Χωρίς νερό το χωριό, (φωτορεπορτάζ)

Ανταπόκριση από το "παγωμένο" Καγιάνι

07/01/2017 - 22:11

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου εμφανίστηκε στο Καγιάνι αυτοκίνητο του Δήμου Λέσβου από το οποίο εργάτες έριχναν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους του χωριού για να λιώσει ο πάγος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Βέβαια το αλάτι ήταν πολύ περιορισμένο εξίσου περιορισμένα ήταν και τα αποτελέσματα που έφερε η προσπάθεια. Η χιονόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε ως το πρωί του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας τους – 3 βαθμούς κελσίου είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πάγος στα περισσότερα σημεία του χωριού. Η κυκλοφορία σταμάτησε και μόνο όσοι ήταν απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν βγήκαν από τα σπίτια τους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε ουσιαστικά μετά τις 2.00 το μεσημέρι με την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω στους 1,4 βαθμούς κελσίου, ωστόσο σε πολλά σημεία του χωριού o πάγος δεν έλιωσε.

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου εμφανίστηκε στο Καγιάνι αυτοκίνητο του Δήμου Λέσβου από το οποίο εργάτες έριχναν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους του χωριού για να λιώσει ο πάγος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Βέβαια το αλάτι ήταν πολύ περιορισμένο εξίσου περιορισμένα ήταν και τα αποτελέσματα που έφερε η προσπάθεια. Η χιονόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε ως το πρωί του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας τους – 3 βαθμούς κελσίου είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πάγος στα περισσότερα σημεία του χωριού. Η κυκλοφορία σταμάτησε και μόνο όσοι ήταν απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν βγήκαν από τα σπίτια τους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε ουσιαστικά μετά τις 2.00 το μεσημέρι με την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω στους 1,4 βαθμούς κελσίου, ωστόσο σε πολλά σημεία του χωριού συνέχισεo πάγος δεν έλιωσε.

Για άλλη μια φορά το χωριό έχει μείνει χωρίς νερό και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει η υδροδότηση του. Με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να δημιουργηθεί ξανά πάγος στους δρόμους.

Πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς οι λίγοι κάτοικοι του χωριού που τόλμησαν να βγουν από τα σπίτια τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο τοπίο Τόσο μέσα στο χωριό όσο και στην διαδρομή Καγιάνι – Λουτρά.

Όσοι θα προσπαθήσουν να το επισκεφθούν Κυριακή μεγάλη προσοχή στην διαδρομή, καλό είναι τα αυτοκίνητα να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες για τις χρησιμοποιησούν αν παραστεί ανάγκη. Απαραίτητο και το καλό ντύσιμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey