Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Αυτοδιοίκηση

 • Η πίτα της Μυτιλήνης

  Με αναφορές στα έργα, αλλά και στα ζητήματα της καθημερινότητας που αφορούν στην πόλη, πλαισιώθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης το απόγευμα της Τετάρτης. Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος παρουσία του προέδρου, Θεόδωρου Στεργίου, και των μελών της Κοινότητας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πληρώνουμε μέχρι να καταργηθεί επισήμως

  Τυπικό ζήτημα, αυτό της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των αλλαγών (καταργήσεις, συγχωνεύσεις) στα ΚΕΠ της χώρας, διατηρεί νοικιασμένο απ’ το Δήμο Λέσβου το ακίνητο το οποίο είχε μισθώσει η πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου για τη στέγαση του Κέντρου της.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο για προσφυγικό και αεροδρόμια

  Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό ζήτημα και τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων Μυτιλήνης και Σάμου. Τη συνεδρίαση για το πρώτο θέμα είχε ζητήσει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (Στρατής Κόρακας) και για το δεύτερο θέμα η παράταξη (Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή) της Αγλαΐας Κυρίτση.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ανταρσία στο Αιγαίο: Γραμμένο στο γόνατο το πρόγραμμα κοινωνικής μέριμνας

  Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα κοινωνικής μέριμνας του 2017. Η συζήτηση του συγκεκριμένου προγράμματος προ ημερησίας διατάξεως, δείχνει την υποτίμηση του από την Περιφερειακή Αρχή. Η Περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί την ουσιαστική συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Επιδιώκει την τυπική έγκριση της εισήγησης, που εμφανώς είναι γραμμένη στο πόδι.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τους καταγγέλλει για διαπαραταξιακές «απευθείας αναθέσεις»!

  Το δεδομένο πρόβλημα στις διαδικασίες (έτσι όπως αυτές βέβαια προβλέπονται από τον «Καλλικράτη») ανάδειξης μελών στις διάφορες επιτροπές, διοικητικά συμβούλια και γενικά όργανα του Δήμου, είναι η δυνατότητα …αποκλεισμού των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας στην εκλογή δικών της μελών.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το «χωροταξικό» απασχολεί(;) μόνο εμάς!

  Το αν έχει πράγματι ουσία η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να διεξάγει ανά την Ελλάδα «αυτοδιοικητικές συναντήσεις» με αφορμή την επιστροφή της προοπτικής αναθεώρησης του «Καλλικράτη» και δεν εξελιχθεί σε μια στείρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση μένει να φανεί στο εγγύς μέλλον.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Υπάρχουν περιπτώσεις με το… σταγονόμετρο»

  Τη διαφωνία του με το σημερινό «χωροταξικό» του «Καλλικράτη» εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά ο ίδιος στο… στόμα της κυβέρνησης τον καημό της Λέσβου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στο ορατό μέλλον «και επειδή βρισκόμαστε στη χορεία των πολιτικών λιτότητας, δεν μπορούμε να ανοίγουμε το θέμα της χωροταξίας».

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Όραμα για τη (νέα) πλατεία Σαπφούς!

  Συζητιέται χρόνια, αλλά ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να αποτελέσει στην πραγματικότητα κάτι παραπάνω από… συζήτηση.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζητά απολογισμού έργου και αναπτυξιακό σχεδιασμό

  Με βάση το άρθρο 185 του ν.3852/10 η Περιφερειακή Αρχή οφείλει μέχρι τις 31/1 κάθε έτους να παρουσιάσει τον απολογισμό του προηγούμενου έτους της Περιφερειάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σήμερα 21/3, δύο σχεδόν μήνες από την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • To βόρειο Αιγαίο στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας

  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού MIΤΤ στη Μόσχα, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ. Στην έκθεση, την Περιφέρεια εκπροσώπησε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Αγγελική Σαραντινού, η προϊσταμένη Τουρισμού Λέσβου, Β. Ροδοπούλου και η προϊσταμένη Τουρισμού Σάμου, Γ. Δρίνη.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages