Από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Μυτιλήνης

Προτάσεις για την προστασία του ιστορικού κέντρου

11/10/2013 - 14:57

Συμμέτοχοι στην προσπάθεια προστασίας του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης δηλώνουν οι Ιδιοκτήτες Ταξί, που ωστόσο εκφράζουν τις ενστάσεις τους όσον αφορά στην απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από την Ερμού. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Συμμέτοχοι στην προσπάθεια προστασίας του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης δηλώνουν οι Ιδιοκτήτες Ταξί, που ωστόσο εκφράζουν τις ενστάσεις τους όσον αφορά στην απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από την Ερμού. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Μυτιλήνης πρόκειται να υποβάλει μια σειρά από προτάσεις στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό, με αφορμή το θέμα που πρότεινε ο τελευταίος προς διαβούλευση και αφορά στην πεζοδρόμηση της Ερμού, με στόχο την προστασία του ιστορικού κέντρου. Για το θέμα οι Ιδιοκτήτες Ταξί συζήτησαν στη διάρκεια συνέλευσής τους την περασμένη Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Μυτιλήνης, Παναγιώτης Σπανός, εκφράζοντας την άποψη των μελών του Συνδέσμου υπογράμμισε πως όλοι οι κάτοικοι της πόλης θέλουν να διατηρηθεί το ιστορικό της κέντρο, ωστόσο σε περίπτωση που η οδός αυτή κλείσει για όλο το 24ωρο, αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα.

Με προβλήματα
Ειδικότερα επεσήμανε ότι τις ώρες που επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων στην Ερμού, η Κουντουριώτου αποσυμφορείται. Κατά συνέπεια, αν η οδός που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαβούλευσης παραμένει κλειστή όλες τις ώρες της ημέρας, είναι αναμενόμενο στην Κουντουριώτου να παρουσιάζεται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Μία άλλη πρόταση του Συνδέσμου έχει να κάνει με τη σήμανση και την αστυνόμευση. Ειδικότερα προτείνεται να τοποθετηθούν πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα απαγορεύουν τη στάθμευση οχημάτων στην Ερμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που βραδινές, κυρίως, ώρες ο δρόμος αυτός κατακλύζεται από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο κ. Σπανός τόνισε ότι η κατάλληλη σήμανση και η σωστή αστυνόμευση θα συμβάλουν σημαντικά στο στόχο που τέθηκε από τη δημοτική αρχή. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Δημοτική Αστυνομία και δεδομένου ότι το Τμήμα Τροχαίας δεν έχει πρόσθετο προσωπικό για να μπορέσει να το διαθέσει στο σκοπό αυτό, ο Δήμος θα πρέπει να πιέσει τους αρμοδίους προκειμένου να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα το συγκεκριμένο Τμήμα.

Ακόμη, τα μέλη του Συνδέσμου προτείνουν τα βαρέα οχήματα να περνούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων των καταστημάτων.

«Δεδομένου ότι η Πολεοδομία ανήκει πλέον στο Δήμο, ο τελευταίος μπορεί να έχει στοιχεία για τα έργα που γίνονται στο ιστορικό κέντρο από ιδιώτες. Έτσι, σε περίπτωση που παρατηρηθούν φθορές σε αντίστοιχα σημεία, θα έχει κάποια στοιχεία η δημοτική αρχή για το ποιος μπορεί να τις προκάλεσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός και τόνισε: «Εύχομαι να βρούμε όλοι μαζί λύσεις, γιατί το ιστορικό κέντρο πρέπει να διατηρηθεί για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.»

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, προσέθεσε ότι η διέλευση οχημάτων από την Ερμού, κυρίως τις βραδινές ώρες, λειτουργεί έως ένα βαθμό και ως αποτρεπτικός παράγοντας για την εκδήλωση της εγκληματικότητας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey