Γιόρτασαν την Τρίτη Ηλικία!

04/10/2016 - 14:43

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο 1η Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο, ημερήσια εκδρομή σε Αγιάσο, Μονή Δαμανδρίου και Βατερά.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο 1η Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο, ημερήσια εκδρομή σε Αγιάσο, Μονή Δαμανδρίου και Βατερά.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 250 μέλη των ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου. Η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, αφού ευχήθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής «χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά τις δυσκολίες και τους οικονομικούς περιορισμούς που περνάμε και εμείς ως Δήμος, δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, βεβαίως μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, που άλλες υπάρχουν και τις αξιοποιούμε και άλλες τις δημιουργούμε. Έτσι και εφέτος προχωρήσαμε σε μια σειρά από δράσεις, που στόχο έχουν την προσφορά υπηρεσιών και ανακούφισης για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας».

 

Νέες υπηρεσίες

Αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΚΑΠΗ, δωρεάν φυσικοθεραπεία, κατ’ οίκον παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και δωρεάν εκδρομές, είναι αυτά που πέτυχε ο Οργανισμός, σε περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

«Η εκδρομή μας και η γιορτή που διοργανώνουμε σήμερα, έχει ως στόχο να θυμίσουμε σε όλους όσους Κυβερνούν ή ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, το ξεχασμένο χρέος τους απέναντι στην Τρίτη Ηλικία αλλά και να τους στείλουμε ένα μήνυμα: τα μέτρα τους μπορεί να γονατίζουν και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αναγκάζονται μέσα από συντάξεις πείνας να συντηρούν το 52% των ελληνικών οικογενειών, όμως εσείς δεν το βάζετε κάτω!

Η χρεοκοπία των αξιών τους, κάνει το δικό σας παράδειγμα και την δική σας ιστορική μνήμη, πιο απαραίτητα από ποτέ για όλους μας. Σήμερα που το τέρας του φασισμού υποδύεται τον υπερασπιστή τάχα μου των αξιών της Ελληνικότητας, Εσείς και οι διαχρονικοί αγώνες σας για την Χώρα μας και την Δημοκρατία καθώς και η αγάπη σας για την ζωή, είστε το Εθνικό μας κεφάλαιο.

Μέσα απ’ την καρδιά μας, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, γιατί δεν το βάζετε κάτω, γιατί αντιστέκεστε στην Εθνική κατάθλιψη και στο φόβο που θέλουν να μας επιβάλλουν, γιατί μας δείχνετε το δρόμο της ζωής μέσα από τις πραγματικές αξίες της Ελληνικότητας που εσείς υπηρετήσατε και υπηρετείτε: την βίωση της καθημερινότητας με αγάπη και αλληλεγγύη για τον άνθρωπο.

Τον άνθρωπο που “θυσίασαν” εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια οι Κυβερνήτες μας, στο βωμό της υπηρέτησης των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων», κατέληξε η κ. Αντωνέλλη.

 

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου

Πρόταση για Κέντρο Κοινότητας

 

Πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας Λέσβου με προϋπολογισμό ύψους 599.280 ευρώ, κατέθεσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου προς χρηματοδότηση, στα πλαίσια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Βορείου Αιγαίου και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η προτεινόμενη πρόταση - πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία έτη, του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Λέσβου, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Το προτεινόμενο προς δημιουργία Κέντρο Κοινότητας Λέσβου, είναι διευρυμένο και θα περιλαμβάνει και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό Ρομά, καθώς και Παράρτημα για παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, νομίμως διαμένοντες.

Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την προτεινόμενη πράξη είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού -ΑμεΑ, Ρομά κ.λπ.- και γενικότερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

 

Και για παιδιά

Επίσης, αναφέρει η αντιδήμαρχος Αν. Αντωνέλλη, το Κέντρο Κοινότητας θα δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

«Η πρόταση μας αυτή είναι αποτέλεσμα της θέλησης μας να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από οπουδήποτε, προκειμένου να βοηθηθούν με όποιον τρόπο, οι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου,  που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey