Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Θέσεις

 • Η χρονομηχανή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

  Στην προσπάθειά της να αναβιώσει το σοβιετικό καθεστώς στη χώρα μας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, επαναφέροντας το πολιτικό άρωμα των πρώτων μηνών του 2015. Τότε που ξεχείλιζαν μαγκιά η δημιουργική ασάφεια και το ντύσιμο του Γιάν(ν)η και ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο οι δανειστές μας να αρνηθούν τις κυβερνητικές φαντασιώσεις του.

  ΣΧΟΛΙΑ (2)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» στις συμπληγάδες της πολιτικής πόλωσης

  Όπως αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις, η προοπτική πρόωρων εκλογών αυξάνει την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και οδηγεί σε κοινοβουλευτική εξαφάνιση αρκετά από τα μικρότερα κόμματα.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Χάθηκε η εμπιστοσύνη και αυτό είναι πρόβλημα!

  Οι πρόσφατες τραγικές εικόνες με τις καταπλακωμένες σκηνές από το χιόνι στο hot spot της Μόριας έφεραν με εκρηκτικό τρόπο στην επιφάνεια και ανέδειξαν την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στην παρούσα συγκυρία και υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το ηθικό δίλημμα των «κόκκινων δανείων»

  Η οικονομική κρίση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη σκοπιμότητα, τους όρους και τα περιθώρια κάποιας μορφής «κουρέματος» των ιδιωτικών χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το μάθημα της Ιστορίας (μέρος Α΄)

  Όπως συμβαίνει σ’ όλες τις χώρες, έτσι και στη χώρα μας, έγιναν κατά καιρούς διάφορες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είναι γνωστή η μεταρρύθμιση του 1964 που έγινε με το Ν. Δ. 4379/ 1964 «Περί οργανώσεως και Διοικήσεως της Γενικής Εκπαιδεύσεως» και αφορούσε τη δομή και την οργάνωση της εκπαίδευσης, τη διάρκεια της, τα αναλυτικά προγράμματα, τα διδακτικά βιβλία, τη γλώσσα της, την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και άλλα θέματα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων Να μην χαθεί η ευκαιρία

  Προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές, που αφορά τις πόλεις Μυτιλήνη και Χίο των Δήμων Λέσβου και Χίου, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το βήξιμο και η 9η του Μπετόβεν

  Εγώ θυμάμαι με ακρίβεια πότε αμβλύνθηκε το θρησκευτικό και εθνικό μου συναίσθημα. Πολλά χρόνια πριν κάνω τις τελικές μου διευθετήσεις, στα χρόνια της Χούντας, όταν η καθημερινή έπαρση της σημαίας (με όλους τους μαθητές να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο), η πρωινή προσευχή, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός κάθε Σάββατο και όλες αυτού του είδους οι περιοδικές ελληνοχριστιανικές υποχρεώσεις, είχαν τόση ψυχική ανάταση όσο το κουλούρι στο διάλειμμα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζην επικινδύνως στην Ευρώπη

  Το ζην επικινδύνως έχει γίνει το ανεπίσημο σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια. Αλλεπάλληλες κρίσεις δοκιμάζουν την εσωτερική συνοχή της Ένωσης και την αντοχή των κοινών ευρωπαϊκών θεσμών. Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, το συλλογικό ένστικτο επιβίωσης παρέμενε ισχυρό, έστω και αν η Ευρώπη έβγαινε, ύστερα από κάθε νέα δοκιμασία, περισσότερο αδύναμη και με πολλά τραύματα. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει το μεγάλο ατύχημα που ήρθε με την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι επιπτώσεις των επισκέψεων διασημοτήτων στον τουρισμό

  Με αφορμή τόσο την τελευταία επίσκεψη στο νησί μας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ όσο και τις επισκέψεις στο παρελθόν πολλών άλλων επιφανών εκπροσώπων της διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου επιθυμεί να κοινολογήσει τις απόψεις του, ίσως κάπως αιρετικές, για τις πραγματικές επιπτώσεις αυτών των επισκέψεων στις δοκιμαζόμενες από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση οικονομίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • _ουλή των Ελλήνων

  Όταν είδα το στιγμιότυπο στην τηλεόραση, νόμιζα ότι ήταν ένα έξυπνο «σκετσάκι» χιουμοριστικής εκπομπής: μέλος του Κοινοβουλίου, από του βήματος του, επεδείκνυε την έντυπη ταυτότητα βουλευτού όπου ως τίτλος αναγράφεται «ουλή των Ελλήνων». Η εθνική τσαπατσουλιά έκανε το τυπογραφικό λάθος να μη φαίνεται το Β στον όρο «Βουλή των Ελλήνων» και ο εγγενής «ωχαδελφισμός» της δημόσιας διοίκησης ΔΕΝ το διόρθωσε.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το αποτέλεσμα των εκλογών: η εναλλακτική προσέγγιση

  Το κυρίαρχο στοιχείο στα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών ήταν το εύρος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, ενώ προοιωνιζόταν μία πολύ πιο αμφίρροπη μάχη. Όπως είπε κάποιος χαρακτηριστικά, ήταν σαν το παιχνίδι Γερμανία-Βραζιλία 7-1 του 2014, όπου όλοι περίμεναν μεγάλο θέαμα και τελικά προέκυψε περίπατος της Γερμανίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Στον δρόμο προς την κάλπη

  Σε λίγο ο ελληνικός λαός θα πάει στις κάλπες, για να εκπληρώσει το υπέρτατο καθήκον και δικαίωμά του, να επιλέξει αυτούς που θα τον διοικήσουν τα επόμενα τέσσερα (;) χρόνια και να νιώσει πως, όπως κοινά λέγεται, η δημοκρατία είναι κυβέρνηση του λαού, προέρχεται από τον λαό και λειτουργεί για τον λαό! Στα τηλεοπτικά παράθυρα οι ίδιοι και οι ίδιοι, τύποι περίεργοι και πολλές φορές «γραφικοί» χειριζόμενοι τον λόγο με τρόπο σοφιστικό και λαϊκίστικο, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, να παρουσιάσουν την αποτυχία επιτυχία και τη δυστυχία ευτυχία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ενωμένοι για μια νέα πορεία της χώρας

  Από την αρχή του έτους, και ειδικά τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας με κομμένη την ανάσα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η ηθική (;) της αριστεράς

  Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ένας φίλος που τον γνωρίζω χρόνια, ζητώντας μου αν το κρίνω αξιοποιήσιμο, να μη βάλω το όνομά του.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Εκλογές τελευταίας ευκαιρίας;

  1. Η υπογραφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, αποδυναμώνει δραστικά το κίβδηλο και διχαστικό δίλημμα της πενταετίας της κρίσης, «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», και επιτρέπει να χαραχθεί και πάλι η πραγματική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Δημοκρατία και Ολοκληρωτισμός

  Η εθνική περιπέτεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ε.Ε., σχετικά με τη θεραπεία της ελληνικής οικονομικής κρίσης -περιπέτεια που ορισμένες φάσεις της αλλά όχι και την τελική, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα, ανέδειξε με τρόπο σωρευτικό όλες τις διαμαρτίες της παθογένειας της κατακερματισμένης, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ηθικά, πρωτίστως, και πολιτικά ελληνικής κοινωνίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Μήπως η αριστερά είχε αρχικά μία «αδικαιολόγητη» θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Η διανόηση στην Ελλάδα και ειδικότερα οι ειδικοί για τα ευρωπαϊκά θέματα καλλιέργησαν επί δεκαετίες μία μονοδιάστατη σχεδόν γραφικά ειδυλλιακή εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Γιατί τέτοιο άδειασμα στον Τσίπρα;

  Φαίνεται τελικά ότι το ρήγμα που άνοιξε στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκε να συμφωνήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, είναι και μεγάλο και δύσκολα διαχειρίσιμο.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Μυτιλήνη SOS

  Έγραφα τις προάλλες για την ανάγκη μιας «εντολής Τσίπρα» στην περίπτωση του Ασπρόπυργου. Που μας είχε πνίξει ο καπνός κι έπρεπε να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός για να μη μας στείλουν τα δηλητηριώδη αέρια σε τόπο χλοερό, τόπο αναψύξεως.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages