FAKE ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το “Ρόιτερ” είναι οργανισμός συμφερόντων και όχι οργανισμός ενημέρωσης»! Αυτό απεφάνθη το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν μάλιστα από την καταστροφική επίσκεψη της άλλης κόκκινης ομάδας στο γήπεδο της Μπεσίκτας, η απογευματινή δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ «Αίθουσα Σύνταξης». Είναι αυτή η ομάδα η οποία έχει αναλάβει, υπό τη μπαγκέτα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, να μας ενημερώνει για τα σχέδια των… κακών απέναντι στις αγαθές προθέσεις της κυβέρνησης. Και ποια ήταν η αφορμή της επίθεσης εναντίον του παγκοσμίου ειδησεογραφικού πρακτορείου, η ίδρυση του οποίου ανάγεται κάπου στα 1850; Το γεγονός ότι δημοσίευσε ένα σχόλιο μη αρεστό στην κυβέρνησή μας, η οποία -ως γνωστόν- συνεχίζει αόκνως να μάχεται τα ξένα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη… δίκαιη ανάπτυξη.

«Μα δεν θα μπορούσε το “Ρόιτερ” πράγματι να μετατραπεί σε οργανισμό συμφερόντων;» Ενδεχομένως ναι, αλλά τότε γιατί το επικαλείται η κυβέρνηση όταν αυτό μεταδίδει ειδήσεις και σχόλια ευνοϊκά προς αυτήν; Τότε δεν ισχύει η αριστερή ρήση περί «οργανισμού συμφερόντων»; Το κακό με την Αριστερά του κ. Τσίπρα (με τσόντα Πάνου) είναι ότι υπάρχει και η… πραγματικότητα! Η οποία πραγματικότητα αδυσώπητα «μπατσιάζει» όλους αυτούς που διορίστηκαν υποτίθεται να μας ενημερώνουν αντικειμενικά, αλλά στην ουσία συμμετέχουν στην παραπληροφόρηση. Είναι η ίδια η δημοσιογραφική ομάδα που μετά το τελευταίο Γιούρογκρουπ πανηγύριζε ότι «Τέλος η Λιτότητα». Και ιδού η σχετική φώτο από το κρατικό κανάλι που… μετέδωσε τότε το χαρμόσυνο νέο. Την οποία τη βλέπουμε σήμερα και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια, ενώ ουδείς είχε την ευαισθησία, όχι να παραιτηθεί, αλλά να πει ένα «συγγνώμη λάθος».

Και βέβαια οι τηλεθεατές-πελάτες γυρίζουν την πλάτη τους σε τέτοιου είδους πλύσεις εγκεφάλου, που θέλουν να λέγονται δημοσιογραφική δουλειά. Δυστυχώς, είναι ίδιον της Αριστεράς να διεκδικεί τα πλήρη δικαιώματα που της παρέχει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ, όταν εκείνη αναλαμβάνει την εξουσία, απαιτεί και εφαρμόζει τη μία και μόνη δική της αλήθεια! Και μια και μιλάμε για ψευδείς ειδήσεις. Κάτι ειδήσεις του τύπου «Θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές» ή θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα άρθρο» ή «αφορολόγητο στις 12.000» ή «επιστροφή της 13ης σύνταξης» και τελειωμό δεν έχουν θα εξεταστούν από την αμείλικτη ομάδα της «Αίθουσας Σύνταξης»;

ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ…

Το αξιοθέατο στο προσφυγικό νησί ονόματι Λέσβος συνεχίζεται… Μετά τις επισκέψεις των επώνυμων καλλιτεχνών, οι επισκέψεις πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας (!;) ξεναγήθηκε στα Κέντρα Φιλοξενίας…

 


Όταν η ΕΡΤ… τερμάτιζε τη λιτότητα!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 1976

 

Γεγονότα

- Σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου ΑπόστολουΑποστόλου για το νομοσχέδιο με τις παραμεθόριες περιοχές. Συμμετέχουν οι ΣτρατήςΑναστασέλλης και ΜιχάληςΧατζησάββας ως εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ΑλέκοςΧαϊτόγλου, ΕλευθέριοςΓιαρλός και ΜάριοςΚρητικόπουλος ως εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων. Επίσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημ. Θυμέλλης και οι ΚλεάνθηςΠαλαιολόγου, Αριστ. Κλήμης και Ι. Στεργέλλης από τις Οργανώσεις των Αθηνών, ο κοινοτάρχης της Καλλονής Γ. Παλαιολόγος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.

- Τοποθετείται στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το γνωστό πλέον ρολόι του, αξίας 300.000 δραχμών, προσφορά του Τίμου Μιχαήλωφ.

- Παρά τη βροχή πολύς κόσμος, σύμφωνα με τον «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» 5000 περίπου, παρευρέθηκε στο παραδοσιακό Καρναβάλι της Αγιάσου. Βραβεύονται τα τρία καλύτερα άρματα. Πρώτο βραβείο «Ο Κλήδονας» των Α. Μηνά-Α. Ασβεστά και Στρ. Αϊβαλιώτη, δεύτερο βραβείο «Πρότυπο Λαϊκό Κολλέγιο» των Λ. Ταμβάκη-Π. Καλατζή, Μ. Βίγλατζη και Θ. Γλεζέλλη, τρίτο στο «Κρεμς΄γι η Μανή μ’τι τσκάλα τσ έβγαλα τις διξά τη κτάλα».

 

ΕΙΠΕ


«Πυροδοτούμε τη συζήτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο των νησιών».

Αλέξανδρος Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»)