Το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο για τη μεταφορά από τις απέναντι ακτές, με τα δίκτυα διακινητών να προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση

Ο εκπτωτικός «τιμοκατάλογος» των δουλεμπόρων!

22/03/2016 - 14:13

Ανεξάρτητα του τι έγινε  στη Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και το σκληρό «παζάρι» που διεξήχθη και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και την ...επόμενη μέρα επί της ουσίας με την Τουρκία για την επίτευξη μίας ουσιαστικής συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού, τα δίκτυα των διακινητών από απέναντι συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ανεξάρτητα του τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και το σκληρό «παζάρι» που διεξήχθη και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και την ...επόμενη μέρα επί της ουσίας με την Τουρκία για την επίτευξη μίας ουσιαστικής συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού, τα δίκτυα των διακινητών από απέναντι συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Προσαρμόζουν μάλιστα τη λειτουργία τους ανάλογα με το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω τους, με ενδεικτικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», που βγάζει τον… «τιμοκατάλογο» των δουλεμπόρων στον αέρα! Ο οποίος μάλιστα κάνει τελευταία σημαντικές εκπτώσεις, λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια!

Θέλετε να δείτε τις τιμές για τα δρομολόγια της «ελπίδας» για τους πρόσφυγες, που διακινητές τα εμπορεύονται και συχνά πυκνά καταλήγουν σε δρομολόγια του «θανάτου»;

Οι τιμές…
- Μεταφορά με βάρκα φουσκωτή ή πλαστική από 350 έως 1500 δολάρια.
- Μεταφορά με ταχύπλοο - κότερο 2 έως 7 χιλ δολ.
- Με εμπορικό πλοίο 4,5 ως 6 χιλ δολ.
-Μεταφορά με τζετ σκι με οδηγό 5 με 10 χιλ δολ, χωρίς οδηγό 20 με 30 χιλ δολ.
- Οδική διέλευση συνόρων 200 με 400 λίρες.
- Διέλευση χερσαίων συνόρων με ψεύτικα χαρτιά 1,5 ως 2 χιλ δολ.
- Αεροπορικώς στην Ευρώπη με ψεύτικα προφανώς διαβατήρια 5 έως 8 χιλ δολ.

Το ΝΑΤΟ και οι συλλήψεις
Με τη μείωση λοιπόν και των τιμών, τα δρομολόγια όχι μόνο δε μπορούν να σταματήσουν, αλλά δύνανται να πολλαπλασιαστούν. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τις απέναντι ακτές και συγκεκριμένα από το Δικελί, παρατηρούνται όλο και περισσότερες συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, είτε εν πλω πριν από την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους προς τα ελληνικά νησιά, είτε κατά τη μεταφορά τους απ’ τους διακινητές στις ακτές.

Η εξήγηση είναι πως οφείλονται στις ΝΑΤΟικές περιπολίες ή γίνονται σκόπιμα και δίνεται ευρεία δημοσιότητα για να μειώνονται οι διεθνείς πιέσεις.
Πάντως αυτήν την βδομάδα στο Δικελί συνελήφθηκαν 300 περίπου πρόσφυγες, Σύροι και Αφγανοί κυρίως, που κρατούνται για καταγραφή και διασταύρωση στοιχείων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Οι πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι βάλανε φωτιά στις κουβέρτες και προσπάθησαν να σπάσουν τα λουκέτα στις σιδερένιες πόρτες. Έξω απ’ το γυμναστήριο πολλοί Δικελιώτες διαδήλωναν με σύνθημα ότι δε θέλουν μετανάστες στην πόλη τους και για να αποδοθεί το γυμναστήριο στους αθλούμενους νέους.

*Με πολύτιμες πληροφορίες των Στρατή Πόθα και Δημήτρη Αγάδη

Έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey