Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Περιβάλλον

 • 4,2R στις 4 παρά πέντε τα ξημερώματα

  Το επίκεντρο βρισκόταν 67 χλμ. βορειοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:55.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Αναστολή ανάρτησης κι όχι… μερεμέτια

  «Η αναστολή των διαδικασιών για τους δασικούς χάρτες μέχρι να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι η μόνη ορθολογική και βιώσιμη λύση», επισημαίνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και καθιστά σαφές ότι «με… μερεμέτια δεν μπορεί να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα».

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 4,4 Ρίχτερ στις 2.19 τα ξημερώματα

  Σεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στις 2:19 τα ξημερώματα βορειοδυτικά της Λέσβου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα και η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών

  Η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών βόρεια της Λέσβου, που δημιούργησε έντονη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης των γεωδυναμικών διεργασιών, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλή σεισμικότητα όπως είναι η Ελλάδα και σε περιοχές σεισμογενείς και με ιστορικό ισχυρών σεισμών όπως είναι η Λέσβος.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Άλλα 4,6 Ρίχτερ κούνησαν το νησί

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τρίτη σπορά στα καμένα της Αμαλής!

  Η Εθελοντική Ομάδα της Αγίας Μαρίνας, μαζί με το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου, υπό την καθοδήγηση του Δασαρχείου Μυτιλήνης, διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή την τρίτη διαδοχική σπορά σπόρων πεύκου στην καμένη έκταση του ορεινού όγκου της Αμαλής.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Με ορθοφωτοχάρτες του 1945 οι δασικοί χάρτες του 2017

  Από την περιοχή της Γέρας ξεκίνησαν οι αναρτήσεις των δασικών χαρτών στη Λέσβο. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι αναπόσπαστο τμήμα των χαρτών αποτελούν οι ορθοφωτοχάρτες του 1945 (!!!). Η χρήση των ορθοφωτοχαρτών από το 1945 και μετά είναι μια «ελληνική καινοτομία», που στόχο έχει να διασφαλίσει ότι δεν θα αποχαρακτηριστούν από δασικές εκτάσεις αυτές που κάποτε χαρακτηρίστηκαν ως δασικές.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Γεωπάρκο… έως το 2020 η Λέσβος

  Θετικά επαναξιολογήθηκε ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO για την περίοδο 2017-2020 μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της από τα μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO το Γεωπάρκο Λέσβου. Το πιστοποιητικό παραδόθηκε στο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Επαναξιολογήθηκε θετικά για την περίοδο 2017 – 2020!

  Το Γεωπάρκο Λέσβου Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO επαναξιολογήθηκε θετικά για την περίοδο 2017-2020, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της αξιολόγησης των μελών του Παγκόσμιου Δικτύου ΓεωπάρκωντηςUNESCO.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Νέα σεισμική δόνηση 5,3R!

  Μια νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3R "ταρακούνησε" για ακόμα μία φορά σήμερα τη Λέσβο. Ελάχιστα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι (12:58) καταγράφηκε η ισχυρή αυτή σεισμική δόνηση, μόλις 57km βορειοδυτικά του νησιού.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages