Σύμφωνα με δηλώσεις του Βαγ. Αποστόλου

Εργόσημο από τις Περιφέρειες

03/05/2017 - 18:45

Ανοικτό το ενδεχόμενο οι ίδιες οι Περιφέρειες της χώρας να εκδίδουν τη σχετική άδεια χρήσης του εργόσημου για τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω απλοποίηση της έκδοσης του εργόσημου, φτάνοντας μέχρι το σημείο οι ίδιες οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να εκδίδουν τη σχετική άδεια χρήσης του» και πρόσθεσε: «Οι διευρυμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις που σήμερα έχουν το ρόλο έκδοσης των σχετικών αδειών χρήσης του εργόσημου οφείλουν να επιταχύνουν το έργο τους και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά τις άδειες και τις δυνατότητες να το χρησιμοποιούν οι οικονομικοί μετανάστες».

Κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Freskon», ο κ. Αποστόλου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα που μοχθεί και που βελτιώνει το προϊόν της, που εξειδικεύεται, που καινοτομεί, που εκσυγχρονίζει την παραγωγή, τις εγκαταστάσεις, το εμπόριό της, ανταμείβεται και επιτυγχάνει. Οι κραυγές περί καταστροφής του αγροτικού τομέα είναι τουλάχιστον άτοπες και εκ του πονηρού», είπε και επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπει «σε αυτό το μίζερο παιχνίδι», προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η «πίτα», να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά ο αγροτικός τομέας μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιείται από την πρώτη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε τα ηνία «και που έχει ήδη αποτελέσματα».

«Το στοίχημα της ανάταξης της οικονομίας και της ανάπτυξης δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν κερδηθεί στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι «ο σφυγμός της ανάκαμψης χτυπάει στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αναδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας στο να βγούμε από την ασφυκτική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση που ζούμε».

 

Από την έντυπη έκδοση του «Εμπρός»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey