Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Απόψεις

 • Γιατί κατόπιν... εορτής;

  Είναι μερικά πράγματα που όταν τ’ ακούς να λέγονται από επίσημα χείλη και μάλιστα με κατηγορηματικότητα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, εκπλήσσεσαι όταν εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι πρόκειται για δηλώσεις απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων και εξοργίζεσαι συνάμα όταν γνωρίζεις ότι αφορούν ζωές ανθρώπων.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να προβληθεί η Λέσβος, ως ασφαλής προορισμός!

  Όσο και να θέλει να δει κανείς με αισιοδοξία τον ερχομό του 2017, προσδοκώντας ότι τα πράγματα δεν μπορεί να πάνε χειρότερα, τα γεγονότα που συμβαίνουν και οι προβλέψεις που υπάρχουν, σε προσγειώνουν να δεις το ποτήρι «μισοάδειο», παρά «μισογεμάτο»!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ζήσε... Απρίλη για την αποσυμφόρηση!

  Ενώ οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τις απέναντι ακτές στη Λέσβο δεν σταματούν παρά την κακοκαιρία και οι εντάσεις στο κέντρο της Μόριας δεν έχουν σταματημό, κυρίως από τους Βορειοαφρικανούς που ζητούν απεγνωσμένα να φύγουν από το νησί, οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν άμεσα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • «Τα ψάρια στο γιαλό» οι εξαγγελίες Τσίπρα

  Οι «παροχές» στους χαμηλοσυνταξιούχους, η αναστολή κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ και οι τελευταίες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό στη Νίσυρο θεωρούνται από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και όχι άδικα, ότι έχουν «άρωμα» εκλογών και προετοιμάζουν προεκλογικό κλίμα, ώστε -όποτε κριθεί από την κυβέρνηση αναγκαίο- να οδηγηθεί το εκλογικό σώμα στις κάλπες, αν αυτό υπαγορεύει η τακτική του κυβερνώντος κόμματος ή εκεί οδηγηθεί εκ των πραγμάτων ενδεχομένως και για «ηρωική» έξοδο!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Στον «αυτόματο πιλότο», χωρίς αρχή και μέση!

  Τα έκτροπα των τελευταίων ημερών που αναστάτωσαν τη γειτονική Χίο στέλνουν μήνυμα και στη Λέσβο ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα υπαρκτά προβλήματα και εκκρεμότητες που χρονίζουν και στο δικό μας νησί σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού, τότε τα χειρότερα να αναμένονται.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Εκεί που μας χρωστούσαν, μας... παίρνουν και το ΦΠΑ!

  Ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός μπορεί να προαναγγέλθηκε ως δομικός και σαρωτικός, αλλά οι αλλαγές προσώπων και δομών που τελικά έφερε, πολύ απέχουν από το να χαρακτηριστεί με τους παραπάνω επιθετικούς προσδιορισμούς. Καθώς έγινε ανακύκλωση των ίδιων προσώπων με κάποιες αλλαγές βέβαια, ώστε να δικαιολογούν και την ανάγκη που τον προκάλεσε.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Χωρίς κοινό μέτωπο, η εικόνα δεν θα αλλάξει

  Στον πρόσφατο ανασχηματισμό, δρομολογήθηκε η αυτονόμηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Υπ. Εσωτερικών, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θεωρεί ότι έτσι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και πάντως πιο αποτελεσματικά. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Χαριστική βολή η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

  Σε λιγότερο από δύο μήνες, η Λέσβος και τα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου θα χάσουν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν μέχρι σήμερα, εκτοξεύοντας το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών στα ύψη, σε μια χρονική περίοδο που για τα νησιά μας μπορεί να αποτελέσει και τη χαριστική βολή σε βάρος τους.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Και το «δούλεμα» έχει όρια...

  Το απειλητικό δίλημμα που με κάθε ευκαιρία, όταν στριμώχνεται ο συμπατριώτης μας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εκτοξεύει προς όσους τον επικρίνουν για τη στασιμότητα και την αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού κυρίως στα νησιά είναι αν συμφωνούν ή όχι με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Στα χέρια των τοπικών «αρχόντων», οι καλύτερες μέρες

  Οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, δεν αφήνουν κανένα σημάδι αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους θα αρχίσει να κινείται προς την καλύτερη και κυρίως αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Οι Ευρωπαίοι παράγοντες για άλλη μια σύνοδο, έμειναν στις διαπιστώσεις και αρκέστηκαν να υπογραμμίσουν την ανάγκη καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. -άλλωστε γι’ αυτό κόπτονται!

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Να γίνει επιτέλους γνωστό το πεδίο δράσης των ΜΚΟ

  Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία από την εμφάνιση της προσφυγικής κρίσης ήταν η ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής ΜΚΟ, δράση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις και στο νησί μας, καθώς αυτές λειτουργούσαν και δυστυχώς λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει», κυρίως εξαιτίας της απουσίας του κράτους.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Ιδού πεδίον δόξης...

  Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου η κυβέρνηση έβγαλε την υποχρέωση να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της Λέσβου για τη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί, είναι βέβαιο ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση αυτή αλλά κυρίως από την κοινή γνώμη που πληροφορήθηκε τις αποφάσεις της σύσκεψης δεν έγινε σοφότερος. Και αυτό γιατί τα «επτά σημεία» του κοινού ανακοινωθέντος περισσότερο αποτύπωναν τις κυβερνητικές προθέσεις παρά τη δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών και μέτρων που θα λύσουν υπαρκτά προβλήματα για το επίμαχο θέμα.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι πόρτες δεν θα είναι πάντα «ανοιχτές», τώρα είναι!

  Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είχε σκοπό να πει ο δήμαρχος Σπ. Γαληνός στη συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει για τη Δευτέρα που μας πέρασε -και η οποία ακυρώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της σύσκεψης για το προσφυγικό για την προσεχή Παρασκευή- αν και μας είχε προϊδεάσει για το αντικείμενό της, που δεν ήταν άλλο από το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού και τις δράσεις του Δήμου για το επόμενο διάστημα. Καλώς ή κακώς, αυτά τα δύο θέματα εμπλέκονται ποικιλοτρόπως και επηρεάζουν τις δημοτικές υποθέσεις και όχι μόνο. 

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Η Λέσβος κινδυνεύει να ζήσει τον περσινό «εφιάλτη»

  Όσοι από τους νησιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των θεσμικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων τους, έτυχε να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση, αναφορικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό και το τι μέλλει γενέσθαι, δεν πρέπει να νιώθουν ευτυχείς.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Προέχει να πέσουν οι τόνοι

  Δυστυχώς τα χειρότερα, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει και τα οποία είχαμε επισημάνει πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη ότι θα ’ρθουν αν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν φροντίσουν να πάρουν μέτρα εκτόνωσης της κατάστασης, τελικά ήρθαν και το «ηφαίστειο» στο κέντρο κράτησης στη Μόρια εξερράγη! Δεν χρειαζόταν να έχει κανείς μαντικές ιδιότητες για να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί με τέτοιο υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί, δεδομένων των αντοχών των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Οι «θεσμικοί» παράγοντες έχουν το λόγο!

  Οι εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο νησί, είναι φανερό ότι παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απόρροια της αδράνειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνητικών ιθυνόντων να διαχειριστούν το πρόβλημα και να δρομολογήσουν μέτρα εκτόνωσης της κατάστασης.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pages