Στον Μόλυβο από 2 έως 8 Αυγούστου

6η Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων»

06/05/2017 - 17:10

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ο Μόλυβος θα γεμίσει και πάλι με ήχους από κιθάρες, μουσικούς που πηγαινοέρχονται φορτωμένοι με τα όργανά τους στα γραφικά σοκάκια και τραγούδια παιδιών που κάνουν πρόβες για την παράστασή τους κάθε πρωί στο λιμάνι.

Θα είναι όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι, για την 6η Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων». Θα καταφθάσουν από διαφορετικές χώρες και τόπους για να συμμετέχουν σε δράσεις με επίκεντρο την κιθάρα, να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες και βέβαια να απολαύσουν «δημιουργικές» διακοπές.

Με στόχο να αναδειχθεί η πορεία της αρχαίας λυρικής ποίησης από τον Αρίωνα ως τις μέρες μας, την 1η Αυγούστου διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Λυρικές Συναντήσεις - Η λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας» με τη συμμετοχή διακεκριμένων λογοτεχνών και μουσικών. Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 31 Ιουλίου - 5 Αυγούστου η Θερινή Ακαδημία «Αρίων» προσφέρει μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 7-12 ετών. Σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν μικροί κιθαρίστες αλλά και παιδιά που δεν είχαν απαραίτητα επαφή έως τώρα με τη μουσική. Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά, με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων, θα φτιάξουν και θα παρουσιάσουν μια παράσταση με δομικά υλικά τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και το λόγο. Για τους πιο μελετηρούς, θα λάβουν χώρα τέσσερις διαγωνισμοί: για μικρούς κιθαρίστες έως 13 ετών, για νέους έως 17 ετών, για κιθαρίστες χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και για κιθαριστικά σύνολα.

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. Και βέβαια οι συναυλίες που γίνονται κάθε βράδυ είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό. Μείνετε συντονισμένοι στην ηλεκτρονική σελίδα: http://arionacademy.com.

 

Από την έντυπη έκδοση του «Εμπρός»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey