FOLLOW US

Ευ Ζην

  • Περί ορέξεως...
Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα

Πρόκειται για ένα πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Υλικά

- 8 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά.

- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.

- 3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια.

- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη.

- 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη.

- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα.

- 50 ml ελαιόλαδο.

- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.

Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αβγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αβγά και να μισολιώσει το τυρί. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.

Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top