Απαιτήστε Δημοκρατία

04/09/2015 - 15:49

Το 85 π.Χ. ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας, κατανικά τον Μιθριδάτη και επιβάλλει στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που αποστάτησαν, την δυσβάσταχτη αποζημίωση των 40 χρυσών ταλάντων!

Το 85 π.Χ. ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας, κατανικά τον Μιθριδάτη και επιβάλλει στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που αποστάτησαν, την δυσβάσταχτη αποζημίωση των 40 χρυσών ταλάντων!

Οι ελληνικές πόλεις για να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την υποχρέωση (χρέος!) σύνηψαν δάνεια υποθηκεύοντας τις δημόσιες υποδομές τους, θέατρα, γυμνάσια, λιμάνια (αεροδρόμια δεν υπήρχαν ακόμα) και οτιδήποτε άλλο στοιχείο της δημόσιας περιουσίας τους!

Δεν υπήρχε βέβαια τότε η Γερμανία, το ΔΝΤ (ίσως κάποια μορφή του) και δεν ξέρουμε ποιος δάνειζε. Πάντως ο Σύλλας ήταν η Τρόικα, οι «θεσμοί», το πολυπλόκαμο και χωρίς σύνορα μόρφωμα της οικονομικής ολιγαρχίας. Και οι Έλληνες, οι «τεμπελχανάδες» που δουλεύουν 2.300 ώρες τον χρόνο απέναντι στις 1.300 (!) των Γερμανών, τα αιώνια θύματα που έφαγαν μια μόνο ουρά από το βόδι και αισθάνονται συνένοχοι στην καταστροφή.

Το ποιος έφταιξε το είπε επιγραμματικά και ξεκάθαρα ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, σ’ αυτήν την ιστορική του δήλωση, στο Γερμανικό Κοινοβούλιο: «Δεν έφταιξε αυτή η κυβέρνηση, αλλά τα δύο διεφθαρμένα κόμματα (τα κατονόμασε) που επί σειρά ετών πήραν τα 320 δις και τα έδιναν στις οικονομικές ελίτ της Ελλάδας, αφήνοντας τον λαό απέξω (την ουρά). Να πληρώνει πάντα αυτός την εξαφάνισή του, το φαγωμένο από τους άλλους βόδι. Γιατί αυτό είναι το «τρίτο μνημόνιο».

Η επισφράγιση των αποφάσεων που πάρθηκαν πριν από χρόνια για την υποδούλωση της «πλέμπας του λαού» σε συνθήκες «μη ύπαρξης»! Άνεργοι, χωρίς κοινωνικό κράτος, δούλοι στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία. Στις τάξεις των Λύκων!

Πιστεύω ότι ο Τσίπρας εκείνη την νύχτα ισοπεδώθηκε από τους λύκους!  Ότι οι ίδιοι οι Έλληνες κατά 62% τον εξουσιοδότησαν να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και την ίδια στιγμή κατά 70% του ζητούσαν ΕΥΡΩ και Ευρωπαϊκή Ένωση! Γιατί  τα plan B δεν έπεισαν κανένα, ήταν και είναι ακόμα νεφελώδη! Το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιούσιας ήταν προαποφασισμένο!

Και οι Σκουριές, και τα αεροδρόμια, και τα λιμάνια και τα φιλέτα! Η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο θα ολοκληρωθεί με την εφαρμογή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που άρχισε να υλοποιείται (στην Θράκη π.χ.) πριν από μερικά χρόνια, από τους λογής-λογής Φούχτελ, Σουμάχερ, Ράιχενμπαχ,  κ.α., οι οποίοι αλώνιζαν την ελληνική επικράτεια. Με την διαχείριση (μέσω φοροεπιδρομής, χρεών και τραπεζών) των δικών μας κτημάτων και ιδιωτικών υποδομών, χωρίς πληρωμή φόρων στην Ελληνική Αποικία, με ελεύθερες εξαγωγές και ειδικό, δουλοπαροικιακό καθεστώς εργασιακών σχέσεων.

Αυτή όμως η υπόθεση χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στα θύματα και στους δανειστές. Αυτοί δυστυχώς, είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσο και αν «δεν το επιθυμούμε»! Ανέκαθεν υποστήριζα πως αυτό το «Βατικανό της Ελλάδας», με τους δικούς του νόμους, ευλογεί την ύπαρξή του.

Ότι «προϋπόθεση των καλών προθέσεων των αντιπροσώπων μας, αποτελεί ο εκδημοκρατισμός του μικροκρατιδίου της Βουλής»! Για να με πείσουν ότι δεν αποτελούν πια «κοινωνική τάξη» που στις περισσότερες φορές ανακυκλώνεται (οικογένειες ολόκληρες) θα πρέπει να είναι φορείς της ισονομίας μέσα στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τώρα! Αλλιώς θα έχω το δικαίωμα να τους θεωρώ απλούς μεσολαβητές, ένα επικερδές επάγγελμα σε καιρό ανθρωπιστικής κρίσης, διαφοροποιημένο από τον λαό , σαν την μύγα στο γάλα!

Έτσι προτείνω στον αυριανό ψηφοφόρο να απαιτήσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, από αυτούς που θα στείλει να παλέψουν ενάντια στην μετατροπή της χώρας σε αποικία. Να καταθέσουν στον τύπο τα «πόθεν έσχες» τους όλοι οι υποψήφιοι! Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους και αν έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, να τα φέρουν στο capital control των ελληνικών τραπεζών, όπως όλα τα άλλα θύματα! Διαφορετικά να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους!

Να απαιτηθεί νομοθετική υποχρεωτική ρύθμιση για 1. μισθολογική εξίσωση, χωρίς φοροαπαλλαγές, της βουλευτικής αποζημίωσης με αυτή του «εξαφανισμένου μισθού» του Έλληνα πολίτη. 2. Αποκλειστική απασχόληση στο κοινοβούλιο, χωρίς δικαίωμα παράλληλης εξάσκησης ελευθέρου επαγγέλματος. 3. Συντάξιμος μόνο ο χρόνος στη βουλή που θα προστίθεται στον χρόνο εργασίας του ως πολίτη! Από πού παίρνανε τα λεφτά όταν είχαν πλήρη σύνταξη στα οκτώ χρόνια;

Μα από αυτούς που δούλευαν 35 και 37 χρόνια. Να επανεξετασθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις! 4. Να δικάζονται από την δικαιοσύνη και να εκπίπτουν του βουλευτικού τους αξιώματος επί καταδίκης τους (να τους παίρνει το δικαίωμα πίσω ο λαός).

Αυτή  η «ασυλία και οι επιτροπές που εκλέγονται από τους ίδιους δεν πείθουν πια κανένα! 5. Ο νόμος «Περί Ευθύνης Υπουργών» περνά χρόνια απαρατήρητος και έχει περάσει στο απυρόβλητο της ιστορικής λήθης σοβαρές Εθνικές υποθέσεις, που ζητούν αναψηλάφηση και πιθανόν απόδοση ευθυνών. 6. Tο «σιτίζεσται εις το Πρυτανείον» για αρκετά χρόνια, βλάπτει! Εκλογή μόνο για δύο θητείες!

Ίσως αυτά φαντάζουν ανεφάρμοστα! Αλλά αγαπητέ συνέλληνα και συμπάσχοντα, «ανεφάρμοστη και απίθανη» φαινόταν και μόνο η σκέψη της επιβολής μιας τέτοιου μεγέθους ανθρωπιστικής  κρίσης, μέσα στον 21ο αι. που διάγουμε τον «πολιτισμένο μας βίο»!

Όλα είναι εφικτά σε τούτο τον κόσμο! Η δύναμή σου είναι πάλι η ψήφος! Προστάτεψέ την έστω και για μια φορά! Μην πιστέψεις στο «μαζί τα φάγαμε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey