ΚΕΡΔΑΜΕ, ΚΕΡΔΑΜΕ…

Πριν λίγες μέρες βγήκε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς, Κ. Χρήστου, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε ότι θα προβούν σε μαζική αποστολή προσκλήσεων προς τους δικαιούχους 1,3 εκατ. ΑΦΜ! Σ’ αυτούς, αφού έγινε η σχετική ενοποίηση των διάφορων λιστών, εντοπίζονται να έχουν προχωρήσει σε μεγάλα εμβάσματα σε εξωτερικό και εσωτερικό. Δεν είναι λοιπόν όπως θεωρούσαμε ούτε δέκα «καρχαρίες», ούτε εκατό μεγαλοπαράγοντες του …παλιού διεφθαρμένου πολιτικοδημοσιογραφικού κυκλώματος.

Εδώ μιλάμε για ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες φορολογούμενους Έλληνες πολίτες, που έχουν στείλει όχι μόνο εμβάσματα, αλλά και με μεγάλα ποσά παρακαλώ! Αυτό λέγεται ξεσηκωμός! Είναι όλοι αυτοί διεφθαρμένοι; Εάν ναι, τότε δικαιώνεται ο Πάγκαλος με την παροιμιώδη φράση του «Μαζί τα φάγαμε».

Δεν είναι όλοι; Τότε γιατί τσουβαλιάζονται όλοι μαζί και αναλαμβάνει την υπόθεση ένας κυβερνητικός αξιωματούχος Υπουργείου με το φανταχτερό τίτλο του γενικού γραμματέα κατά της διαφθοράς; Γιατί δεν γίνεται πρώτα απ’ όλα ο σχετικός έλεγχος μέσα από τα πληροφορικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και μετά να σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους δεν δικαιολογούνται τέτοια υψηλά ποσά;

Εάν πάλι προχωρήσουν στη μαζική αυτή αποστολή, με τη γνωστή διαχειριστική «ικανότητα» που έχει επιδείξει τούτη η κυβέρνηση, σε πόσα χρόνια θα γίνει η πλήρης επεξεργασία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων προκειμένου να εντοπιστούν όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγοντας, διακίνησαν τα χρήματα τους μέσω τραπεζών; Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τις σημερινές φορολογικές επεξεργασίες, θα τα καταφέρουν μ’ αυτές των προηγουμένων χρόνων; Επίσης, ποιο νοείται μεγάλο έμβασμα; Οι δέκα χιλιάδες, οι εκατό χιλιάδες ή το ένα εκατομμύριο;

Το μεγάλο ποσό εμβάσματος πάλι δεν θα πρέπει να είναι συνάρτηση εισοδηματικής κατάστασης του κάθε φορολογούμενου; Ή ακόμα και των αναγκών του; Γιατί πόσες και πόσες οικογένειες αναγκάστηκαν να στείλουν από τις αποταμιεύσεις τους, εμβάσματα προκειμένου να νοσηλευθούν δικοί τους άνθρωποι σε νοσοκομεία του εξωτερικού; Κι αυτοί να τσουβαλιαστούν ως φοροφυγάδες; Αλλά και πόσοι άλλοι χιλιάδες Έλληνες έχουν στείλει (και στέλνουν) εμβάσματα στα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό; Κι αυτοί να τσουβαλιαστούν;

Και τέλος, γιατί ακόμα συνεχίζονται τέτοιες μεγαλοστομίες; Ας κάνει την επεξεργασία, να εντοπίσει τους φοροφυγάδες και να βγει να πανηγυρίσει. Όλα αυτά όμως είναι ανησυχητικά. Όχι για τους φοροφυγάδες! Αλλά γιατί υποπτευόμαστε ότι θα έχουμε πάλι πολύ φασαρία (για κομματική κατανάλωση) και ελάχιστη ουσία…

 

ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…

Όταν ο Τσίπρας συναντά την Μέρκελ όλα είναι μια χαρά. Όταν την συναντάει ο Μητσοτάκης, είναι προδοσία…

 


Για να δούμε, ποια εφημερίδα θα πέσει μέσα;

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1999

Εκδήλωση από τη Νομαρχία Λέσβου για το Γ΄ Πρόγραμμα Στήριξης

 

Στο ξενοδοχείο των Αθηνών «Τιτάνια», με πρωτοβουλία του νομάρχη Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, συγκεντρώθηκαν οι οργανώσεις και οι σύλλογοι του Ν. Λέσβου με σκοπό να εκθέσουν τις προτάσεις τους για τον προγραμματισμό των έργων στρατηγικής σημασίας του Γ΄ Προγράμματος Στήριξης. Στην συγκέντρωση ήταν καλεσμένοι και παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι νομάρχες των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί λίγους μήνες πριν. Στην συγκέντρωση επίσης παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του Νομού, Νίκος Σηφουνάκης και Στρατής Κόρακας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του νομάρχη Λέσβου, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της συγκέντρωσης, τα αποτελέσματα της οποίας θα βοηθούσαν τη νέα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η συγκέντρωση είχε μεγάλη συμμετοχή και θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη από τη Νομαρχία Λέσβου. 

 

ΕΙΠΕ

«Ανάμεσα στα ασυνόδευτα έχουμε διαμάντια-παιδιά, αλλά και παιδιά που δεν είναι τόσο εύκολα».

Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού, μετά την επίσκεψη του στη Μόρια («Εμπρός»)

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Ιερά Πανήγυρις του Πολιούχου Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου στη Μητρόπολη Μυτιλήνης το πρωί και κατόπιν λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΜΑΜ» στο θεατράκι του Δήμου (Οικονόμου Τάξη & Ασκληπιού) στις 9 μ.μ. (είσοδος δωρεάν).

 

ΒΙΒΛΙΟ

 

Παρουσίαση βιβλίου «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» του Κώστα Χαρδαβέλλα στο «Book & Art» στις 8 μ.μ..

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ το πρωί.

 

ΕΚΘΕΣΗ

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου πραγματοποιεί τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης «Σειρήνιες Γεύσεις: η Γαστρονομία στην Αρχαιότητα» στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

- Η ταινία «Σήμα Κινδύνου 3» στο «Cine Αρίων» στις 7:30 μ.μ. και 9:45 μ.μ..

 

- Η ταινία «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

- Η ταινία «Lego Batman: Η ταινία» στο «Cine Αρίων» στις 7:15 μ.μ..

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Ομιλία του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 7 μ.μ..

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

- Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΜΑΜ» στο θεατράκι του Δήμου (Οικονόμου Τάξη & Ασκληπιού) στις 9 μ.μ. (είσοδος δωρεάν).

 

- Η διαδραστική παράσταση «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» στο Λόφο Πανεπιστημίου στις 12 μ.μ..