Από 15 Φεβρουαρίου για ταξί κι αγοραία

Επέκταση της μονής ταρίφας

11/02/2014 - 14:30

Ολοκληρώνονται και τυπικά οι αλλαγές που έχουν επέλθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σ' ό,τι αφορά στους κανόνες για τα δημοσίας χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα.

Ολοκληρώνονται και τυπικά οι αλλαγές που έχουν επέλθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σ' ό,τι αφορά στους κανόνες για τα δημοσίας χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα, με τον καθορισμό των τιμολογίων που θα ισχύουν για ταξί κι αγοραία σύμφωνα με τις περιοχές και τα όρια των περιμετρικών ζωνών των εδρών τους.

Με την απόφαση αυτή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επεκτείνεται απ' τις 15 Φεβρουαρίου στο νησί της Λέσβου η μονή και πιο φτηνή ταρίφα (τιμολόγιο 1) σε μεγαλύτερη έκταση της Μυτιλήνης, αλλά και της Καλλονής, απ' ό,τι ίσχυε.

Με προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου τον Ιούλιο του 2012, καθορίστηκαν βάσει των δημοτικών ενοτήτων της Λέσβου οι έδρες των Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων.

Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 4070/2012), αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις των σωματείων, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών των Ε.∆.Χ. Μυτιλήνης και του Σωματείου Περιφερειακών Ταξί Λέσβου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης προχώρησε στον καθορισμό των τιμολογίων που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή.

Όπως μας είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, Παναγιώτης Πλωμαρίτης, ήδη το τελευταίο δίμηνο έχει παρατηρηθεί η πλειοψηφία των οδηγών ταξί να έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν τυπικά απ' τις 15 Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού.

Πού ισχύει, τι
Σύμφωνα με την απόφαση, στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης η μονή ταρίφα ισχύει στην περιοχή που περικλείεται ανατολικά από τη θάλασσα και από την τεθλασμένη νοητή γραμμή η οποία ορίζεται από τα σημεία:
- Εθνική Οδός Μυτιλήνης - Θερμής στη θέση Καρά Τεπέ, στη διασταύρωση προς Μόρια
- Εθνική Οδός Μυτιλήνης-Καλλονής στη θέση που βρίσκεται ο κόμβος Πυργί-Κέδρο
- Επαρχιακή Οδός Μυτιλήνης - Λουτρών στη θέση που βρίσκεται η διασταύρωση προς Πυργί
- Εθνική Οδός Μυτιλήνης - Κρατήγου στην είσοδο του αεροδρομίου
- Επαρχιακή Οδός Μυτιλήνης προς Ταξιάρχες και Αγία Μαρίνα (με κατεύθυνση από το κέντρο της Μυτιλήνης στα κέντρα των οικισμών). Σε όλους τους οικισμούς που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω περιοχή (Αλυφαντά, Χάλικες κ.λπ.), εφαρμόζεται ομοίως το τιμολόγιο 1.

Μέχρι προσφάτως, η διπλή ταρίφα στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο ξεκινούσε απ' το Φόρο, ενώ στην έξοδο προς Καλλονή έμπαινε διπλή ταρίφα στο τελευταίο σπίτι της Λαγκάδας, στην περιοχή των Φυλακών.

Ακόμη παλαιότερα, στην έξοδο προς το βόρειο τμήμα, η διπλή ταρίφα έμπαινε συνήθως απ' το ΙΚΑ.

Στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής, η μονή ταρίφα αφορά στην περιοχή που ορίζεται από το κέντρο της πόλης της Καλλονής, κυκλικά προς κάθε κατεύθυνση σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων, εκτός της Επαρχιακής Οδού Καλλονής - Άγρας - Ερεσού, όπου το όριο ορίζεται στη θέση «Γέφυρα εννιά Καμάρες».

Οι οικισμοί Σκάλα Καλλονής, Κεράμι, Παπιανά περιλαμβάνονται στην περιοχή εφαρμογής του τιμολογίου 1.

Για τις υπόλοιπες 11 Δημοτικές Ενότητες Αγίας Παρασκευής, Αγιάσου, Γέρας, Ερεσού - Αντίσσης, Ευεργέτουλα, Θερμής, Μανταμάδου, Μήθυμνας, Πέτρας, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου, εντός των ορίων της έδρας τους θα εφαρμόζεται το τιμολόγιο 1.

Η διπλή ταρίφα θα μπαίνει εκτός των ορίων που καθορίστηκαν, όπως και τις βραδινές ώρες, απ' τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά, όπως ισχύει και τώρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey