Η δημοτική αρχή Λέσβου παραχωρεί μέρος του κτηρίου του Παλιού Δημαρχείου

Μετακομίζει και ο Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου

18/12/2013 - 16:28

Θετικό φάνηκε να είναι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, προχθές, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην προοπτική παραχώρησης χώρου για τη στέγαση του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου.

Θετικό φάνηκε να είναι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, προχθές, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην προοπτική παραχώρησης χώρου για τη στέγαση του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου. Στόχος είναι, όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πατέστος που έθεσε το ζήτημα, να μειωθούν τα έξοδα του Σταθμού και ως εκ τούτου και η πιθανότητα να μπει «λουκέτο».

Τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για πιθανό κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετέφερε στη συνεδρίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πατέστος. Προκειμένου, όπως τόνισε, να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του Σταθμού, πρότεινε στο σώμα να γνωμοδοτήσει θετικά προκειμένου να παραχωρηθεί στο Λιμεναρχείο δημοτικός χώρος που δε χρησιμοποιείται, για να στεγαστεί εκεί ο Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου, όπως και έγινε. Σε δήλωσή του στο «Ε», ο κ. Πατέστος επεσήμανε ότι αν το κύριο πρόβλημα για την ύπαρξη των λιμενικών σταθμών είναι οικονομικής φύσεως, με αυτή την κίνηση λύνεται.

Το κτήριο που εξετάζεται να παραχωρηθεί, είναι το Δημαρχείο Πλωμαρίου, ή μάλλον κάποιοι χώροι από το τριώροφο αυτό ακίνητο.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με το νέο οργανισμό του Λιμενικού Σώματος, καταργούνται οι Λιμενικοί Σταθμοί Γέρας και Σκάλας Καλλονής.

Δεν είναι μόνο ο Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου για τον οποίο έχει ζητηθεί από τη δημοτική αρχή να συνδράμει με την παραχώρηση χώρου. Να θυμίσουμε ότι στο χθεσινό φύλλο τού «Ε» γινόταν αναφορά στο δημοτικό ξενοδοχείο «Νησιώπη», το οποίο ζήτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης να παραχωρηθεί από τη δημοτική αρχή, για να στεγαστεί εκεί ο Λιμενικός Σταθμός Σιγρίου.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου συνάντησαν το δήμαρχο Λέσβου ζητώντας του να παραχωρηθεί το πρώην Δημαρχείο Καλλονής για να στεγαστεί εκεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Οι λόγοι που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε αυτή την κίνηση, ήταν, όπως είπαν, κυρίως για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του Τμήματος, το οποίο στεγάζεται σε ιδιωτικό ακίνητο.

Το Γενάρη
Ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνατσος, σε δήλωσή του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα επεσήμανε ότι πριν από δύο χρόνια περίπου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί να παραχωρηθούν δημοτικοί χώροι σε υπηρεσίες που νοίκιαζαν ακίνητα, προκειμένου σ’ αυτές να μην μπουν «λουκέτα». Παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι θετική ως προς τη συνδρομή των υπηρεσιών που έχουν απευθυνθεί σε αυτή.

Ωστόσο, αναμένει να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις παραχωρήσεις αυτές. Γι’ αυτόν το λόγο τον επόμενο μήνα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να συζητηθούν και οι τρεις αυτές περιπτώσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey