Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος στρατιωτικού για «μαϊμού» ταμειακή μηχανή σε στρατιωτικό κατάστημα της Λέσβου και υπεξαίρεση τουλάχιστον 26,5 χιλ. ευρώ

«Περί… πάρτης!»

17/10/2014 - 13:54

Ένα σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο σε ένα στρατιωτικό κατάστημα της 98 ΑΔΤΕ στο νησί, συζητιέται όσο τίποτα άλλο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων το τελευταίο διάστημα.

Ένα σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο σε ένα στρατιωτικό κατάστημα της 98 ΑΔΤΕ στο νησί, συζητιέται όσο τίποτα άλλο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων το τελευταίο διάστημα.

Όπως αποδείχθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο στο συγκεκριμένο στρατιωτικό κατάστημα, με μεγάλο τζίρο και «πελάτες» όχι μόνο από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και το οποίο αποτελεί και χώρο «πρώτης γραμμής» για τον τοπικό στρατιωτικό σχηματισμό, ο υπολοχαγός διευθυντής του, εκτός της νόμιμης ταμειακής μηχανής, είχε εγκαταστήσει και μία δεύτερη.

Τα έσοδα που «χτυπιούνταν» στη συγκεκριμένη δεύτερη μηχανή, πήγαιναν στο σύνολό τους (;) στην τσέπη του στρατιωτικού. Όπως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν, τουλάχιστον 26,5 χιλ. ευρώ είναι το ύψος του καταχρασμένου ποσού.

Η «βουλιμία» του αξιωματικού, αλλά και ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο προσέγγισε το θέμα, αποδείχθηκε η αιτία της αποκάλυψης του σκανδάλου. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του στρατιωτικού καταστήματος είχε αγοράσει ταμειακή μηχανή την οποία, όμως, όταν πριν από λίγους μήνες αποχώρησε από τη συγκεκριμένη υπηρεσία που διηύθυνε, πήρε μαζί του.

Ο επόμενος διευθυντής αναζήτησε την ταμειακή μηχανή που είχε «χρεωθεί» στο κατάστημα, μια και η αγορά της είχε γίνει με τιμολόγιο στο όνομα της υπηρεσίας. Δεν τη βρήκε και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της όλης υπόθεσης.

Διερεύνηση
Η πρώτη ΕΔΕ διαπίστωσε την εξαφάνιση της ταμειακής μηχανής και στον αξιωματικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ημερών, τοποθετήθηκε δε σε στρατιωτική μονάδα μακριά από το στρατιωτικό κατάστημα.

Στη συνέχεια, το όλο θέμα εξετάστηκε από αντισυνταγματάρχη οικονομικό ελεγκτή τής ΑΣΔΕΝ, που επί μέρες εξέταζε το ταμείο του στρατιωτικού καταστήματος.

Μεταξύ των άλλων, ανακάλυψε σε μια ντουλάπα της υπηρεσίας μια σακούλα με ρολά ταμειακής μηχανής στα οποία φαινόταν πως είχαν κοπεί αποδείξεις ύψους 26.500 ευρώ, που όμως δεν είχαν περαστεί στα βιβλία του καταστήματος ως έσοδα.

Επρόκειτο, δηλαδή, για έσοδα τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί από την υπηρεσία, αλλά προφανώς από το συγκεκριμένο αξιωματικό διοικητή του στρατιωτικού καταστήματος.

Το πόρισμα του ελεγκτή κατατέθηκε στο διοικητή τής ΑΣΔΕΝ, ο οποίος και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του αξιωματικού, που προφανώς θα κατηγορηθεί για απάτη και υπεξαίρεση.
Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι το συνολικό ποσό που υπεξαιρέθηκε, μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Κι άλλοτε…
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από ενάμιση χρόνο, άλλος αξιωματικός σε άλλο στρατιωτικό κατάστημα της Μυτιλήνης κατηγορήθηκε για έλλειμμα 9,5 χιλ. ευρώ.

Πριν η όλη υπόθεση προχωρήσει, ο εν λόγω αξιωματικός παραιτήθηκε, το χρηματικό δε έλλειμμα καταλογίσθηκε σε βάρος του μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey