Σωρεία κλοπών σε Παγανή, Πολιχνίτο και Πάμφιλα

Πασχαλινό κρεσέντο διαρρήξεων

18/04/2012 - 16:01

Την Κυριακή του Πάσχα, τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Παγανή της Μυτιλήνης, μπήκαν στο στόχαστρο διαρρήκτη, ενώ και τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν παραβιάσεις κατοικιών στην περιοχή των Παμφίλων, όπως και στον Πολιχνίτο.

Την Κυριακή του Πάσχα, τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Παγανή της Μυτιλήνης, μπήκαν στο στόχαστρο διαρρήκτη, ενώ και τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν παραβιάσεις κατοικιών στην περιοχή των Παμφίλων, όπως και στον Πολιχνίτο. Το γιορτινό μπαράζ διαρρήξεων δεν ανακοινώθηκε απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, όπως αναφέρθηκε, αφενός γιατί αφορούσε μικροποσά και αφετέρου διότι δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις απ' τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που διαρρήχτηκαν.  

Πρόκειται στην περιοχή της Παγανής, για το τυποποιητήριο ελαιολάδου της ΕΛΠΑ του Γιώργου Παπαρίσβα, το συνεργείο αυτοκινήτων του Βασίλη Καρατζά, το συνεργείο επισκευής εξατμίσεων Τσαγκαράκης, το κατάστημα επίπλων Φράγκου και μία επιχείρηση χονδρικού εμπορίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες έσπασαν παράθυρα ή τζάμι της πόρτας προκειμένου να εισβάλουν μέσα στις επιχειρήσεις. Το μόνο που αναζητούσαν ήταν χρήματα στο ταμείο και στα συρτάρια των επίπλων. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έβρισκαν τίποτα, έφευγαν και πήγαιναν σε γειτονική επιχείρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκλεψαν ούτε μηχανήματα, εξοπλισμό ή ανταλλακτικά, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.

Ο Γιώργος Παπαρίσβας μας είπε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Παγανής είναι ξέφραγο αμπέλι, γι’ αυτό κανείς δεν αφήνει χρήματα στο ταμείο της επιχείρησης του. Από εμένα πήραν 30 ευρώ και τέτοια μικροποσά έκλεψαν και από τις άλλες επιχειρήσεις».

Οι διαρρήξεις έγιναν μετά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, διότι όπως μας είπε ο κ. Βασίλης Καρατζάς «εμείς έχουμε σκύλο στην επιχείρησή μας και στη μία το μεσημέρι ήρθαμε και τον ταΐσαμε. Ως εκείνη την ώρα δεν παρατηρήσαμε τίποτα περίεργο, οπότε συμπεραίνουμε πως η κλοπή έγινε μετά».

Τα παραπάνω περιστατικά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία επειδή είναι μικρής σημασίας, αλλά και επειδή δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.
Θυμίζουμε πως πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή της Παγανής, πέφτουν πολύ συχνά θύματα κλοπών από κυκλώματα που προωθούν μέταλλα και άλλα σημαντικής αξίας υλικά.

Σε Πολιχνίτο και Πάμφιλα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 11 Απριλίου, άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι 58χρονου και αφαίρεσαν από αυτό διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 400 ευρώ. Η καταγγελία έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα του Πολιχνίτου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, τρεις διαρρήξεις έγιναν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε σπίτια στα Πάμφιλα. Οι διαρρήκτες αναζητούσαν χρήματα και χρυσαφικά. Η αξία των κλοπιμαίων δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι χθες καθώς δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις από τους παθόντες. Πάντως η κοινωνία των Παμφίλων είναι ανάσταση καθώς οι κάτοικοι της θεωρούν πως δεν είναι πλέον ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια τους. Οι διαρρήξεις είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης όλων των κατοίκων του χωριού την τελευταία εβδομάδα, ενώ ανάλογη θεματολογία απ’ το Πάσχα και μετά, απασχολεί και την περιοχή της Παγανής. Στην οποία σημειωτέον δεν αποκλείεται να έχουν σημειωθεί κι άλλες παραβιάσεις επαγγελματικών χώρων, που προς το παρόν δεν έχουν γίνει αντιληπτές απ' τους ιδιοκτήτες τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey