Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Διάλογος

 • Εκτίμηση και ευγνωμοσύνη ταιριάζει για τις ΜΚΟ στη Λέσβο!

  Στο φύλλο του «ΕΜΠΡΟΣ» της 22ης Μαρτίου, ο συντάκτης του κυρίου θέματος, αναφερόμενος στη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, γράφει «…Το μήνυμα που στέλνεται προς τους εθελοντές αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ είναι σιγά-σιγά να παίρνουν τα …μπογαλάκια τους και να αδειάζουν κι αυτοί το νησί προς γενική σύγχυση και αναστάτωση όλων αυτών των ανθρώπων που πολλά επένδυσαν στη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο». Στο ίδιο φύλλο, σε άλλη στήλη, εκφράζεται κατάπληξη και έμμεση αποδοκιμασία για τη δήλωση του Δημάρχου Λέσβου ότι με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να φιλοξενηθούν, αν χρειαστεί, μέχρι και 20.000 πρόσφυγες στο νησί.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Δεν εκπέμπει SOS μόνο ο Μόλυβος, αλλά... όλη η Λέσβος

  Τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι προσπάθειες, όπου δίνεται επιτέλους με τον πιο γλαφυρό τρόπο, η εικόνα ότι είμαστε μπροστά σε μια καταστροφή, που όμοια της δεν έχει ξαναζήσει το νησί.
  Το περασμένο καλοκαίρι, με το που βρεθήκαμε όλοι οι Λέσβιοι αντιμέτωποι με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε την ζωή των προσφύγων/μεταναστών πιο εύκολη, αποτρέψαμε τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε ρατσιστές.

  ΣΧΟΛΙΑ (0)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Το Αρχοντικό Κατσάνη, το Μουσικό Σχολείο και η καυτή πατάτα

  Με αφορμή άρθρο της Μ. Πολλάτου που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός» με τίτλο «Πίσω στο Δημόσιο» στις 24-10-2013 και το οποίο έχει ορισμένες ουσιαστικές ανακρίβειες, θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να επισημάνουμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία για την ιστορία που συνδέει το Αρχοντικό Κατσάνη με το Μουσικό Σχολείο.

  ΣΧΟΛΙΑ (1)
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ