Γονείς, αποτρέπετε τα ανήλικα παιδιά σας να οδηγούν μηχανάκια, μοτοσικλέτες ακόμα και αυτοκίνητα!
Μην τα συνηθίζετε από μικρά στην παρανομία. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία έχουν σχέση με άτομα νεαρής ηλικίας. Και το νησί μας είναι μεταξύ των πρώτων νομών της χώρας σε τροχαία.

Βουλευτική αποζημίωση
Πριν από μερικά χρόνια η Ιταλία υποχρεώθηκε να λάβει αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ύφεση της οικονομίας της. Πρώτοι οι γερουσιαστές, οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μείωσαν τις αποδοχές τους στο μισό.

Οι δικοί μας βουλευτές λαμβάνουν σήμερα 7.000 ευρώ μηνιαίως, έχουν ατέλειες σε εισιτήρια, τηλέφωνα, ταχυδρομεία, κυκλοφορούν με κρατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έχουν από δύο έως σαράντα αστυνομικούς να τους προστατεύουν!

Ο λαός πένεται, αλλά οι αντιπρόσωποί του καλοπερνάνε! Θυμηθείτε το, σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε μέχρι τη Βουλή!

Κύπρος και μνημόνια
Όπως σας είναι γνωστό, η Κύπρος με Πρόεδρο τον κομμουνιστή κ. Χριστόφια κήρυξε πτώχευση. Οι Κύπριοι έχασαν τις καταθέσεις τους και η απαγόρευση ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες ήταν πιο αυστηρή απ’ ότι είναι σήμερα η δική μας.

Μπήκαν και αυτοί σε μνημόνια, αλλά κατάφεραν να επανέλθουν στην ελεύθερη οικονομία. Εφάρμοσαν επακριβώς τις δεσμεύσεις που τους υποχρέωσαν και έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες χωρίς ενδοιασμούς.

Και όλα αυτά γιατί η κατοχή του νησιού από τους Άγγλους αποικιοκράτες, με όλα τα δεινά που επιφέρει η κατοχή, τους έκαναν να αλλάξουν νοοτροπία. Εμείς παραμείναμε ανατολίτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Φύλακες πολιτικών
«Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε πρώην υπουργό και νυν βουλευτή που έχει σαράντα με σαράντα πέντε άτομα είτε στο γραφείο του, είτε στις μετακινήσεις του, είτε στο σπίτι του. Εάν αυτά τα άτομα φύγουν και έρθουν στην Τμήματα, τότε θα είναι καλύτερη η αστυνόμευση...».

Ποιος τα είπε αυτά; Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής κ. Νίκος Καραδήμας. Πότε τα είπε; Στις 8 Αυγούστου του 2012. Σε ποιον υπουργό αναφερόταν; Σε υπουργό της κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου. Τον γνωρίζω.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί τον κ. Φλαμπουράρη τον φυλάνε σαράντα (40) αστυνομικοί σήμερα. Οι πολιτικοί μας φοβούνται το Λαό!

Φύλακες πολιτικών, καλλιτεχνών κ.λπ.
Έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης με τον ίδιο πληθυσμό και αστυνόμευση δεν έχουμε.

Η «καθημερινή εγκληματικότητα» κυριαρχεί σ’ όλες τις δομές της κοινωνίας και κανενός το αφτί δεν ιδρώνει. Αδικαιολόγητη, παράλογη θα έλεγα, η διάθεση τόσων αστυνομικών για τη «φύλαξη» των πολιτικών μας. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Διαθέτουμε αστυνομικούς για την «προστασία» καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και δεν ξέρω ποιων άλλων... Θα επανέλθω.

Ο ρόλος των δημοσιογράφων στην κρίση
Συνηθίζουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, για να μην πω η πλειοψηφία, όλα τα κακά που βιώνει σήμερα η χώρα μας να τα φορτώνουν στους κακούς πολιτικούς και στους άλλους...
Ορισμένοι αντικαθιστούν τους Εισαγγελείς και αποφαίνονται... για καθαρώς νομικά θέματα! Οι αφελείς! Αλλά ας ακούσουμε τι μας λέει ένας δικός τους, απ’ τους πιο σοβαρούς και πλέον καταρτισμένους.

«Έχουμε όλοι ευθύνη, γιατί αποτύχαμε στο ρόλο μας και αναδείξαμε άκριτα “φελλούς” σε κορυφαίους ρόλους! Άλλοι δειλιάσαμε, άλλοι τεμπελιάσαμε και άλλοι γλυκαθήκαμε από το “μέλι που έρρεε”... Έχουμε κουνήσει πολύ το δάχτυλο τον τελευταίο καιρό προς όλες τις κατευθύνσεις ή έχουμε παραχαϊδέψει τον κόσμο για να γίνουμε αρεστοί, πουλώντας σκέτη αγανάκτηση.

Καιρός να ζητήσουμε και καμιά συγγνώμη για τη δική μας ανεπάρκεια, που μπορεί να μη βούλιαξε τις τηλεθεάσεις, σίγουρα όμως βοήθησε να βουλιάξει η χώρα».
Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής «Καθημερινής»
Χωρίς άλλα σχόλια.

Φίλης - Κατσιφάρας
Ο πρώτος από Διευθυντής της «Αυγής» υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τυπικά του προσόντα απολυτήριο παλαιού εξατάξιου Γυμνασίου. Ενίοτε παριστάνει και τον ιστορικό!

Γιώργος Κατσιφάρας, ομοίως απόφοιτος Γυμνασίου και επανειλημμένως υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Από το Καλέντζι της Αχαΐας, το χωριό των Παπανδρέου, η καταγωγή του. Από το γέρο Παπανδρέου διορίστηκε στην ΕΤΒΑ από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 1964 με το βαθμό του Διευθυντή.

Δεν εργάστηκε ούτε μία ημέρα στην Τράπεζα. Ήταν επί χρόνια αποσπασμένος στην Αυλή των Παπανδρέου!