Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Οικονομία

 • Προς ακτινωτό ακτοπλοϊκό δίκτυο

  Την εφαρμογή ενός συστήματος ακτινωτού ακτοπλοϊκού δικτύου, όπου αυτό είναι δυνατό και λειτουργικό εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός σε δηλώσεις που έκανε στην Μυτιλήνη. Επίσης ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την αλλαγή του τρόπου που γίνεται η ανάθεση των γραμμών στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Καταγγελία από την Πανεπιστημονική

  Σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβησαν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων για την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του 13ου Περιφερεικαού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του ΟΕΕ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία για τα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων. Το διάβημα υπογράφουν οι υποψήφιοι της παράταξης Ηρακλής Κουντουρέλλης και Γεώργιος Σαλταμάρας

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Δυναμική προβολή στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης

  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου 2017. Στη φετινή διοργάνωση και στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λέσβος προβλήθηκε με ειδικές εκδηλώσεις.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ακατάλληλο για την γραμμή το πλοίο λέει ο Δήμαρχος Λήμνου

  Στις 17 Φεβρουαρίου θα επανέλθει στη γραμμή Λαύριο - 'Αγιος Ευστράτιος – Λήμνος - Καβάλα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος», λόγω της ετήσιας επιθεώρησής του, προκειμένου να του χορηγηθούν νέα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η προσφυγική κρίση μέσα από το βλέμμα των ξενοδόχων

  Τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση όπως τις βλέπουν οι ξενοδόχοι παρουσιάζει έρευνα του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο έστειλε -σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω- ένα δομημένο ερωτηματολόγιο στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στις απαντήσεις τους στηρίζονται τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έρευνα και φυσικά τα συμπεράσματά της.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι μικροί παραγωγοί

  Τον περασμένο Μάιο, το «Ε» με κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο του αποκάλυψε ότι θεσπίστηκε διάταξη που προβλέπει πως όλοι οι συνταξιούχοι που ταυτόχρονα λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις και δηλώνουν αγροτικό εισόδημα κινδυνεύουν να χάσουν τα δύο τρίτα των συντάξεων που λαμβάνουν.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Συνεχίζουν τις συναντήσεις οι τουριστικοί πράκτορες

  Έκλεισε ο κύκλος των εθιμοτυπικών επισκέψεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών – Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου με τον Υποστράτηγο Νικόλαο Χριστοφάκη και των Αστυνομικό Διευθυντή Στεφάνου Ανδρέα.  Συζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας στον τουρισμό, να μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες και οι άντρες της αστυνομίας είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι που σ

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι επιπτώσεις του προσφυγικού όπως τις βλέπουν οι ξενοδόχοι

  Η ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην εκδήλωση έντονων προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους που αποτελούν τις κατεξοχήν πύλες εισόδου προσφύγων – μεταναστών. Οι ροές αυτές έγιναν ιδιαίτερα έντονες από το καλοκαίρι του 2015, με πολλαπλές επιπτώσεις (ανθρωπιστικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές κ.ά.).

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το νέο Δ.Σ του Οικονομικού Επιμελητηρίου

  Στις 5 Ιανουαρίου 2016, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016, του 13ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

  Πρόεδρος: Μπαρούτης Παναγιώτης

  Αντιπρόεδρος: Κατερνέλης Ελευθέριος

  Γραμματέας: Βερρής Παντελέων

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Αναπτυξιακό όραμα για τα νησιά

  Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διαμόρφωση αναπτυξιακού οράματος για τα νησιά του νομού Λέσβου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, το Σάββατο το απόγευμα, κατά την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βγαίνει έξω από το πλαίσιο που μέχρι τώρα λειτουργούσε το Επιμελητήριο Λέσβου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages