Ακόμα ένα 48ωρο κακοκαιρίας- Τι λέει η Πολιτική Προστασία

09/01/2017 - 23:06

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με επείγον σήμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στο Δήμο σήμερα, η σφοδρή κακοκαιρία που ξεκίνησε στο νησί μας τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 7.1.17, συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 9.1.17 με σφοδρές χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη Λέσβο.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με επείγον σήμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στο Δήμο σήμερα, η σφοδρή κακοκαιρία που ξεκίνησε στο νησί μας τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 7.1.17, συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 9.1.17 με σφοδρές χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη Λέσβο. Η πρωτόγνωρη για το νησί κακοκαιρία θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα 48ωρο ακόμα.

            Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου έχει τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης.

            Ήδη τα μηχανήματα του Δήμου Λέσβου σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την τροχαία, επιχειρούν τη διάνοιξη των βασικών οδικών αρτηριών του νησιού. Παράλληλα  αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται για την διάνοιξη των δρόμων της πόλης της Μυτιλήνης και των χωριών της Λέσβου.

            Τα συνεργεία θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για όλο το 24ωρο.

            Ακόμα όπως ανακοινώθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρα 9/1 και για όλο το 24ωρο και μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας θα λειτουργεί θερμαινόμενη αίθουσα μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης και στέγασης.

Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πέραν των παραπάνω οι συμπολίτες μας, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

 

Τονίζουμε, ότι η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Ενημερώνουμε επιπλέον τους δημότες μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα παρακάτω :

 

  1. Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

 

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου της διαδρομής που θα ακολουθήσουν.
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ούτως ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

  1. Αν μετακινούνται με τα πόδια  :

 

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey