Κατά φυσικού προσώπου στρέφονται πλέον για τα δεδουλευμένα τους, μετά τη διάλυση της καλλονιάτικης ΠΑΕ...

Αγωγή οκτώ πρώην παικτών της ΑΕΛΚ κατά Μιχαλάκη!

23/08/2017 - 15:40

Κινήσεις μέσω της νομικής οδού ώστε να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους πραγματοποιούν πρώην παίκτες της ΑΕΛΚ, και μάλιστα με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Μετά την απόσυρση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ από το περσινό πρωτάθλημα της Football League και τη διάλυση ουσιαστικά της ομάδας, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις της προς τρίτους συσσωρεύτηκαν. Το ότι δεν πληρώθηκαν είναι το ένα σκέλος. Το ότι δεν υφίσταται πλέον -θεωρητικά- η καλλονιάτικη ΠΑΕ είναι το άλλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως έχει γράψει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν το «SportLesvos.gr» και το «Ε», οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και βαραίνουν όσους εμφανίζονταν στο χρονικό διάστημα που δημιουργήθηκαν οι οφειλές ως εργοδότες.

Με βάση λοιπόν και τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ αλλά και ο νέος αθλητικός νόμος, αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛΚ αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του προέδρου Νίκου Μιχαλάκη, κατά φυσικού προσώπου δηλαδή, για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εξάλλου, «οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων, διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών (Α.Α.Ε.), που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρο με το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο για τα χρέη που αυτό δημιουργεί κατά το χρονικό διάστημα της θητείας τους».

 

Με τη στήριξη του ΠΣΑΠ

Συνολικά οκτώ πρώην παίκτες της ομάδας αποτελούν το πρώτο γκρουπ όσων επέλεξαν τη νομική οδό. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Μανούσος, Ανέστης Αναστασιάδης, Ραούλ Γιορέντε, Κώστας Δαύκος, Αλέξανδρος Χιντασέλι, Στέλιος Ποζατζίδης, Γιώργος Δικαιόπουλος και Νίκολα Μίκιτς κατέθεσαν αγωγή κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Μιχαλάκη, διεκδικώντας την εξόφληση συνολικά 160.000€, χρήματα που τους έχουν επιδικαστεί από τα αρμόδια αθλητικά όργανα, αλλά ουδέποτε τους καταβλήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Οι οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν την αμέριστη στήριξη του ΠΣΑΠ, ο οποίος μάλιστα κάλυψε όλα τα δικαστικά έξοδα. Την αγωγή κατέθεσε η νομική του υπηρεσία χθες Δευτέρα (21/8) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και μάλιστα χρειάστηκε να κατατεθεί ταυτόχρονα και αίτηση προτίμησης -η οποία έγινε αποδεκτή- με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να οριστεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2018 αντί για τις 15 Ιουνίου 2018 όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τα χρήματα που διεκδικούν οι οκτώ ποδοσφαιριστές αφορούν όχι μόνο την τελευταία αγωνιστική περίοδο, αλλά και τις προηγούμενες, αποδεικνύοντας ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ παρέμενε διαχρονικά ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της. Εξάλλου Μανούσος, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Μίκιτς δεν ήταν καν στο ρόστερ της ομάδας πέρυσι. Και ας συνυπολογιστεί ότι προσφυγές εναντίον της ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχαν κερδίσει ενδεικτικά τόσο ο Κριστόφ Κρολ (127.000€) όσο και οι Άντριου Χογκ (97.000€), Μίροσλαβ Μάρκοβιτς (55.000€), ενώ υπάρχουν και άλλες με μικρότερα ποσά.

 

 

 

Εξώδικο του Νίκολα Μίκιτς και άρον άρον ματαίωση των αρχαιρεσιών

 

«Φρένο» στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ!

 

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ διαλύθηκε μετά τον υποβιβασμό της από τη Football League δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνέχεια αναφορικά με το μητρικό σωματείο, την ερασιτεχνική δηλαδή Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής.

Τις τελευταίες ημέρες, άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή προσπάθησαν να βρουν λύση στο ζήτημα της -ουσιαστικά- αδρανούς τελευταίας διοίκησης, η θητεία της οποίας έχει λήξει εδώ και πάνω από 6 μήνες. Ο λόγος ήταν η διατήρηση της λειτουργίας των ακαδημιών του συλλόγου, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η ΑΕΛΚ -έστω και με την παρουσία της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ- εντός του ποδοσφαιρικού χάρτη της Λέσβου. Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη για χθες (άτυπη) γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ, ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες, να προκηρυχθούν οι εκλογές και να κατατεθούν υποψηφιότητες για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, υπήρξε ολική ανατροπή στις προθέσεις όσων είχαν στο μυαλό τους να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά του συλλόγου λόγω της κοινοποίησης προς την Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ ενός εξωδίκου του Νίκολα Μίκιτς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 2015-16 σε 12 αγώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «SportLesvos.gr», πέραν της αγωγής που κατέθεσαν οι οκτώ πρώην παίκτες της ΑΕΛΚ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκολα Μίκιτς, ο 31χρονος Σέρβος αμυντικός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ως ο μόνος που δεν είναι Έλληνας, βασιζόμενος στις διατάξεις της FIFA, αφού η οικονομική διαφορά με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ ενέχει «διεθνή διάσταση» (Άρθρο 22 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας).

 

Πιάστηκαν εξαπίνης

Ο λόγος που... πάγωσαν, λοιπόν, χθες όσοι ενδιαφέρονταν να μπουν στη διοίκηση του μητρικού σωματείου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μίκιτς διεκδικεί τα οφειλόμενά του και από την Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ, πέραν του Νίκου Μιχαλάκη! Οι συνήγοροι του Σέρβου αμυντικού βασίζονται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΠΟ, η FIFA δεν διαχωρίζει την ΠΑΕ από το ιδρυτικό (μητρικό) της σωματείο, θεωρώντας ότι εφόσον γίνεται χρήση του ιδίου σήματος ο Ερασιτέχνης αναλαμβάνει τις οφειλές της ΠΑΕ μετά τη λύση και εκκαθάριση της τελευταίας ως εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή «φρέναρε» τις εκλογικές διαδικασίες στην Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ, γιατί, εφόσον ευσταθεί νομικά η συγκεκριμένη απαίτηση, υπάρχει ο φόβος να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι ξένοι ποδοσφαιριστές με οφειλές από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ (Κρολ, Χογκ, Μάρκοβιτς διεκδικούν εξάλλου συνολικά 280.000€), οδηγώντας και τυπικά σε διάλυση το μητρικό σωματείο, με αδιευκρίνιστες τις υποχρεώσεις όσων βρίσκονται στο διοικητικό του συμβούλιο.

Φυσιολογικά, λοιπόν, σταμάτησαν μέχρι νεωτέρας και οι όποιες διεργασίες γίνονταν στο παρασκήνιο μεταξύ παραγόντων των ποδοσφαιρικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής για μια επικείμενη συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών, αφού δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα συνεχίσει να υφίσταται τελικά η Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey