Πολλή φασαρία...

Μόνο 40 αιτούντες άσυλο επιβιβάστηκαν στο αρματαγωγό "Λέσβος"

13/01/2017 - 03:42

Μάλιστα το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής αρχικά διέρρευσε ότι θα επιβιβαστούν 500, σήμερα το πρωί 250 έως 400 και τελικά από το πούλμαν, και το τελωνείο πέρασαν μόλις σαράντα.

Σαράντα αιτούντες άσυλο, κυρίως άντρες αφρικανοί μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό 'Λέσβος" προσωρινά.

Μετά από μέρες και νύχτες πολικών θερμοκρασιών και ακατάλληλων συνθηκών εντός του Κέντρου της Μόριας, η ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα ο πρωθυπουργός αποφάσισε την Τρίτη και ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε πλοίο του πολεμικού Ναυτικού.

Εξάλλου η ισχυρή χιονόπτωση που έπληξε και τη Μόρια και μετέτρεψε τις σκηνές χωρίς θέρμανση των προσφύγων σε ιγκλού, όπως και οι εικόνες και τα βίντεο που τη συνόδεψαν εξέθεσαν την Κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία κινητοποιήθηκε κατόπιν εορτής, αλλά όχι και του χειμώνα.

Είναι όμως καλύτερη η "Λέσβος" (το αρματαγωγό) από την παγωμένη Μόρια; Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να μετεγκατασταθούν στο... πλωτό χοτ- σποτ. Πολλοί φοβήθηκαν ότι θα επιστραφούν στην Τουρκία και δεν ήθελαν να επιβιβαστούν.

Μάλιστα το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής αρχικά διέρρευσε ότι θα επιβιβαστούν 500, σήμερα το πρωί 250 έως 400 και τελικά από το πούλμαν, και το τελωνείο πέρασαν μόλις σαράντα.

Εξάλλου το αρματαγωγό είχε φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένοντας επιβάτες το ίδιο απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι 'άργησαν" 24 ώρες και έφτασαν λιγότεροι.

Πριν τον έλεγχο των προσφύγων στο τελωνείο, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τους προμήθευε με κουβέρτες.

Ο Ντέμι, 28 ετών ανέφερε στο 'Ε' ότι ήθελε να φύγει από τη Μόρια καθώς ήταν εκτεθειμένος σε κακές συνθήκες για την υγεία του. Όταν όμως μπήκε μέσα στο πλοίο, το οποίο οι δημοσιογράφοι δεν είχαμε την άδεια να προσεγγίσουμε, ήθελε τόσο εκείνος, όσο και άλλοι να αποχωρήσουν.

Πάντως οι αρμόδιοι αναμένουν να μεταφερθούν κι άλλοι πρόσφυγες.

Κατά τη μεταφορά και την επιβίβαση, εκτός από τον Λιμενάρχη, Νικόλαο Πασσάδη, βρίσκονταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης και η εντεταλμένη του υπουργείου Ανθή Καραγγελή, που όμως οι δύο τελευταίοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey