Έκκληση Καλάργαλη

«Να παραχωρηθούν προσωρινά τα κλειστά σχολεία»

11/01/2017 - 14:32

Δημόσια έκκληση απευθύνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ώστε, λόγω των ασυνήθιστων δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διαμένοντες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι, να υποστηριχτούν περαιτέρω.

Δημόσια έκκληση απευθύνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ώστε, λόγω των ασυνήθιστων δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διαμένοντες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι, να υποστηριχτούν περαιτέρω.

«Ας σκεφθούμε ότι όσοι δοκιμάζονται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι συνάνθρωποί μας, επομένως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον καθένα μας. Η όποια υστέρηση της κεντρικής διοίκησης δεν δικαιολογεί την εν μέρει αντίστοιχη δική μας. Γνωρίζουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες, ταγοί και πολίτες, κατά το παρελθόν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων, έστω κι αν δεν ήταν της αρμοδιότητάς τους. Ό,τι δεν μπορέσαμε να πράξουμε τις προηγούμενες μέρες είναι δυνατό να το πράξουμε τώρα», επισημαίνει.

 

Διαθέσιμα σχολεία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συναινεί στην παραχώρηση των κτηρίων των σχολείων που έχουν πάψει να λειτουργούν. Επίσης, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς, εφόσον το επιθυμούν, να συμβάλλουν πέραν των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων στην υποστήριξη των μαθητών καθώς και άλλων παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στις Δομές Φιλοξενίας των νησιών.

Ας σημειωθεί ότι τα διαθέσιμα σχολεία που έχουν πάψει να λειτουργούν πέριξ της Μυτιλήνης είναι σε Αφάλωνα, Λάμπου Μύλους, Πυργί, ενώ έξι λυόμενες αίθουσες είναι κλειστές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και μπορούν να στεγάσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στέγασης.

«Μπορούμε και πρέπει στα όνειρά μας να συμπεριλάβουμε και τα όνειρα των άλλων, των αδυνάμων. Ας συνδυάσουμε το ευαγγελικό “Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με...” με την ενεργοποίηση των ουμανιστικών χαρακτηριστικών μας», καταλήγει ο κ. Καλάργαλης.

 

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

 

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη μέρα κατά την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί θα απέχουν από τις σχολικές τάξεις και μάλιστα μετά τις διακοπές των γιορτών, κάτι που -απ’ ό,τι λέγεται- δεν έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey