Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Παιδεία

 • 116 νηπιαγωγεία στην ψηφιακή εποχή!

  Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ερώτηση Αθανασίου στον υπ. Παιδείας

  Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το δημοσίευμα του «Ε» για την πλήρωση μίας θέσης εκπαιδευτικού με γνώσεις του συστήματος Braille, στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, για μαθήτρια με ολική απώλεια όρασης.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή

  Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές χιονοπτώσεις, παγετός, ισχυρό ψύχος, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις) που πλήττουν το νησί της Λέσβου, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, και σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δεν θα λειτουργήσουν ορισμένα σχολεία

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη

  Τη μη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Λέσβου, εκτός των Σχολικών Μονάδων της πόλης  της  Μυτιλήνης, και των Σχολικών Μονάδων Βαρείας, Ταξιαρχών, Αγ. Μαρίνας, Λουτρών, Χαλίκων, Παναγιούδας, Μόριας,  Αφάλωννα, Παμφίλων και  Λουτρόπολης Θερμής.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Να παραχωρηθούν προσωρινά τα κλειστά σχολεία»

  Δημόσια έκκληση απευθύνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ώστε, λόγω των ασυνήθιστων δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διαμένοντες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι, να υποστηριχτούν περαιτέρω.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Κλειστά τα σχολεία

  Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου και μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμ

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 16 μαθηματικά μυαλά!

  Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρει  τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών, του σχολικού έτους 2016-17, «Θαλής». Πρόκειται για 16 μαθηματικά μυαλά Γυμνασίου και Λυκείου.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μέσα στο 2017

  Στην κάλυψη χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ετοιμάζεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας μέσω διαγωνισμού για αρκετές χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Απάντηση Καλάργαλη για την έλλειψη εκπαιδευτικού

  Σχετικά με το από Πέμπτη 22-12-2016 δημοσίευμα της εφημερίδας μας με θέμα «Ζητείται καθηγητής για τυφλή μαθήτρια» και για την άρση παρανοήσεων και την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης σε απαντητική του επιστολή σημειώνει:

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Μετεγκατάσταση του Δημοτικού Παναγιούδας στον ΟΕΑΔ

  Την παραχώρηση χρήσης αιθουσών που ανήκουν στο συγκρότημα κτηριακών εγκαταστάσεων της σχολής ΟΑΕΔ και παραμένουν ως σήμερα ανεκμετάλλευτες, ζητά ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Παναγιούδας.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages