Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Απόψεις

 • Θα συζητηθεί αν θέλουμε έναν δήμο ή όχι;

  Τούτην την περίοδο η αυτοδιοίκηση συζητά για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που ισχύει με το γνωστό ως νόμο του «Καλλικράτη», μετά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα και τις προτεινόμενες αλλαγές. Ήδη με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης σε μια σειρά περιφέρειες της χώρας, με την αντίστοιχη των αιρετών των νησιών του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Λέσβου, να έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να προβληματιστούμε, γιατί είμαστε ο «φτωχός συγγενής»!

  Δεν γνωρίζουμε πώς σκέπτονται να αντιμετωπίσουν την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στη Λέσβο από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία οι τουριστικοί φορείς του νησιού, τη στιγμή που από τις ίδιες χώρες σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας προβλέπεται κοσμοσυρροή. Το ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση, μετά το... μπαμ με το προσφυγικό, αντί να βελτιωθεί -δεδομένου ότι η εικόνα του νησιού δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του 2015- σε μερικές τουριστικές αγορές έχει... τερματίσει!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ευκαιρία μεν, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες δε

  Δεν ξέρουμε αν οι τοπικοί μας άρχοντες και οι εκπρόσωποι των διαφόρων κλάδων που συνομίλησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, που επισκέφθηκε προχθές το νησί μας, έγιναν σοφότεροι ή «ευτυχέστεροι» απ’ αυτά που τους είπε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το περιβόητο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και τα έργα και τις δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Το νου σας ρεμάλια», μην αποδειχθούμε αδιαφόρετοι!

  Χθες στο πρωτοσέλιδο κύριο θέμα μας σχολιάζαμε το γεγονός ότι ακούμε διάφορες απλόχερες υποσχέσεις για τα νησιά μας από επίσημα χείλη, και από την κυβέρνηση και από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που ομολογουμένως δημιουργούν προσδοκίες για τα νησιά μας.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Με αφορμή τις δημαιρεσίες και τις... παρενέργειές τους!

  Οι προχθεσινές δημαιρεσίες στην Περιφέρεια και στο Δήμο τελικά έβγαλαν ειδήσεις, όχι τόσο για τα πρόσωπα που συγκρότησαν τα νέα προεδρεία στο Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αυτοδιοικητικά αυτά όργανα και κυρίως στο εσωτερικό των παρατάξεων της πλειοψηφίας, που ασκούν τη διοίκηση και ως εκ τούτου έχουν καθοριστική συμβολή στην πορεία των νησιών μας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η προώθηση έργων υποδομής στο νησί, μένει μόνο στα λόγια

  Άνθρακες ο θησαυρός τελικά τα αποτελέσματα από την πολυδιαφημισμένη συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Πάλλη με τους υπουργούς κ.κ. Σπίρτζη και Φλαμπουράρη για τα ανταποδοτικά έργα στη Λέσβο.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Από την απαξίωση στην ...υπεραξία!

  Η ελαιοκομία στη Λέσβο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην τοπική κοινωνία και έχει καθοριστική βαρύτητα στην οικονομική ζωή του νησιού μας καθιστώντας την, έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Λέσβος είναι μια από τις πλέον γνωστές ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο, διαθέτοντας τα περισσότερα, ανά κάτοικο, ελαιόδεντρα στον κόσμο!

   
  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η αλληλεγγύη των γενεών και η μοιρασιά της φτώχειας

  Ο όρος «αλληλεγγύη των γενεών» χρησιμοποιείται στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα για να περιγραφεί ως κάτι χαριτωμένο, ανθρώπινο και συναισθηματικό η κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων. Στην πραγματικότητα, ο όρος συγκαλύπτει μια μεγάλη αδικία. Η περίφημη αλληλεγγύη των γενεών είναι μια καταχρηστική αρπαγή κεφαλαίων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σημερινών εργαζομένων που τα δικαιούνται από συνταξιούχους που δεν τα δικαιούνται.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (2)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η «λευκή επιταγή» δεν είναι αντίλογος στο... λαϊκισμό!

  Η πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Λέσβο ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουνε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται και δεν δρομολογούνται λύσεις και μέτρα που βελτιώνουν καταστάσεις και δημιουργούν προσδοκίες ανάκαμψης.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να ομονοήσουν για τα «θέλω» της Λέσβου!

  Τα τελευταία δυο χρόνια, όταν πέρα από την οικονομική κρίση, ήρθε και η προσφυγική κρίση στη Λέσβο, να κάνει αισθητή την παρουσία της και να πλήξει το νησί μας, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να μας κάνουν σαν τοπική κοινωνία, σοφότερους για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα που κινδυνεύει να ακυρώσει -αν όχι να αποτελειώσει- προσπάθειες χρόνων στον τόπο μας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Παιδική κακοποίηση, ένα φαινόμενο βίας

  Εδώ και κάποιες μέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαβάζουμε ή ακούμε όρους όπως «σεξουαλική προσβολή ανηλίκου», «σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου», «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου», επιστημονικοί όροι που αποτυπώνουν περιγραφικά ένα φαινόμενο.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και η Παιδεία

  Ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πιστός στις παραδόσεις του λαού μας, παρακολούθησα και φέτος τη λειτουργία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, των «Τριών Μεγίστων Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος», όπως λέγονται. Θλίψη, απογοήτευση αλλά και προβληματισμό μού προκάλεσε το γεγονός πως λίγοι εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λίγοι μαθητές παρακολούθησαν αυτή τη θεία λειτουργία.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Τρέχουν πάλι κατόπιν εορτής!

  Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί έπρεπε να πεθάνουν τρεις άνθρωποι στη Μόρια για να δεήσει επιτέλους το αρμόδιο υπουργείο να πάρει μέτρα και μάλιστα άμεσης δρομολόγησης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο φιλοξενίας της Μόριας, στο οποίο οι συνθήκες διαβίωσης, κατά γενική ομολογία και των κυβερνητικών παραγόντων, ήταν άθλιες.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα της ενωμένης Ευρώπης;

  Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο ακούγεται ότι το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης και το κοινό της νόμισμα βρίσκονται σε κρίση, ενώ έχει αυξηθεί η πολιτική επιρροή ακροδεξιών και ακροαριστερών κομματικών σχηματισμών με αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διάχυτος ευρωσκεπτικισμός υπάρχει ακόμα και σε ψηφοφόρους του κέντρου, που δεν συμμερίζονται τις εθνικιστικές ιδέες των αντιευρωπαϊστών.

   
  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Γιατί κατόπιν... εορτής;

  Είναι μερικά πράγματα που όταν τ’ ακούς να λέγονται από επίσημα χείλη και μάλιστα με κατηγορηματικότητα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, εκπλήσσεσαι όταν εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι πρόκειται για δηλώσεις απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων και εξοργίζεσαι συνάμα όταν γνωρίζεις ότι αφορούν ζωές ανθρώπων.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να προβληθεί η Λέσβος, ως ασφαλής προορισμός!

  Όσο και να θέλει να δει κανείς με αισιοδοξία τον ερχομό του 2017, προσδοκώντας ότι τα πράγματα δεν μπορεί να πάνε χειρότερα, τα γεγονότα που συμβαίνουν και οι προβλέψεις που υπάρχουν, σε προσγειώνουν να δεις το ποτήρι «μισοάδειο», παρά «μισογεμάτο»!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζήσε... Απρίλη για την αποσυμφόρηση!

  Ενώ οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τις απέναντι ακτές στη Λέσβο δεν σταματούν παρά την κακοκαιρία και οι εντάσεις στο κέντρο της Μόριας δεν έχουν σταματημό, κυρίως από τους Βορειοαφρικανούς που ζητούν απεγνωσμένα να φύγουν από το νησί, οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν άμεσα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Τα ψάρια στο γιαλό» οι εξαγγελίες Τσίπρα

  Οι «παροχές» στους χαμηλοσυνταξιούχους, η αναστολή κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ και οι τελευταίες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό στη Νίσυρο θεωρούνται από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και όχι άδικα, ότι έχουν «άρωμα» εκλογών και προετοιμάζουν προεκλογικό κλίμα, ώστε -όποτε κριθεί από την κυβέρνηση αναγκαίο- να οδηγηθεί το εκλογικό σώμα στις κάλπες, αν αυτό υπαγορεύει η τακτική του κυβερνώντος κόμματος ή εκεί οδηγηθεί εκ των πραγμάτων ενδεχομένως και για «ηρωική» έξοδο!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages