Οι κατασκηνωτές του Χρούσου τρέχουν στα δικαστήρια, ενώ στο εμπορικό λιμάνι παραμένουν οι Τσιγγάνοι

Παρεμβάσεις δύο μέτρων και δύο σταθμών

13/08/2013 - 21:34

Σκηνές τοποθετημένες σε διάφορες περιοχές της πόλης συνθέτουν ένα σκηνικό διάσπαρτου καταυλισμού, η εικόνα του οποίου κανέναν δε φαίνεται να απασχολεί. Παρά τις συχνές διαμαρτυρίες στις αρμόδιες αρχές για τις σκηνές που στήνουν οι Τσιγγάνοι δεξιά και αριστερά, οι παρεμβάσεις όπως όλα δείχνουν είναι ελάχιστες.

Σκηνές τοποθετημένες σε διάφορες περιοχές της πόλης συνθέτουν ένα σκηνικό διάσπαρτου καταυλισμού, η εικόνα του οποίου κανέναν δε φαίνεται να απασχολεί. Παρά τις συχνές διαμαρτυρίες στις αρμόδιες αρχές για τις σκηνές που στήνουν οι Τσιγγάνοι δεξιά και αριστερά, οι παρεμβάσεις όπως όλα δείχνουν είναι ελάχιστες.

Εν αντιθέσει, βέβαια, με εκείνες που γίνονται σε κατασκηνωτές που στήνουν τις σκηνές τους για λίγες ημέρες σε παραλίες του νησιού, οι οποίοι για το γεγονός αυτό «έτρεχαν» στα δικαστήρια.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά ισχύουν, όπως όλα δείχνουν, για τις παρεμβάσεις που γίνονται από πλευράς αρμόδιων αρχών σε άτομα που στήνουν σκηνές σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι κατηγορίες στην προκειμένη περίπτωση είναι δύο, η πρώτη περιλαμβάνει τους Τσιγγάνους και η δεύτερη κατασκηνωτές που θέλουν για λίγες ημέρες, στα πλαίσια των διακοπών τους, να απολαύσουν παραλίες του νησιού.

Η ελεύθερη κατασκήνωση στο Χρούσο είχε μετατραπεί σε μήλο της έριδος πριν από ένα χρόνο περίπου, με κάποιους να μη θέλουν να βλέπουν τις σκηνές στην παραλία του Μεσοτόπου. Εν αντιθέσει με αυτούς, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού τάσσονταν υπέρ της ελεύθερης κατασκήνωσης, διότι, αν μη τι άλλο, αναδεικνύει τη συγκεκριμένη περιοχή εντάσσοντάς τη στους τουριστικούς προορισμούς της Λέσβου, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην οικονομία της τοπικής αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι οι κατασκηνωτές πήγαιναν στην παραλία του Χρούσου με σκοπό να ηρεμήσουν, εν τούτοις δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Λόγω καταγγελιών, η παρουσία και οι συστάσεις των Αρχών στην περιοχή ήταν συνεχείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων σε βάρος των οποίων εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα των αρμοδίων. Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρούνται τρέχοντας στα δικαστήρια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις και καταβάλλοντας χρήματα για τα δικαστικά έξοδα.

Σήμερα στην παραλία του Χρούσου τα πράγματα είναι πιο ήρεμα και αυτό επειδή οι σκηνές έχουν λιγοστέψει. Όσοι την επισκέφθηκαν μία φορά, φοβούνται να το κάνουν και δεύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την περσινή έντονη παρουσία των Αρχών στην παραλία.

Στον αντίποδα…
Στον αντίποδα των παρεμβάσεων των Αρχών στη συγκεκριμένη παραλία, εκείνες που γίνονται σε Τσιγγάνους για το γεγονός ότι αυθαιρέτως στήνουν τις σκηνές τους σε διάφορες περιοχές της πόλης ή και του νησιού, είναι όπως όλα δείχνουν ελάχιστες.

Σήμερα στην περιοχή που εκτίνεται τη μαρίνα Μυτιλήνης (και συγκεκριμένα από τους κάδους ανακύκλωσης) έως και το δημοτικό πάρκινγκ, στο σημείο που φτάνει κοντά στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, υπάρχουν, εδώ και αρκετό καιρό, σκηνές που έχουν τοποθετήσει Τσιγγάνοι. Κάτοικοι της πόλης - και όχι μόνο - έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς για το γεγονός αυτό και ιδιαίτερα για το ότι κάποιοι από αυτούς τους κατασκηνωτές ενοχλούν τους πολίτες ζητώντας επιμόνως χρήματα.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του «Ε», οι υπεύθυνοι των συναρμόδιων αρχών (Αστυνομία, Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία) είχαν δηλώσει ότι τα στελέχη τους επρόκειτο να κάνουν συστηματικούς ελέγχους στις περιοχές όπου βρίσκονται συνήθως οι Τσιγγάνοι. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος όλα δείχνουν ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey