Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Αγροτικά

 • Παρέμβαση για τους ελέγχους στα ελαιοτριβεία

  O Σύνδεσμος Ελαιοτριβείων Λέσβου ζητά από τις τοπικές ελεγκτικές αρχές να κατανοήσουν αυτήν την πραγματικότητα και να επιδείξουν γενναιοφροσύνη, έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα, η προσαρμογή με τις επιλογές που θεσπίζει η νέα νομοθεσία, για όσους και όποιες επιλέξουν, να γίνει στα ανθρωπίνως δυνατά χρονικά πλαίσια, απρόσκοπτα, χωρίς αίολες εμβαλωματικές ενέργειες.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Αντιδράσεις για τη δακοκτονία από Λαϊκή Ενότητα και Ανταρσία στο Αιγαίο

  Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Λέσβου κατηγορεί την κυβέρνηση για πρωτοφανή ανευθυνότητα στον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα της δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να υποστεί μεγάλη ζημιά η ελαιοπαραγωγή κατά την περίοδο 2017 - 2018.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου

  Είκοσι κριτές ελαιόλαδου, διεθνούς εμβέλειας, θα βρεθούν στη Μεσσηνία στις 20-22 Μαρτίου στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC).

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Παρά τις ενστάσεις, πάμε όπως και πέρυσι!

  Μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του φετινού προγράμματος καταπολέμησης του δάκου, φοβάται η περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου. Γι’ αυτό και χθες Δευτέρα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αδαμίδης, έστειλε εισήγηση στους περιφερειακούς συμβούλους με την οποία τους ζητούσε να υιοθετήσουν ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση:

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Συζήτηση για τον αμπελοοινικό τομέα

  Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Θεόδωρου Βαλσαμίδη και Χρύσανθου Αργυρίου.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Προληπτικό… «λουκέτο» στα σφαγεία

  Προληπτικό… «λουκέτο» έβαλε η ΑΔΕΛ στα σφαγεία Σκοπέλου και Σκαλοχωρίου, για να προλάβει τα δυσάρεστα που βίωσε η ίδια και μαζί της δεκάδες κτηνοτρόφοι, με την περίπτωση του σφαγείου Μανταμάδου πριν από λίγους μήνες. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την αποφυγή νέας επίσκεψης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Β.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ο Νότης Μαριάς ζήτησε περιορισμό των συμβατικών φυτοφαρμάκων

  Τον περιορισμό της χρήσης συμβατικών φυτοφαρμάκων και την αύξηση της διαθεσιμότητας βιολογικών φυτοφαρμάκων χαμηλού κινδύνου πρότεινε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 13/2/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για τα «βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου».

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η επόμενη μέρα για τον αγροτικό κόσμο

  Οι συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, θα αποφασίσουν το μέλλον των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων. Στη Λέσβο, το κέντρο των αποφάσεων είναι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, που αναμένεται να συντονίσει τη δράση της με τις επιλογές που θα κάνουν οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Κονταίνει η «Gaia Επιχειρείν», ψηλώνουν οι φορείς Α

  Η διαμάχη για τον έλεγχο του ΟΣΔΕ φαίνεται ότι θα κλείσει, για φέτος, με μερική ανάκτηση του ελέγχου του συστήματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να ανήκει έτσι κι αλλιώς. Χθες η «Gaia Επιχειρείν» ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για την υποδοχή των αιτήσεων των παραγωγών της χώρας. Θέλοντας να δείξει ότι είναι επικεφαλής των φορέων διαχείρισης του συστήματος.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πρόχειρη η διαδικασία που ακολουθείται

  Αντικείμενο ερώτησης στη Βουλή έγιναν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Η ερώτηση κατατέθηκε από 17 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages