Διαμαρτυρία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Θεράποντα

Σε ποιον ανήκει ο Άγιος Θεράποντας; Βοήθειά μας!

09/02/2017 - 16:25

Με απορία διαβάσαμε τη διαμαρτυρία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Θεράποντα ότι ο εν λόγω Ναός θα έπρεπε να μην απεικονίζεται στο σχετικό φυλλάδιο προβολής των εκδηλώσεων για τον Άγιο Βαλεντίνο. Υπενθυμίζουμε ότι το φεστιβάλ ονομάζεται «Άγιος Βαλεντίνος… της Μυτιλήνης 2017»

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Λέσβου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών του διαμαρτύρεται έντονα, όχι για τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα: «Ο Άγιος Βαλεντίνος ...της Μυτιλήνης 2017», «κι ας διαφωνώ σε πολλά σημεία», όσο για την απεικόνιση του Ναού του Αγίου Θεράποντα στο σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα.

Ο π. Γιουσμάς επισημαίνει: «Ο Ναός μας και ο Άγιος Θεράποντας, δεν έχουν καμία σχέση με τις προγραμματισμένες «Θρησκευτικές»(;) και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος. Στο εξής παρακαλώ, να μην επαναληφθεί αυτό για να μην αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε  άλλες έννομες ενέργειες.»

 

Σε ποιον ανήκει ο Άγιος Θεράποντας;

Με απορία διαβάσαμε τη διαμαρτυρία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Θεράποντα ότι ο εν λόγω Ναός θα έπρεπε να μην απεικονίζεται στο σχετικό φυλλάδιο προβολής των εκδηλώσεων για τον Άγιο Βαλεντίνο. Υπενθυμίζουμε ότι το φεστιβάλ ονομάζεται «Άγιος Βαλεντίνος… της Μυτιλήνης 2017». Σχετίζει έτσι με αυτό τον τρόπο τα οστά που βρέθηκαν του Αγίου Βαλεντίνου με την τοποθεσία όπου φυλάσσονται… στη Μυτιλήνη. Όπως πολύ καλά όλοι γνωρίζουμε, σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης ή και της Λέσβου (και αυτό το γνωρίζει ακόμα και ο πρωθυπουργός…) είναι η προκυμαία της με τον Άγιο Θεράποντα που στέκει από πίσω με τον χαρακτηριστικό τρούλο. Είτε για θρησκευτικό προσκύνημα είτε για αναψυχή είτε για το γυναικείο Φεστιβάλ της Ερεσού είτε από την Τουρκία, έρχονται επισκέπτες και τουρίστες έχοντας στο νου τους αυτή τη χαρακτηριστική εικόνα.

Δύσκολα λοιπόν κανείς μπορεί ατομικά να κατοχυρώσει τον τρούλο του Αγίου Θεράποντα που ανήκει σε όλη τη Λέσβο!

Αν.Παζ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey