Δεύτερη Ανάγνωση

30/03/2017 - 10:12

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ… (1)

Ας πρόσεχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Ας ξεκαθάριζαν μια και καλή όλες τις «βρώμικες» υποθέσεις των σκανδάλων που ξεπήδησαν στις …αυλές τους. Ας ολοκλήρωναν τις δικαστικές ενέργειες. Και ας οδηγούσαν τους όποιους ενόχους στη φυλακή. Να τελειώναμε μια και καλή με την ιστορία των σκανδάλων που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Να μην είναι σήμερα η Ελλάδα έρμαιο στο δηλητήριο της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο οποίος πονηρά ποιών, εκμεταλλεύεται για πρόσκαιρους πολιτικούς λόγους, την ανάγκη ικανοποίησης του δικαίου αισθήματος του ελληνικού λαού. Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει κανείς σήμερα στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι τα σκάνδαλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου! Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει ποιοι ευθύνονται. Και γιατί όλες αυτές οι υποθέσεις δεν έφθασαν μέχρι σήμερα στο ακροατήριο. Και να μας συγχωρέσει πάρα πολύ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά η διαφθορά δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο, όπως μας είπε στην προχθεσινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Κοινωνικό φαινόμενο γίνεται όταν το κράτος δεν λειτουργεί. Δηλαδή να μην υπάρχει πολιτική βούληση και οι όποιες υποθέσεις να μην ξεκαθαρίζονται από τη δικαιοσύνη. Και ευλόγως αναρωτιέται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δικαιωμένος δηλώνει ο Καραμανλής που κυβέρνησε το 2004-2009. Δικαιωμένος ο Σημίτης που κυβέρνησε το 1996-2004. Τότε πώς διάολο χρεοκοπήσαμε;». Και φτάνουμε στο σήμερα. Θ’ αφήσει η κυβέρνηση απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει όλες αυτές τις υποθέσεις των σκανδάλων; Ή θα τις χειριστεί έτσι ώστε να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία για τα όποια πρόσκαιρα κομματικά οφέλη; Διότι στην περίπτωση αυτή, ούτε δικαιοσύνη θα αποδοθεί αλλά κι ούτε κομματικά οφέλη θα κερδίσει το κυβερνόν κόμμα.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ… (2)

Σύμπτωση! Το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε μάθημα περί διαφθοράς στα σχολεία! Σκοπεύουν μάλιστα να εντάξουν σχετικό μάθημα από το Δημοτικό(!;). Αν νομίζουν ότι με τέτοια …μαθήματα θα ευαισθητοποιήσουν τα νέα παιδιά, πολλοί φοβούμαι ότι θ’ αποτύχουν. Κι αν οι πολιτικοί μας θέλουν να διδάξουν τη νεολαία μας, ας τη διδάξουν οι ίδιοι με την στάση τους.

 

Από την εφημερίδα «Τα Νέα»

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 1971

Ένας μάγος στη Μυτιλήνη

Ο διεθνούς φήμης φακίρης και γιόγκι (ασκητής) Δρ. Vankada έρχεται στην πόλη μας για τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών, περιλαμβάνει φακιρισμούς, τηλεπάθειες, καταληψίες κλπ. Σύμφωνα με τις σχετικές διαφημιστικές καταχωρήσεις, ο φακίρης έχει βραβευτεί με δυο χρυσά μετάλλια. Οι Μυτιληνιοί γεμίζουν το Δημοτικό Θέατρο και εντυπωσιάζονται από τα …κόλπα του φακίρη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Δημοκράτη», η μεγαλύτερη ατραξιόν είναι που τοποθετεί μια δεμένη συνεργάτιδα του σ’ ένα μπαούλο το οποίο και σφραγίζει. Στη συνέχεια ο ίδιος ανεβαίνει στο κιβώτιο και εν ριπή οφθαλμού αλλάζουν ρόλο. Ο φακίρης βρίσκεται δεμένος στο κιβώτιο, η δε συνεργάτιδα του ελεύθερη πάνω.

 

 

ΕΙΠΕ

«Είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία για να τροποποιηθεί το χωροταξικό των μεγάλων νησιωτικών δήμων, με πρώτη και χαρακτηριστική την περίπτωση του Δήμου Λέσβου, αρκεί να το διεκδικήσουμε.

Θοδωρής Βαλσαμίδης, αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου (facebook)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λέσβο για την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2017 για τη Λέσβο στο Μουσείο Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευή, ώρα 19:30-21:30.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Εκ περιτροπής διακοπή υδροδότησης σ’ όλες τις περιοχές της Μυτιλήνης, λόγω επισκευής διαρροής του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης στη Λάρσο από τις 8:30 π.μ..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μόλυβο στο Ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης θα παίξουν σαξόφωνο για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό στο χώρο της Φωτογραφικής Ένωσης Μυτιλήνης (3η πάροδος Μικράς Ασίας, Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης) στις 7 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Power Rangers» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Νυκτόβια Πλάσματα» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για 7 γιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο (210)5212854 από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Παπάδου, Μήθυμνας και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, που πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διοργανώνουν Συναυλία Κλασσικής Μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey