Νέο τεύχος για το περιοδικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Βατουσαίων

«Παλμοί της Βατούσας»

19/05/2012 - 14:57

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Παλμοί της Βατούσας», του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Βατουσαίων Λέσβου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Παλμοί της Βατούσας», του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Βατουσαίων Λέσβου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».

Υπογράφοντας το «Γράμμα της Σύνταξης», ο εκδότης και πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μανούκας, αναφέρεται στη για μία ακόμη φορά «πλουραλιστική» ως προς το περιεχόμενο και τους αρθρογράφους της έκδοση.

Η τελευταία περιλαμβάνει, εκτός άλλων, την παρουσίαση από το Βαγγέλη Γδοντέλλη ενός λόγου που εκφωνήθηκε πριν από 102 χρόνια στη Βατούσα από τον τότε διευθυντή του Αρρεναγωγείου Βατούσης, δάσκαλο Φίλιππο Φιλιππίδη, με εθνικό περιεχόμενο υπό καθεστώς τουρκικής κατοχής.

Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης την παρουσίαση του βιβλίου του Βατουσιανού Λεωνίδα Σπανέλλη «Απομνημονεύματα αιχμαλωσίας Τουρκικής», που έγινε πέρυσι το Μάρτιο, καθώς και ενδιαφέρουσες συνεργασίες Βατουσιανών και μη: του Άρη Κυριαζή από την Καλλονή, που παρουσιάζει έγγραφο από τα Χίδηρα του 1865, και του Βατουσιανιού Γιώργου Καμβυσέλλη, που βοηθά τους αναγνώστες στο να… ξεπεράσουν το φόβο του αεροπλάνου.

Η έκδοση κλείνει με τα «Τιμημένα Γηρατειά», με φωτογραφίες της Βατούσας που δημοσιεύονται χάρη στον Όμηρο Παλογέλλη, αλλά και με βατουσιανά ευτράπελα και παλιά δημοσιεύματα του χειμώνα τού 1987.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey