Λόγω σεισμού

Αναστολή λειτουργίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου   

14/06/2017 - 18:42

Με ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναστέλλεται η λειτουργία δύο κτιρίων του ιδρύματος, προκειμένου να ελεγχθούν πλήρως, μετά τον σεισμό.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας στα κτίρια της πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, που διενεργήθηκε από στελέχη της Κεντρικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (ΚΔΤΥ), διαπιστώθηκαν από τον μακροσκοπικό έλεγχο τα εξής:

- «Χατζηγιάννειο» κτίριο, στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου 13: Απέναντι από αυτό το κτίριο υπάρχει κτίριο το οποίο παρουσιάζει βλάβες από τον σεισμό και πιθανώς είναι επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η διέλευση από αυτό το σημείο κρίνεται επικίνδυνη. Η ΚΔΤΥ απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ζήτησε να ελεγχθεί το κτίριο και να ληφθούν μέτρα ασφάλειας.

- Κτίριο στην οδό Καραντώνη 11: Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, στον θόλο της κεντρικής εισόδου, αλλά και στους θόλους των αντίστοιχων εξωτερικών θυρών στους υπερκείμενους ορόφους. Επίσης, στον θόλο της πίσω εξωτερικής πόρτας αλλά και τις αντίστοιχες πόρτες στους υπερκείμενους ορόφους, σε εσωτερικούς τοίχους, φέροντες ή μη, σε γωνίες κ.λπ. Μάλιστα, πολλές από ρωγμές διαπιστώθηκαν και στις δύο πλευρές του τοίχου.

Τα παραπάνω κτίρια δεν θα λειτουργούν έως ελεγχθούν από τα αρμόδια κλιμάκια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey