Ματαιώσεις δρομολογίων από τη ΝΕΛ

Δύο συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά

30/04/2014 - 16:30

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη. Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης καλεί τους εργαζομένους το Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη. Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης καλεί τους εργαζομένους το Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης. Μισή ώρα αργότερα, στις 10:30 π.μ., είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Πλατεία Σαπφούς, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) σε όλη την Ελλάδα.

Το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι εργαζόμενοι σήμερα δέχονται την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου. Πάνω στους εργαζομένους εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας και σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζονται ξανά την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν για την ανατροπή.

Από την πλευρά του, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τους εργαζομένους να γυρίσουν τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της «ανταγωνιστικότητας», σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Επίσης καλεί τους εργαζομέους να στείλουν «στον αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον “ευρωμονόδρομο” και την “ταξική συνεργασία”. Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών, για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια».

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς θα πάρουν μέρος και οι Ναυτικοί, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η ΝΕΛ από χθες ανακοίνωσε τη ματαίωση των δρομολογίων των πλοίων της. Συγκεκριμένα δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Ταξιάρχης» που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα με επιστροφή. Το πλοίο θα αναχωρήσει για τον προορισμό την Παρασκευή. Επίσης ανεκτέλεστο θα μείνει το δρομολόγιο του «Θεόφιλος» από Καβάλα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη. Το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 2 Μαΐου, ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey