Γενική απεργία στις 17 Μάη

04/05/2017 - 15:38 Ενημερώθηκε 04/05/2017 - 12:21

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, επικύρωσε την απόφαση της συνάντησης με την ΓΣΕΕ και άλλους φορείς για 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου, η οποία θα τροποποιηθεί άμεσα αν η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η απεργία μπορεί να επισπευσθεί.

Αναφερόμενη στα μέτρα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ, αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών, αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.

Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».

 

Από την έντυπη έκδοση του «Εμπρός»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey