Μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

12/02/2015 - 13:57

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διαμόρφωσαν ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Η σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ανέθεσε την εντολή διακυβέρνησης σε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διαμόρφωσαν ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Η σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ανέθεσε την εντολή διακυβέρνησης σε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι θέσεις τού ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πορεία των πραγμάτων στην οικονομία της χώρας δεν έχουν αποσαφηνισθεί πλήρως και το συνολικό τοπίο, μετά και τις τελευταίες αρνήσεις βασικών συντελεστών του διεθνούς παράγοντα να ενδώσουν στις απαιτήσεις της κυβέρνησης περί προγραμμάτων γέφυρας, καθίσταται εξαιρετικά ασαφές και κατά συνέπεια λίαν προβληματικό για την προοπτική της οικονομίας και κατ’ επέκταση της χώρας.

Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. πλήρωσε στις πρόσφατες εκλογές το πολιτικό κόστος των λίαν επώδυνων, αλλά αναγκαίων επιλογών περιοριστικού ανακαθορισμού της δημοσιονομικής κυρίως πολιτικής, λόγω της αδήριτης απαίτησης εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της μείωσης των αμφίπλευρων ελλειμμάτων τόσο στο εμπορικό ισοζύγιο όσο και στη γενική κυβέρνηση.

Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και η βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών της οικονομίας παρέχουν το κρίσιμο ατού της όποιας διαπραγμάτευσης επιχειρήσει η κυβέρνηση.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού δε θα πρέπει να θυσιασθούν στο βωμό των κομματικών αγκυλώσεων και προκαταλήψεων.

Η νέα κυβέρνηση, βασιζόμενη στα απτά αποτελέσματα της απελθούσης κυβέρνησης, πρέπει να αντιμετωπίσει την παρατηρούμενη υποεπένδυση με προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες θα επιφέρουν μείωση της ανεργίας, αύξηση της ζήτησης και άρα αύξηση του ΑΕΠ και του ατομικού εισοδήματος.

Στη Ν.Δ., διαχρονικά παράταξη ευθύνης και προοπτικής, απαιτείται η εκμετάλλευση του χρόνου και των θεσμικών διαδικασιών για να αναλυθούν με νηφαλιότητα τα όποια λάθη κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον πολιτικό της λόγο και να επανασυνδεθεί με τμήματα της κοινωνίας με τα οποία διαρρήχθηκαν οι σχέσεις της ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου οι πλειοψηφικές προϋποθέσεις παρουσίας της στα κοινά του τόπου.

Όσον αφορά εμένα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εκλογείς της ιδιαίτερης εκλογικής μου περιφέρειας, του Νομού Λέσβου, και ιδιαίτερα αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές.

Προσήλθα στην εκλογική μάχη με τη φιλοδοξία να εισφέρω ένα νέο πολιτικό ήθος μακριά από τις πελατειακές παλαιοκομματικές εξαρτήσεις, οι οποίες και αποτελούν κατ’ εμέ μία από τις βασικές αιτίες της πολιτικής κακοδαιμονίας του τόπου.

Θέλω να πιστεύω ότι προϊόντος του χρόνου, ο πολιτικός λόγος και οι πολιτικές πρακτικές θα εκσυγχρονιστούν, απομακρυνόμενες από τις παθογένειες του παρελθόντος, ώστε να εισέλθει οριστικά πλέον η πατρίδα μας σε μία νέα και ελπιδοφόρα πολιτικώς εποχή, και διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω την προσπάθειά μου για το κοινό καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey