FOLLOW US

Αγορά

Όσοι περίμεναν να ανοίξει ο καινούργιος χώρος του ζαχαροπλαστείου «Μασκωτίτσα», πραγματικά εξεπλάγησαν, γιατί ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία τους.
Όσοι περίμεναν με αγωνία - και ήταν πολλοί - να ανοίξει ο καινούργιος χώρος του γνωστού καλού ζαχαροπλαστείου της Μυτιλήνης «Μασκωτίτσα», πραγματικά εξεπλάγησαν, γιατί ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους, η πραγματικότητα που συναντούν ξεπερνά κατά πολύ τη φαντασία τους. Ένας χώρος 400 περίπου τετραγωνικών μέτρων, με φρέσκια διάθεση, που ξεφεύγει κατά πολύ από το μικρό, αλλά γλυκύτατο κατά τ’ άλλα χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το ζαχαροπλαστείο, σου δίνει την αίσθηση ότι μπαίνεις στον παράδεισο των γλυκών. Η οικογένεια Γούναρη έκανε πάλι το θαύμα της, δημιουργώντας ένα χώρο που ταιριάζει απόλυτα στην ποιότητα και την εκλεπτυσμένη παρουσίαση των γλυκών της.

Στον καινούργιο χώρο της «Μασκωτίτσας» το αισθητικό αποτέλεσμα φαίνεται να έχει προκύψει από την 33χρονη πορεία των γονέων, Κυριάκου και Δέσποινας, και από την τόλμη και τη φρεσκάδα των παιδιών, Γιώργου και Πάρη.
Σε αποχρώσεις του λευκού και του έντονου ροζ, ο χώρος είναι μοντέρνος, με νότες παραδοσιακές, αλλά πάνω απ’ όλα διακοσμημένος με περίσσιο μεράκι. Βιτρίνες πολλές και καλαίσθητες υποδέχονται καθημερινά τα φρέσκα γλυκίσματα που παρασκευάζονται στο σύγχρονο εργαστήριο της «Μασκωτίτσας». Για ακόμα μια φορά, η οικογένεια Γούναρη απέδειξε ότι στόχος της είναι να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές επιλογές.

Για αρχή
Μπαίνοντας μέσα στο ζαχαροπλαστείο από την είσοδο της Ερμού, συναντά κανείς τη βιτρίνα με τα πρωινά, που αποτελούνται από γεύσεις που δε θα συναντήσει κανείς εύκολα αλλού. Σπιτικές πίτες, κις λωρέν, μάφιν και αφράτα cookies, σοκολατόπιτα και σουφλέ σοκολάτας, τάρτες με μήλο, βατόμουρο ή κάστανο, ακόμα και ζεστούς λουκουμάδες θα βρείτε στη γωνιά με τα πρωινά. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το διαχρονικό πλέον σιροπιαστό κρουασάν σοκολάτας. Έπειτα, θα συναντήσει κανείς τα περίφημα τσουρέκια της «Μασκωτίτσας», απλά ή γεμιστά, τους κορμούς, αλλά και τα παραδοσιακά βουτήματα και πάστα φλώρα.
Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο μεγάλα ψυγεία με τις περίφημες τούρτες, τις πάστες, το κλασσικό μωσαϊκό και πλήθος άλλων γλυκισμάτων, όπως είναι η πανακότα, το προφιτερόλ, το cheesecake και άλλα μικρά γλυκίσματα. Ωστόσο, όπως είναι άλλωστε γνωστό, η «Μασκωτίτσα» δε σταματά να βρίσκει τρόπους να ικανοποιήσει τους ουρανίσκους των πελατών της, επομένως στα ψυγεία θα βρίσκετε συχνά και νέες γευστικές εμπνεύσεις.
Λίγο παραδίπλα, οι λάτρεις του παγωτού θα συναντήσουν μοναδικές τούρτες, σε γεύσεις εκπληκτικές, των οποίων η παρουσίαση αποτελεί και την ταυτότητα πλέον του καταστήματος. Παγωτίνια σε ξυλάκια, χωνάκια, μπουκίτσες και σάντουιτς θα βρείτε επίσης σε μεγάλη ποικιλία.



Ο παράδεισος της σοκολάτας
Στη «Μασκωτίτσα» θα βρείτε ακόμα ξεχωριστές γεύσεις σε σοκολατάκια. Η βιτρίνα που υπάρχει στο μαγαζί γι’ αυτό το γλύκισμα, παραπέμπει σε βιτρίνα… κοσμηματοπωλείου.
Μικρές, κομψές μπουκίτσες σοκολάτας, χειροποίητες, θα σας αφήσουν έκπληκτους. Στην ίδια βιτρίνα θα βρείτε και τα περίφημα σοκολατάκια Valhrona, που φτιάχνονται από την καλύτερη σοκολάτα του κόσμου. Πρέπει να δοκιμάσει κανείς για να καταλάβει ότι πρόκειται για… αληθινή σοκολάτα, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.
Φυσικά, από τον καινούργιο χώρο της «Μασκωτίτσας» δε λείπουν τα πτι-φουρ και τα βουτήματα, καθώς και τα τυλιχτά γλυκάκια.
Γλυκά ταψιού, όλο παράδοση, υπάρχουν επίσης στο μαγαζί, είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε σε μπουκίτσες. Με πρωταγωνιστή το μυτιληνιό μπακλαβά με το αμύγδαλο, η γκάμα περιλαμβάνει μία ιδιαίτερη κοπεγχάγη, ραβανί με κρέμα, πλατζέτα, καρυδόπιτα και πολλά άλλα.
Το ψυγείο με τα παγωτά, που μπορείτε να απολαύσετε σε κυπελάκι ή χωνάκι, μπορούν να κάνουν ακόμα και τους μεγάλους να νιώσουν παιδιά.
Γεύσεις εξαιρετικές, φτιαγμένες με αγνά υλικά και μυστικά, που μόνο ο παρασκευαστής τους, ο Πάρης, γνωρίζει. Αξίζει να δοκιμάστε τη γεύση καραμελωμένο αμύγδαλο, το μωσαϊκό, το midnight cookies, τη γαλλική βανίλια με πικρή σοκολάτα και βατόμουρο, το καρπούζι και το σαγκουίνι, τη μαστίχα και τη μέντα με σοκολάτα. Πρόκειται για γεύσεις που δε θα συναντήσετε αλλού, μια και είναι έμπνευση του Πάρη, ωστόσο υπάρχουν πλήθος άλλων, εξίσου γευστικές, που θα παρασύρουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι καθημερινά είναι πιθανό να συναντήσετε διαφορετικές γεύσεις στο ψυγείο με τα παγωτά, μια και η έμπνευση του… δημιουργού δεν τον εγκαταλείπει ποτέ.

Για ειδικές περιστάσεις

Ένα νέο κομμάτι που προστέθηκε στο μαγαζί είναι τα προϊόντα delicatessen. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η οικογένεια Γούναρη, στον καινούργιο αυτό χώρο φρόντισε να προσθέσει προϊόντα για ιδιαίτερες περιστάσεις.
Έτσι λοιπόν, στη «Μασκωτίτσα» έχει διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικά γι’ αυτό. Πρόκειται για δύο ψυγεία γεμάτα εκπλήξεις. Στο ένα θα βρείτε λίγα κόκκινα και λίγα λευκά, καλά και με μεράκι, επιλεγμένα κρασιά, καθώς και σαμπάνιες Dom Perignon και Moet & Chandon. Δίπλα υπάρχει ένα ψυγείο με delicatessen προϊόντα που μπορούν να συνοδεύσουν τα κρασιά και τις σαμπάνιες. Χαβιάρι γνήσιο, αλλά και από σοκολάτα, καθώς και μερικές σπάνιες και εξεζητημένες σοκολάτες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με τη σαμπάνια ή ένα καλό κρασί, και να αποτελέσουν μάλιστα μία πολύ όμορφη έκπληξη για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Εκτός όμως από αυτά, το κατάστημα διαθέτει και μία ενημερωμένη κάβα με ποικιλία άλλων αλκοολούχων ποτών, καθώς και ένα stand με ξηρούς καρπούς για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
Ένα ακόμα καινούργιο κομμάτι που θα συναντήσει κανείς μπαίνοντας από την είσοδο στην οδό Κουντουριώτη, είναι τα παραδοσιακά λεσβιακά προϊόντα από τα «Μυλέλια» και κάποιους ακόμα γυναικείους συνεταιρισμούς. Σάλτσες, γλυκά του κουταλιού και ζυμαρικά «μυρίζουν» Λέσβο.
Στο ίδιο σημείο υπάρχουν και μερικά προϊόντα από τη Σκωτία, τα περίφημα Mrs Bridges. Πρόκειται για ιδιαίτερα προϊόντα, με φινέτσα και γευστική αρμονία που συγκλονίζει. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μαρμελάδα φράουλα με σαμπάνια ή τη μαρμελάδα με γεύση πορτοκάλι και ουίσκι.



Σύγχρονος εξοπλισμός
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η καινούργια «Μασκωτίτσα» δεν κάνει τη διαφορά μόνο στις υπέροχες γεύσεις της, αλλά και το σύγχρονο εργαστήριό της, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου.
Πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο, άνετο, όπου υπάρχουν κάθε λογής σύγχρονα μηχανήματα και άνετοι πάγκοι εργασίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως για κάθε κατηγορία γλυκών υπάρχει και ξεχωριστός χώρος, με αποτέλεσμα το ένα προϊόν να μην έχει επαφή με το άλλο. Πλήρως εξοπλισμένο, το εργαστήριο διαθέτει ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα μηχανήματα για να γίνεται σωστή δουλειά.
Φυσικά, ο παράγοντας «καθαριότητα» φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο μαγαζί, δεδομένου ότι ο χώρος όπου πλένεται ο εξοπλισμός του εργαστηρίου δεν έχει καμμία επαφή με το χώρο όπου παρασκευάζονται τα γλυκά, ενώ τα έτοιμα γλυκά κατεβαίνουν στο ισόγειο με ειδικό ασανσέρ που υπάρχει μόνο γι’ αυτόν το λόγο.

… και επαγγελματισμός
Ο επαγγελματισμός της οικογένειας Γούναρη φαίνεται ακόμα κι από τα γραφεία που έχουν στηθεί στον επάνω όροφο της «Μασκωτίτσας». Το ένα είναι το γραφείο του Πάρη, όπου κανονίζει τις παραγγελίες του με τους προμηθευτές και τις υπόλοιπες δουλειές του. Έχει δημιουργηθεί όμως κι ένας χώρος, όπου οι πελάτες θα μπορούν με την ησυχία τους να δουν και να επιλέξουν τη γαμήλια τούρτα τους, τα γλυκά για τα βαφτίσια του παιδιού, ακόμα και τη διοργάνωση πάρτυ και εκδηλώσεων με catering.
Τελειώνοντας, να σημειώσουμε ότι η παλιά πλέον «Μασκωτίτσα» θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα με την καινούργια, στην οδό Π. Κουντουριώτη 11, και από την αγορά στην οδό Ερμού 16. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22510 47700.


 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 10 χρόνια MEZZO Αλλάζει η αγορά της Μυτιλήνης »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top