Οι άνθρωποι δεν ξέχασαν τα δυο παιδιά και τη μωρομάνα

Συγκινητική επίδειξη αλληλεγγύης!

04/05/2017 - 11:27 Ενημερώθηκε 06/05/2017 - 18:35

Μέχρι και γκρουπ στο facebook έφτιαξαν πολίτες που δεν έμειναν αδιάφοροι από το κοινωνικό ρεπορτάζ που αναδείξαμε χτες με τη μωρομάνα και τα δυο παιδιά που ζουν σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες. Μάλιστα η επισήμανση ήταν «Δείξτε το σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν γιατί από like χορτάσαμε»! Κι όμως οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν ήταν δεκάδες, ενώ εκατοντάδες ήταν οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση, μόνιμη και για τη μάνα και κυρίως για τα μωρά για να ανατραφούν σε μη νοσηρό περιβάλλον. Και αυτό πια ξεπερνά την ‘αρμοδιότητα» της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης των ιδιωτών, είναι θέμα των Αρχών.

Με τρεμάμενες φωνές, πλήθος κόσμου χτες είδε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ε» για τη λεχώνα, το μόλις 12 ημερών κοριτσάκι της και το 14 μηνών αγοράκι της, που ζουν σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες στη Μυτιλήνη, και επικοινώνησε με την εφημερίδα, αλλά και με την ίδια. Και μάλιστα ίσως για πρώτη φορά χαιρόμαστε τόσο δημοσιογράφοι, προσωπικό και διοίκηση, που διαψεύδεται ο χτεσινός μας τίτλος «Ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους»! Το συγκινητικό και πολύπλευρο ενδιαφέρον πολιτών, απέδειξε ότι αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι δεν ξέχασαν τα δυο παιδιά και τη μωρομάνα. Και μόλις αντίκρισαν τις απάνθρωπες εικόνες που δείχνουν πού φιλοξενείται η μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μάνα άνεργη και χωρίς καμία βοήθεια ή επίδομα, έσπευσαν μαζικά να συνδράμουν.

Από την Καλλονή έως το Σίγρι, πλήθος Μυτιληνιών, διάσημων και …«άσημων», ο Ερυθρός Σταυρός, το ΠΙΚΠΑ, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η «Αγκαλιά», ιδιώτες από την Πάτρα και από τον Βόλο (!), που διάβασαν την υπόθεση και ηλεκτρονικά στο emprosnet.gr, παραλίγο να παραλύσουν το τηλεφωνικό μας κέντρο, γιατί κάποιες φορές η 22χρονη μητέρα δεν μπορούσε να απαντήσει στο τηλέφωνο που δημοσιεύσαμε και απευθύνονταν στο «Ε». Κομπιάζοντας μάς έλεγαν: «Είδαμε το δημοσίευμα για τα παιδιά και τη μάνα, τι να κάνουμε;» Φυσικά και προς τιμήν τους -γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο- για την κατάσταση ήθελαν να ενημερωθούν προσωπικά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη, και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Καλλιόπη Πρωτογεράκη - Γόμου.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι τόσο η κ. Αντωνέλλη όσο και η κ. Γόμου γνώριζαν την εν λόγω περίπτωση από πέρσι, πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Όπως προκύπτει από τη συνέχεια του ρεπορτάζ, στην 22χρονη είχε προταθεί να μεταφερθεί στον Ξενώνα γυναικών του Δήμου Λέσβου, καθώς και να τη δει ψυχολόγος, αλλά και να κάνει εξετάσεις. Το ίδιο συνέβη και χτες με νέα πρόταση μετά το δημοσίευμα. Όπως φαίνεται όμως, η μητέρα το αποφεύγει. Τη ρωτήσαμε γιατί δεν πάει στον Ξενώνα και μας απάντησε ότι αισθάνεται ανασφαλής και ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποσαφηνιστεί ότι για έξι μήνες, τουλάχιστον, εξασφαλίζεται στέγη στον Ξενώνα για τη μητέρα και τα παιδιά, επιστημονικό προσωπικό και φύλαξη, καθώς και προσωπικό που εντάσσει τη μητέρα σε λίστα του ΟΑΕΔ για αναζήτηση εργασίας. Την ίδια ώρα υπάρχει δυνατότητα παράτασης της διαμονής της στον Ξενώνα.

 

«Τι να κάνουμε;»

Το ερώτημα που θέτουν όλοι, λοιπόν, είναι «τι να κάνουμε; Πώς να βοηθήσουμε;» Αρχικά, μια σειρά φορέων και ιδιωτών έχει συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης. Ίσως και τέτοιου αριθμού που να μην είναι διαχειρίσιμος! Επαναλαμβάνουμε το τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970460284.

Από κει κι έπειτα, μπορεί αυτές τις μέρες η παράγκα αυτή που στεγάζει τα δυο μωρά και τη μητέρα να γεμίσει με πράγματα, το θέμα είναι όμως τι θα γίνει στη συνέχεια. Θεωρούμε ότι η συγκέντρωση χρημάτων σε αυτή την περίπτωση δεν ενδείκνυται, εφόσον δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση. Είναι θετικό, από την άλλη το ότι η Πρόνοια ασχολείται με το θέμα, ενώ θα πρέπει και οι αρμόδιες συναφείς αρχές, όπως η Εισαγγελία, να εγκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να διαλευκανθούν περαιτέρω ζητήματα και κυριότερα, να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τα δύο μωρά. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από πολίτες και αρμόδιους φορείς, δεν θα περιοριστεί στην όποια υλική βοήθεια που ασφαλώς είναι πολύ σημαντική στην κατάσταση που βιώνει η μωρομάνα και τα δυο βρέφη, αλλά θα αναζητηθεί μια λύση που θα παρέχει σταθερή φροντίδα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey