγραφο αίτημα στις 5/2/2016 και αριθμ. πρωτ. 312 προς την αρμόδια Υπουργό κ. Φωτίου,  και ζητούσαμε με πλήρη αιτιολόγηση να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στους 17, που είχε την πολιτική βούληση το Υπουργείο να επεκτείνει το Πρόγραμμα. Και πράγματι ,η αρμόδια Υπουργός κατανοώντας πλήρως το δίκαιο του αιτήματος μας συμπεριέλαβε και τον Δήμο μας στους 30 πλέον Δήμους όπου έγινε η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος αυτού. Πρόγραμμα το οποίο στηρίξαμε την υλοποίηση του, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του σε όλη την Λέσβο με την υποδοχή των αιτήσεων από τις Δημοτικές μας υπηρεσίες.

 Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σε ότι αφορά το ΤΕΒΑ και το ΚΕΑ.

            Σε ότι αφορά τον υπαινιγμό ότι με δικές μας ευθύνες τάχα μου- δηλαδή της Δημοτικής αρχής, δηλαδή δικές μου- δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν εγκαίρως: Ελπίζω να μην μου καταλογίζεται ότι εγώ άλλαξα τον Νόμο! Για τον 4412 μιλώ, περί προμηθειών στις 8/8/2016! Μια αναθεώρηση η οποία επέφερε πλείστες καθυστερήσεις όχι μόνο για τις προμήθειες του ΤΕΒΑ αλλά και για κάθε προμήθεια του Δήμου, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να ξαναμπούμε στην διαδικασία αναθεώρησης μελετών, αποστολής προς έγκριση τους στην Διαχειριστική κ.λ.π. κ.λ.π., παίρνοντας τελικά έγκριση από την διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου 16/1/2017! Τώρα στο εύλογο ερώτημα σας γιατί κάποιοι Δήμοι- ελάχιστοι- και κάποιες Περιφέρειες δεν αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα η απάντηση είναι απλή: Ο δικός μας Δήμος έπρεπε χωρίς να διαθέτει το ανάλογο προσωπικό όπως π.χ ο Δήμος Αθηναίων, να συντάξει μελέτες- προϋπολογισμούς- Τεχνικά Δελτία  κ.λ.π. κ.λ.π., μιας και ουδέποτε μας δόθηκαν υποδείγματα  και να προχωρήσει σε Διεθνή Διαγωνισμό λόγω  υψηλού προϋπολογισμού, δηλαδή του 1.071.472 ευρώ. Είχαμε δηλ.  απαιτητό  από τον Νόμο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Άρα λοιπόν δεν είναι η δική μας ανικανότητα-αν και δεν θα με ξένιζε να με κατηγορήσουν και για ανίκανη-, αλλά το θεσμικό και νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έπρεπε λόγω προϋπολογισμού να λειτουργήσουμε. Και δεν είμαστε ο μόνος Δήμος βεβαίως μιας και οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό. (βλέπε αποχώρηση Λήμνου).

            Ρωτάνε οι κυρίες και οι κύριοι του Σύριζα, τι δεν με αφήνει να πω ότι τα  έως τώρα προϊόντα που μοιράστηκαν στους ωφελουμένους του ΤΕΒΑ είναι από προμήθειες του Υπουργείου. Κάτι που έχω αναφέρει στα περισσότερα Δ.Τ που αφορούν διανομές του ΤΕΒΑ αλλά  ακόμα και στην επιστολή μου της 26/4 προχθές δηλαδή(!) , προς την Υπουργό, στην τρίτη παράγραφο,  η οποία δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ! Τι είναι άραγε αυτό που «τυφλώνει» τα τοπικά στελέχη του Σύριζα και δεν διαβάζουν την αναφορά μου αυτή;;;;;;

            Τώρα η ανακοίνωση του Τοπικού Σύριζα, λέει μεταξύ άλλων ότι είναι δικό μου πρόβλημα που διαφωνώ για το ότι οι ωφελούμενοι  του ΤΕΒΑ, οι οποίοι επιλέχθηκαν το 2015, δεν θα πάρουν ότι το ΤΕΒΑ προέβλεπε για αυτούς και ότι θα αντικατασταθούν από τους ωφελουμένους του ΚΕΑ.

Ένα έχω να πω: κυρίες και κύριοι του Τοπικού Σύριζα Λέσβου, ειλικρινά λυπάμαι που ομολογείτε ότι η διαφαινόμενη έως χθες απένταξη των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και η αντικατάσταση τους από τους ωφελούμενους του ΚΕΑ, είναι δικό μου πρόβλημα. Θα περίμενα από μια Τοπική Οργάνωση κόμματος, πρώτο της μέλημα να είναι η προάσπιση των κατοίκων του τόπου της –όπως μας είχε συνηθίσει παλαιότερα… αλλά οι καιροί και οι άνθρωποι άλλαξαν. Δεν είναι τελικά τυχαίο που ένα μεγάλο μέρος  των Ελλήνων απαξιώνουν τα υπάρχοντα κόμματα. Έχουν αηδιάσει από την λειτουργία των κομμάτων που αντί για να ακούν και να υπερασπίζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και να τις μεταφέρουν στην κεντρική εξουσία, τελικά εντελώς γκεμπελικά δρώντας, προσπαθούν τις αυθαιρεσίες ή τις παραλήψεις ή ακόμα ακόμα και τα λάθη της όποιας Κυβέρνησης, να τις σερβίρουν ως κατορθώματα της! Μα οι κυβερνήσεις δεν γίνονται καλύτερες όταν τα γάντια χειροκροτούν ή όταν κομματικοί υπάλληλοι παρουσιάζουν στην όποια Κυβέρνηση ως «εχθρό της Κυβέρνησης», όποιο αυτοδιοικητικό  τολμά να διεκδικεί! Σε ότι με αφορά κυρίες και κύριοι του Τοπικού Σύριζα Λέσβου σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ από την όποια Κυβέρνηση, μιας και ορκίστηκα να υπηρετώ το Δημόσιο και όχι το Κυβερνητικό συμφέρον.

Χαίρομαι δε διπλά μιας και σε χθεσινή της τηλεφωνική επικοινωνία η κ. Φωτίου με διαβεβαίωσε πως εκείνη δεσμεύεται ότι «θα βρει λύση και για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ οι οποίοι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην υπάρχουσα  πλατφόρμα του ΚΕΑ». Και χαίρομαι διπλά και γιατί η κυρία Υπουργός έχει αποδείξει πως διαθέτει συνέπεια λόγων και έργων, άρα πιστεύω ότι θα βρει λύση, αλλά και γιατί ευτυχώς ακόμα υπάρχουν «αυτιά» σε αυτήν την Κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθούν να τα κλείσουν διάφοροι εμπαθείς τοπικοί κομματάρχες!

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey