Με επιστολή τους ζητούν να ενημερωθούν από επίσημα χείλη για το επικείμενο έργο της ΔΕΥΑΛ στην περιοχή

Από την οδό Βουρνάζων στο ύψος των Κεντρικών Λυκείων αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του αγωγού ομβρίων που θα διαπερνά την Βουρνάζων , την πλατεία Αλυσίδας ,την Αεροπόρου Γιανναρέλλη και θα φθάνει μέχρι τον ποταμό ,έργο ομολογουμένως δύσκολο που θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να μη πάθουν πανωλεθρία οι επιχειρήσεις της περιοχής για όσο διάστημα οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη. Από την οδό Βουρνάζων στο ύψος των Κεντρικών Λυκείων αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του αγωγού ομβρίων που θα διαπερνά την Βουρνάζων , την πλατεία Αλυσίδας ,την Αεροπόρου Γιανναρέλλη και θα φθάνει μέχρι τον ποταμό ,έργο ομολογουμένως δύσκολο που θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να μη πάθουν πανωλεθρία οι επιχειρήσεις της περιοχής για όσο διάστημα οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη.

Αγωνία στους επαγγελματίες της Αερ. Γιανναρέλλη

19/10/2017 - 12:54

Με παρέμβαση τους οι επαγγελματίες της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και της προέκτασης της στον ποταμό, θέτουν επί τάπητος το σημαντικό ζήτημα με το κλείσιμο της κεντρικής αυτής οδού και της ευρύτερης περιοχής κατά την εκτέλεση των εργασιών της ΔΕΥΑΛ, για το έργο κατασκευής του  αγωγού όμβριων υδάτων, με επέκταση και στην οδό Βουρνάζων. Συγκεκριμένα, σε επιστολή τους προς τη δημοτική αρχή, την οποία κοινοποιούν επίσης σε ΔΕΥΑΛ, Επιμελητήριο Λέσβου και Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, μαζί με 110 υπογραφές πολιτών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητούν να ενημερωθούν υπεύθυνα από επίσημα χείλη για το χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου, αλλά και για το σχεδιασμό που έχει πραγματοποιηθεί, επικαλούμενοι την ενδεχόμενη «ερήμωση όλων αυτών των επιχειρήσεων και την επερχόμενη αύξηση της ανεργίας».

Οι εν λόγω επιχειρηματίες είναι αναστατωμένοι, αφού όπως επισημαίνουν η πληροφόρηση που έχουν όλο αυτό το διάστημα είναι από σκόρπιες ειδήσεις στον τοπικό Τύπο, ενώ όσοι επιχείρησαν να αποταθούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβαν όπως τονίζουν «αόριστες απαντήσεις, που δεν κάλυψαν ούτε στο ελάχιστο τις ανησυχίες τους, αντιθέτως τις ενέτειναν περισσότερο».

 

Οι ιδιαιτερότητες

Στην επιστολή τους αναφέρονται στην ιδιαιτερότητα της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη, επισημαίνοντας: «Είναι ένας δρόμος με πάρα πολλές επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με το αυτοκίνητο (βενζινάδικα, συνεργεία, ανταλλακτικά, μοτοποδήλατα), αλλά και πληθώρα άλλων επιχειρήσεων (super market, ταχυμεταφορές, ιατρεία, αποθήκες, κρεοπωλείο κ.τ.λ.). Τον καθιστούν αυτόματα σε ένα δρόμο που, απομονώνοντάς τον από την πρόσβαση, αυτόματα οδηγεί σε μαρασμό και κλείσιμο τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σ' αυτή. Αυτό θα έχει σα συνέπεια την παραγωγή εκατοντάδων ανέργων, σε μία πόλη που έχει ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλες θέσεις εργασίας.»

 

Η ευθύνη

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι επαγγελματίες της περιοχής δεν τάσσονται κατά των έργων γενικότερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλοι είμαστε υπέρ της προόδου και των κοινωφελών έργων», διευκρινίζουν όμως πως αυτά θα πρέπει να γίνονται «προς εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι για να αποτελέσουν αιτία καταστροφής του!». Κλείνοντας απαιτούν, όπως αναφέρουν, «έγκυρη πληροφόρηση από τους υπευθύνους για το έργο, από τον Δήμο Λέσβου, αλλά και από την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκτέλεση του, για τον σχεδιασμό αλλά και την πρόβλεψη που έχουν κάνει για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής. Θέλουμε υπεύθυνες απαντήσεις στην αγωνία μας, για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω νόμιμες κινήσεις μας, που θα έχουν σαν μοναδικό στόχο να προστατέψουν τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες μας!»

 

Αντ. Γιαννάκης: «Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία»

Το «Ε» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λέσβου κ. Αντώνη Γιαννάκη, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση για το επικείμενο έργο στην περιοχή. Όπως μας εξήγησε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι τελικές προτάσεις των μελετητών, στους οποίους έχει ανατεθεί από τη ΔΕΥΑΛ  να δώσουν τις κατευθύνσεις τους ως προς την ομαλότερη διαχείριση του ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι έχει προκληθεί αναστάτωση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίου όμως φρόντισε να καθησυχάσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκης επεσήμανε: «Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο με τις πρώτες εργασίες να γίνονται επί της Βουρνάζων  στα Κεντρικά Λύκεια. Ακολούθως οι εργασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τα πάνω, διασχίζοντας κατά μήκος τη Βουρνάζων, φτάνοντας στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, μέχρι τον ποταμό. Έχουμε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο να μας προτείνουν τον τρόπο, που θα μπορέσει να διεκπεραιωθεί το έργο, με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις. Μάλιστα, έχει πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση στη ΔΕΥΑΛ, παρουσία του μελετητή, του Επιμελητήριου, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου, με τη συνδρομή και της Τροχαίας».

 

Ο χρονικός ορίζοντας

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λέσβου διευκρίνισε: «Αν και δεν είναι σωστό να προβώ σε εκτιμήσεις για τις τελικές προτάσεις των μελετητών, εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση από μέρους μας να κλείσει όλος αυτός ο δρόμος για 7-8 μήνες, αλλά οι εργασίες να γίνουν τμηματικά. Στόχος μας είναι να χωριστεί σε 6-8 κομμάτια, με παράπλευρες εισόδους και εξόδους. Αυτό θα μας βοηθήσει, ώστε το τμήμα όπου θα γίνονται εργασίες να μην επηρεάζει την υπόλοιπη οδό. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί το κάθε τέτοιο κομμάτι 30-40 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των επί μέρους εργασιών. Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία των ανθρώπων που θα επηρεαστούν προσωρινά από τις εργασίες αυτές, όμως εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι εκτός από αναγκαίες για τη ΔΕΥΑΛ, είναι και απαραίτητες για τη διασφάλιση των δικών τους περιουσιών.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey