Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αλληλέγγυοι και πρόσφυγες

28/04/2017 - 12:54 Ενημερώθηκε 28/04/2017 - 19:46

UPDATE

Ελεύθεροι με εντολή της Εισαγγελικής Αρχής Μυτιλήνης αφέθηκαν πριν λίγη ώρα και οι 35 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί σήμερα, Παρασκευή το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις του πρώην ΣΤΕΠ, όπως μετέδωσε η ΕΡα Αιγαίου.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, ενώ η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τo ρεπορτάζ του Ηλία Μαραβά για την ΕΡΤ, σήμερα το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη εισέβαλε στο χώρο που ανήκει στην τράπεζα Alpha BANK δίπλα από το Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ και συνέλαβε 23 πρόσφυγες και 12 αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκεί. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων δεν δημιουργήθηκε κάποια ένταση με τους συλληφθέντες αλληλέγγυους να διατείνονται πως κανείς δεν τους είχε προειδοποιήσει, ώστε να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι κατηγορίες της σύλληψης ήταν η παράνομη εισβολή σε ξένη ιδιοκτησία, η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η φθορά σε ξένη ιδιοκτησία.  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δικηγόρος των συλληφθέντων ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές πως δεν υπάρχει βανδαλισμός του χώρου αφού επρόκειτο για εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση προσφύγων. Επιπλέον τα μέλη της συλλογικότητας δεν ειδοποιήθηκαν προκειμένου να εγκαταλείψουν το χώρο. Μάλιστα διατείνονται πως έχουν ζητήσει από την ιδιοκτήτρια τράπεζα να μισθώσουν το χώρο, ο οποίος παραμένει χωρίς χρήση.

 

----------------------------------

Επιχείρηση της Αστυνομίας σήμερα στις 7 το πρωί, σε παλιό βιομηχανικό κτίριο ιδιοκτησίας της ALPHA BANK όπου ομάδες αλληλέγγυων το χρησιμοποιούσαν ως δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση έγινε στο κτίριο πρώην ΣΤΕΠ, πριν τον Καρά- Τεπέ, δίπλα από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

Συνελήφθησαν 23 πρόσφυγες και μετανάστες, 15 υπήκοοι Ιράν, 4 υπήκοοι Αφγανιστάν, 3 υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Πακιστάν. Επίσης, συνελήφθησαν 12 αλληλέγγυοι της συλλογικότητας «No Border», έξι Γερμανοί, δυο υπήκοοι ΗΠΑ, και από ένας υπήκοοι Αυστρίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε παρουσία εισαγγελέα μετά από υποβολή έγκλισης από την ιδιοκτήτρια του κτιρίου, τράπεζα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey