Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Παιδεία

 • «Εδώ καιγόμαστε με το Μουσικό σχολείο…»

  Με αφορμή τις προτάσεις για «μετακόμιση» του 6ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης στην Ακαδημία, όπου βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα, του προϊσταμένου της ΔΔΕ Μιχάλη Καπιωτά προς τη σχολική κοινότητα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης εξήγησε ότι «οι προτάσεις για τις σχολικές μεταβολές κατατέθηκαν στο τέλος του 2016 και ότι η συζήτηση για τις σχολικές μονάδες είναι μεγάλη». 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 17 Μυτιληνιοί διακρίθηκαν πανελλαδικά

  Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, φέτος έλαβαν μέρος 17 μαθητές από τη Μυτιλήνη.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Περήφανοι μέσα στην κρίση για το έργο τους (pics)

  Στη σχολή μάς «ξενάγησε» η ωρομίσθια εκπαιδευτικός επί 19 χρόνια στον ΟΑΕΔ Αφροδίτη Γιαννέλλη. Ακολουθεί το διδακτικό πρόγραμμα των αντίστοιχων σχολών του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η φοίτηση στη σχολή είναι διετής και η ηλικία των σπουδαστών κυμαίνεται μεταξύ 17 και 24 ετών.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Προτάσεις Καπιωτά για ανακατανομή Γυμνασίων

  Το χρόνιο ζήτημα της απουσίας Γυμνασίου στη νότια πλευρά της Μυτιλήνης αλλά και των υψηλών ενοικίων των υπηρεσιών της εκπαίδευσης έθεσε σε επιστολή του προς εκπαιδευτικούς παράγοντες της Μυτιλήνης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου Μιχάλης Καπιωτάς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε».

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Σίτιση και στέγη ζητά το Μουσικό Σχολείο

  Στους δρόμους της Μυτιλήνης ξεχύθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χρόνιο κτηριακό ζήτημα που ταλαιπωρεί το σχολείο και την πολύμηνη -από την έναρξη της χρονιάς- καθυστέρηση εκκίνησης της σίτισης.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Η εκπαίδευση σώζει από την παραβατικότητα»

  Εντατικό το πρόγραμμα επισκέψεων του Συνηγόρου του Παιδιού Γιώργου Μόσχου μαζί με τέσσερις βοηθούς του στη Λέσβο. Από την περασμένη Παρασκευή έως τη Δευτέρα, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λέσβου Σπ. Γαληνό, τους διευθυντές Εκπαίδευσης, τους συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων, με εκπροσώπους από όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών και τους φορείς φιλοξενίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το Μουσικό σχολείο πήρε τα τύμπανα και διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες του σχολείου (VID)

  Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, Γυμνασίου και Λυκείου πλημμύρισαν τους δρόμους από το πρωί με τα τύμπανα και τα συνθήματά τους, φωνάζοντας για αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας, αλλά και για τη σίτιση που ενώ δικαιούνται, από τον Σεπτέμβρη δεν έχει ξεκινήσει.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζητά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων

  Την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας των μαθητών από τη στάση του δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, έθεσε στην αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Παρ’ ολίγον «σύρραξη» για ένα λυόμενο!

  Εκτός τάξης βγήκαν χτες μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, προκειμένου να αποτρέψουν ακόμη και… με το σώμα τους την τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας στην αυλή του σχολείου για χρήση του Μουσικού σχολείου με το οποίο συστεγάζονται.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζητά την απομάκρυνσή του από το σχολείο!

  Την απομάκρυνση του Βασίλη Μακρυπούλια από τη θέση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης ζητά η ΕΛΜΕ Λέσβου. Σε έκτακτη γενική συνέλευσή της την Τετάρτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης να κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων τον κυλικειούχο του σχολείου για σεξουαλική προσβολή ανήλικων μαθητριών, η ΕΛΜΕ αποφάσισε να δράσει.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages