Προβληματισμοί στην «Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα» των Φαρμακοποιών

Γεμάτο το συνέδριο Γεμάτο το συνέδριο

Πλήθος κόσμου και ενδιαφέρουσες ομιλίες

30/05/2017 - 16:00

Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτήρισαν οι παρευρισκόμενοι από κάθε γωνιά του Αιγαίου και της Ελλάδας, την «Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα Φαρμακοποιών» που οργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο «Ηλιοτρόπιο», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, σε συνεργασία με τους συλλόγους Χίου, Σάμου και Κυκλάδων. Μπορεί οι προβληματισμοί που τέθηκαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, να μη βρήκαν λύση, καθώς οι συνθήκες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Φαρμακοποιοί, είναι εξαιρετικά αντίξοες και ασταθείς, όμως οι κοινές διαπιστώσεις έδειξαν σύμπνοια και ενδεχομένως κοινό βηματισμό την επομένη της διημερίδας.

Με κεντρικό θέμα «Το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου: Εκσυγχρονισμός, βιωσιμότητα και προοπτικές», η διημερίδα πραγματοποιήθηκε, όπως ειπώθηκε, σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης και της επόμενης ημέρας για τα φαρμακεία της χώρας μας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο των νησιωτών φαρμακοποιών όσο και των εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Το πρόγραμμα της διημερίδας συνδύασε θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, ενώ πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου. Στις εργασίες της, έλαβαν μέρος ως ομιλητές καταξιωμένοι επιστήμονες υγείας, που ανέπτυξαν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας στο φαρμακείο.

 


Πλήθος τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων στο συνέδριο των Φαρμακοποιών

 

Οι ομιλίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Βιωσιμότητα και προοπτικές της φαρμακευτικής αλυσίδας. Ο ρόλος της πολιτείας», στο οποίο συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήριος Μπερσίμης, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος της ΕΦΕΧ, Βασίλειος Σερέτης, και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας, Πολυχρόνης Συμεωνίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Α΄ αντιπρόεδρος ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς.

Και νωρίτερα όμως, κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού η ομιλία της καθηγήτριας Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννας Χήνου, αλλά και ο φαρμακοποιός Μανόλης Μυτάκης, που αναφέρθηκε στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, μεταξύ άλλων και στα καλλυντικά.

 

Παράλληλα με το συνέδριο, λειτούργησε έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείου, ενώ βραβεύτηκαν για το έργο τους ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, το Λιμενικό Σώμα, η εθελόντρια Ζωή Λειβαδίτου, αλλά και ο κ. Τρύφων για την κοινωνική του προσφορά και στήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου στα εκπαιδευτικά του σεμινάρια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey