Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Οικονομία

  • Τι απέγιναν οι ξενοδόχοι

    Στο σημερινό φύλλο του «Ε» δημοσιεύθηκε το παρακάτω σχόλιο. Πριν λίγη ώρα λάβαμε την απάντηση του Επιμελητηρίου Λέσβου που αναφέρει ότι η Ένωση Ξενοδόχων είχε ενημερωθεί έγκαιρα και είχε κληθεί από τους διοργανωτές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και την τοποθέτηση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Τα ούζα της Λέσβου στην Detrop

    Ο Σύνδεσμός Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου αποδέχθεικε συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (Detrop) που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Θετικά μηνύματα από τις αφίξεις

    Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν τη Λέσβο 781 Τούρκοι τουρίστες, ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη αντίστοιχη περίοδο από το 2011. Επίσης, το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν τη Λέσβο 1.862 Τούρκοι τουρίστες. Ήταν και πάλι περισσότεροι από κάθε άλλη αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων ετών. Το τετράμηνο Νοεμβρίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017 επισκέφθηκαν τη Λέσβο 2.643 Τούρκοι τουρίστες για ολιγοήμερες διακοπές.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Δειλά βήματα προσέλκυσης τουριστών από τη Σμύρνη

    Το τριήμερο της Αποκριάς - Καθαράς Δευτέρας φιλοξενήθηκαν στη Λέσβο 21 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες από την Tursab Σμύρνης σε μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λέσβου και της τοπικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, σε συνεργασία και με το Δήμο Λέσβου, να προσελκύσουν Τούρκους τουρίστες στο νησί.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Να διευκρινιστεί το φορολογικό καθεστώς των ψαράδων

    Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία των αλιέων. Μεταξύ άλλων την ερώτηση υπογράφει ο βουλευτής Σάμου του κόμματος, Δημήτρης Σεβαστάκης. Με την ερώτηση ζητείται συνολική εξέταση των νόμων που καλύπτουν το σύνολο των φόρων και των τελών των αλιέων, προκειμένου να διασαφηνιστούν πλήρως οι διοικητικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους.

     
    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Πιο ακριβό φέτος στη Μυτιλήνη

    «Τσιμπημένες» είναι φέτος οι τιμές των προϊόντων που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι. Λίγα είναι τα προϊόντα στα οποία καταγράφεται κάμψη των τιμών, σύμφωνα με τις τιμοληψίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Η ΕΣΕΕ ζητάει παράταση της πληρωμής των εισφορών του ΕΦΚΑ

    Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και στον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ζητά παράταση ενός μηνός για την καταβολή των τρεχουσών εισφορών ασφαλισμένων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Καθαρά Δευτέρα με σαμιώτικα κρασιά

    Η «Καθαρά Δευτέρα» ονομάστηκε έτσι γιατί  κατά παράδοση ξεκινά με αυτήν η μεγάλη νηστεία του Πάσχα. Ωστόσο το σύνηθες μενού της ημέρας, κάθε άλλο παρά «φτωχό» μπορεί να χαρακτηριστεί: Λαγάνα, χαλβάς, ελιές, ταραμοσαλάτα και τουρσιά, διάφορα όσπρια αλλά κυρίως οστρακοειδή και θαλασσινά (μύδια, γυαλιστερές, χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές και άλλα).

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες στη Λέσβο

    Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και προώθησης της Λέσβου στην Τουρκία, το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, διοργανώνουν τριήμερο Fam Trip για Τούρκους τουριστικούς πράκτορες από την Tursab Σμύρνης, με σκοπό την προβολή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νησί σχετικά με τις Απόκριες.

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Πιστοποιητικό για την κατάταξη των καταλυμάτων

    Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη βελτίωση και ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σχεδίασε και ξεκίνησε να εφαρμόζει από τις αρχές του 2010, το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». 

    ΣΧΟΛΙΑ (0)
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages