Μετά από αφάνταστη ταλαιπωρία και έξι χειρουργεία, ο μικρός Μάριος ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε

Παίζει ξέγνοιαστος ξανά!

18/04/2012 - 15:13

Μερικούς μήνες μετά από την απίστευτη περιπέτεια υγείας που βίωσε, ο μικρός Μάριος Χιμεκλάρι, μπορεί να χαμογελάει ξανά. Ο οκτάχρονος Μάριος, παιδί οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, που ζουν στον Πολιχνίτο, αντιμετώπισε τον περασμένο Δεκέμβριο μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία.

Μερικούς μήνες μετά από την απίστευτη περιπέτεια υγείας που βίωσε, ο μικρός Μάριος Χιμεκλάρι, μπορεί να χαμογελάει ξανά. Ο οκτάχρονος Μάριος, παιδί οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, που ζουν στον Πολιχνίτο, αντιμετώπισε τον περασμένο Δεκέμβριο μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία.

Ένα μικρό κοκκίνισμα που εμφανίστηκε στο μάτι του πριν ένα χρόνο περίπου, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο Γολγοθάς για το αγγελούδι όπου μετά από τέσσερα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε μάταια καθώς δεν είχε διαγνωστεί ο καρκίνος στο μάτι (από τον οποίο έπασχε τελικώς), υποβλήθηκε και σε επέμβαση αφαίρεσης του ματιού στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα προβλήματα από εκεί και έπειτα ήταν πολλά, με τους γονείς του μικρού να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, δηλώνοντας όμως πως θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν το γιο τους, ο οποίος έπρεπε να κάνει ακόμη μια εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού ματιού. Σχεδόν αμέσως μετά την αφαίρεση του ματιού, ο μικρός υποβλήθηκε σε εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού ματιού σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα και σήμερα πια, ο Μάριος μπορεί να πηγαίνει σχολείο και να παίζει μπάλα με τους φίλους του, χωρίς κανένα πρόβλημα. Από εκεί και έπειτα, ο οκτάχρονος θα πρέπει να πηγαίνει τρεις φορές το χρόνο στην Αθήνα, ώστε οι γιατροί να ρυθμίζουν το μάτι και να το προσαρμόζουν στις ανάγκες του παιδιού που μεγαλώνει. Ενώ μόλις συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και μετά, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε πέντε χρόνια.

Ο φόβος…
«Τώρα ο μικρός είναι καλά. Παίζει, πηγαίνει σχολείο, δεν έχει κάποιο πρόβλημα, προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Χρήστος Χιμεκλάρι, πατέρας του μικρού. Μπορεί ο καρκίνος από το μάτι του οκτάχρονου παιδιού, να αφαιρέθηκε, όμως οι γιατροί πάντα φοβούνται για τον κίνδυνο της μετάστασης στο κεφάλι. Για το λόγο αυτό, ο μικρός Μάριος κάθε χρόνο θα υποβάλλεται σε μια σειρά από εξετάσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα δείχνουν αν υπάρχει ή όχι κάτι ανησυχητικό. Το ευχάριστο είναι πως οι εξετάσεις που έγιναν, έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού ήταν «πεντακάθαρες», όπως μας είπε ο κ. Χιμεκλάρι. «Κάθε χρόνο πρέπει να κάνουμε αυτές τις εξετάσεις, για να βλέπουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε. Κάναμε μαγνητική και αξονική στις 14 Μαρτίου, οι οποίες βγήκαν καθαρές. Μια κύστη μόνο βρέθηκε και μας είπαν οι γιατροί ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Τώρα θα ξαναπάμε για γενικές εξετάσεις του χρόνου το Μάρτιο», αναφέρει ο κ. Χιμεκλάρι.

Μεγάλη υποστήριξη απ’ τον κόσμο
«Αγκάθι» τα οικονομικά

Το μεγάλο κόστος των εισιτηρίων, των επεμβάσεων, της διαμονής και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έκανε δυσβάσταχτη την επιβίωση της οικογένειας που διέθεσε ό,τι είχε και δεν είχε για το καλό του παιδιού τους.  Στο πλάι τους, βρέθηκε όμως αρκετός κόσμος, που έδειξε για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει ανθρωπιά στις μέρες μας και τους στήριξε κυρίως οικονομικά αλλά και ψυχολογικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. «Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος σε ό,τι περάσαμε. Στην τελευταία εγχείρηση που έγινε για την τοποθέτηση του τεχνητού οφθαλμού, τα έξοδα της, αγγίζανε τις 18 με 20 χιλιάδες ευρώ. Μια κυρία που δούλευε ως γραμματέας στην κλινική, πλήρωσε τα μισά έξοδα, ενώ τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από εμάς. Εκτός από αυτά, κάθε χρόνο θα χρειαζόμαστε περίπου 3.500 ευρώ για τις εξετάσεις. Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για το παιδί μας», σημειώνει ο κ. Χιμεκλάρι. Παράλληλα, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από ευαισθητοποίηση του τέως Αντιδημάρχου Πολιχνίτου και νυν Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Λέσβου, κ. Νίκο Κατράνη, είχε ανοιχτεί ένας λογαριασμός στον οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό το οποίο διατίθεται για τα έξοδα μετακίνησης και νοσηλείας του μικρού.

«Ενημερωθήκαμε για το θέμα, ανοίξαμε ένα λογαριασμό και πρόσφερε αρκετός κόσμος. Τα χρήματα αυτά, τα διαθέτουμε στον πατέρα για τα έξοδα μετακίνησης και νοσηλείας του παιδιού, ενώ υπάρχει και ένα υπόλοιπο στο λογαριασμό που θα διατεθεί όποτε υπάρξει ανάγκη», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Κατράνης.

Από την πλευρά του, και φανερά ευχαριστημένος με την εξέλιξη της υγείας του γιού του, ο κ. Χιμεκλάρι θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν την οικογένεια του στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν. Ευχαριστώ την κ. Φωτεινή Μακαλιά, που μας έδωσε τα μισά χρήματα της τελευταίας επέμβασης, τον κ. Νίκο Κατράνη που βοήθησε να μαζευτούν χρήματα, τον κ. Κώστα Καλαθά, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου για την συμπαράσταση του, και όλο τον κόσμο που μας στάθηκε. Νιώθω υποχρεωμένος και τους ευγνωμονώ όλους μέσα από την καρδιά μου», καταλήγει ο κ. Χιμεκλάρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey