Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών του διαδικτύου και των τηλεπικοινωνιών ζήτησαν από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπάρξει περισσότερη «διαφάνεια» στις δραστηριότητες παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), στη διάρκεια συνάντησής τους.

Διαφάνεια ζήτησαν από τον Ομπάμα οι «κολοσσοί» του διαδικτύου

19/12/2013 - 16:26

Οι επικεφαλής των Microsoft, Yahoo!, Facebook, Twitter, Netflix, LinkedIn, Comcast, AT&T και μερικών ακόμα από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες, συναντήθηκαν στο Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα για περίπου τρεις ώρες.

Οι επικεφαλής των Microsoft, Yahoo!, Facebook, Twitter, Netflix, LinkedIn, Comcast, AT&T και μερικών ακόμα από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες, συναντήθηκαν στο Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα για περίπου τρεις ώρες.

Σύμφωνα με μία πηγή από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ο Ομπάμα και ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησαν με τους επικεφαλής των εταιρειών για την NSA και το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα παρακολουθήσεών της. «Οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ της διαφάνειας», δήλωσε η πηγή αυτή.

«Εκτιμούμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τον (Αμερικανό) Πρόεδρο τους κανόνες που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διέπουν την κυβερνητική παρακολούθηση, τους οποίους δώσαμε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, και τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι εταιρείες. «Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι πιστεύει σε ένα ανοικτό, ελεύθερο και καινοτόμο διαδίκτυο και άκουσε τις ανησυχίες και τις προτάσεις της ομάδας», σημείωσε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η συνάντηση αυτή «αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον Πρόεδρο να συνομιλήσει άμεσα με τους επικεφαλής, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να ολοκληρώσουμε την εξέταση των προγραμμάτων παρακολούθησης», επεσήμανε η ίδια πηγή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει ορίσει μια ομάδα εργασίας αρμόδια να εξετάσει τα σημεία που θα μπορούσαν να τροποποιηθούν, αν όχι να μεταρρυθμιστούν στα προγράμματα της NSA. Οι ειδικοί επέδωσαν το πόρισμά τους την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο και ο Ομπάμα σκοπεύει να ανακοινώσει τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του, σε ομιλία του τον επόμενο μήνα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να αντιδράσει μετά τις αποκαλύψεις του καλοκαιριού από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν για το εύρος του προγράμματος της παρακολούθησης των επικοινωνιών από την Υπηρεσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οκτώ όμιλοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, επτά από τους οποίους ήταν παρόντες στη συνάντηση, είχαν δημοσιοποιήσει μια ανοικτή επιστολή προς τον Ομπάμα στην οποία ζητούσαν να τεθεί ένα πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις, μια πρακτική που έπληξε σοβαρά την εμπιστοσύνη των χρηστών τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey