Ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγο το Επιμελητήριο Λέσβου, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων για την χθεσινή διαμαρτυρία των μεταναστών στο Λιμάνι της πόλης

Διαμαρτυρία για τη... διαμαρτυρία

27/04/2017 - 15:13 Ενημερώθηκε 27/04/2017 - 15:17

Ανακοίνωση με αφορμή την κινητοποίηση των μεταναστών, με διαμαρτυρία έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης που κόστισε... δέκα λεπτά καθυστέρηση στο πλοίο της Blue Star που επρόκειτο να αναχωρήσει χθες το απόγευμα, εξέδωσαν πριν από λίγο το Επιμελητήριο Λέσβου, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων. Οι φορείς που συνυπογράφουν την ανακοίνωση αυτή ζητούν επαγρύπνηση από τις αρμόδιες τοπικές αρχές  για να μην πληγεί η τουριστική κίνηση του νησιού.

"Με μεγάλη λύπη και ανησυχία, γίναμε εχθές ημέρα Τετάρτη, 26-4-2017, μάρτυρες του αποκλεισμού του κεντρικού λιμένα Μυτιλήνης, από ομάδες μεταναστών, μελών Μ.Κ.Ο. καθώς και αγνώστων προσώπων, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα έως τις πρώτες βραδινές ώρες εμπόδιζαν με καθιστική διαμαρτυρία οποιοδήποτε όχημα ή πεζό, να εισέλθει εντός του χώρου του λιμένα, και οι οποίοι απομακρύνθηκαν μόνον κατόπιν παρέμβασης των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν η αδυναμία του Ε/Γ Ο/Γ Blue Star 1  να αποπλεύσει εγκαίρως, η  ταλαιπωρία των ταξιδιωτών και η για μια ακόμη φορά δημιουργία απογοητευτικών εικόνων που μόνο ζημία μπορούν να προκαλέσουν στην ήδη πληττόμενη τουριστική κίνηση του νησιού μας, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Επειδή πολύ φοβούμαστε ότι ενέργειες σαν τη χθεσινή είναι μόνο η αρχή, σκοπεύουμε άμεσα να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές του τόπου ώστε να ζητήσουμε την εντεταμένη προστασία και επαγρύπνησή τους, προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, τα οποία πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι πλήττουν ανεπανόρθωτα την τοπική πρόοδο και οικονομία, αποτελώντας εν τέλει βάναυση και άδικη τιμωρία της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου, η οποία με αξιοθαύμαστο τρόπο έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο πλευρό των προσφύγων.        

Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε αποδέκτη, ότι εκ της θέσεώς μας ως φορέων της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ενωμένοι σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να πατάξουμε οποιαδήποτε μεμονωμένα ή συντεταγμένα συμφέροντα υποκινούν τέτοιου είδους καταστάσεις και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας".

 

Μυτιλήνη 27 Απριλίου 2017

 

Το Παρόν Συνυπογράφουν:

Επιμελητήριο Λέσβου

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης Νομού Λέσβου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey